Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Karintia: Festői hegyek ölelésében Ausztriában

                                                                                                             
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

„A hegyekben, a vízben vagy az erdőben... egy jó kalandba mindig érdemes belevágni.”

Ezt valljuk mi is, amikor egyre több olyan programot készítünk, ahol a látnivalók sokasága mellett igazi feltöltődést is kínálunk utasainak. Ez a program pont ilyen. Az utazás minden napja tartamaz kiemelkedő programokat, azonban bárki kedvére eldöntheti, hogy kihagy esetleg egy (vagy több) napot a közös élményekből és egyénileg fedezi fel a környéket, ahol a szállás található. Programlehetőségben a szállás környékén sincs hiány. Mi azonban mindenkit arra bátorítunk, hogy együtt éljük át ezeket az élményeket!

Utunk során Ausztria legmagasabb hegyvidékére látogatunk. Programunk bővelkedik tavakban és vízesésekben és utolsó nap még egy „mini” világkörüli utazáson is részt veszünk.

 

Részletes Programajánlat:

1. nap:      
Elutazás Budapestről reggel 06.00-kor, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ausztriáig. Első megállónk az impozáns Hochosterwitz vár. Karintia egyik jelképe 175 méter magas sziklaszirten áll. A látogatás során betekintést nyerhetünk a vár mindennapjaiba, az évszázadokat felölelő vártörténet bemutatása során képet kapunk az egykori védelmi rendszer fontosságáról, megtekinthetjük a vár fegyvertárát és megismerhetjük a várat mai napig birtokló család több, mint 450 éves történetét. A szinte bevehetetlen vár ma turisták hadait állja, akik egy 620 méter hosszú, falakkal szegélyezett, hegyre tekeredő úton, 14 kapun keresztül juthatnak fel, hogy megkapják méltó jutalmukat, a csodálatos panorámát. (Idősebbek liften is feljuthatnak a várba.) Programunkat követően tovább utazunk szállásunkra az Ossiachi tó partján fekvő Annenheimbe. Fakultatív vacsora szállásfoglalást követően a szállásunk éttermében.

2. nap:      
Reggeli után egésznapos kirándulás a 3.798 méter magas Großglocknerhez Elsőként a heiligenbluti templomnál – az Alpok kapujánál tartunk egy fotószünetet, majd a Großglockner Hochalpenstraße déli vonulatán megyünk fel ahhoz a kilátó ponthoz, ahonnan látható Európa egyik legjelentősebb, Ausztria legmagasabb csúcsa. Ha szerencsénk van, ritka élményben részesülünk, találkozhatunk a mormotákkal a Franz Josef Höhe-én. A kilátópont Ferenc Józsefről kapta nevét, emléket állítva egy korábbi látogatásának a császárnéval, Sisivel. Akik szívesen húznak túrabakancsot, egy látnivalókban gazdag körtúrát tehetnek vezetőnkkel a gleccser úton, amely Karintia leglátványosabb túraútvonalai közé tartozik. 
Délután visszautazunk a szállásunkra. Útközben fotószünetet tartunk a Jungfernsprung vízesésénél, amely nevét egy menekülő szűz legendájáról kapta.
Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel. Fakultatív vacsora lehetősége a szálláson.

 3. nap:       Egésznapos fakultatív kirándulás Észak-Olaszország festői tengerparti városába, Gradóba.
Reggeli után magunkhoz vesszük fürdőruhánkat és elindulunk, hogy megismerjük az olasz Adria egyik ékszerdobozát, Gradót. A mini Velencének is nevezett tengerparti város több, mint ezer éves történelemet tudhat maga mögött. Mai arculata hűen őrzi az Osztrák-Magyar Monarchia „nyomait”. Délelőtt sétát teszünk a kanyargós sikátorokban, hogy felkeressük a város nevezetességeit, kincseit.
A délutánt mindenki kedvére töltheti, vagy a város hosszan elnyúló tengerpartján - fürdőzéssel, vagy éppen pihenve, az olasz gasztronómia élményének hódolva, egy trattoriában (helyi étterem). Hazaindulás előtt lesz lehetőség a város üzleteit is felfedezni, vásárolni olasz specialitásokat.

Aki nem szeretne részt venni a fakultatív programon, maradhat a szálláson, ahonnan bejárható a környék. Szállásunktól nem messze található a Gerlitzenbahn kabinos felvonó alsó állomása, amely felrepít bennünket 1000 métert leküzdve. Fent számos további hegyi program kínálkozik. A csúcsra ülőszékes felvonóval tovább utazhatunk, vagy túrázhatunk. Bátrabbak a hegyi gokárt pályát is kipróbálhatják.
Ha feltöltődtünk a hegyi élményekkel, a nap további részét tölthetjük az Ossiachi tónál. Számos lehetőség nyílik, a fürdőzéstől kezdve a sétáig a tóparton, az extrém vízisportok kipróbálásán át.
Helyi járattal Villachba is beutazhatunk, ha szeretnénk megismerni ezt a hangulatos kisvárost, vagy éppen vásárolni támadna kedvünk.
Este, az előző napokhoz hasonlóan, szintén van lehetőség fakultatív keretek között vacsorázni a szálláson. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

 4. nap:      
Reggeli után utazás a Millstatti tóhoz, amely Karintia második legnagyobb tava. Millstatt város történelmi városközpontja varázslatos szűk sikátoraival csábít a korabeli kultúra felfedezésére. A város a középkorban zarándokhely volt, a központjában impozáns kolostor és templom található. A városban tett rövid sétánk után, hajóra szállunk, hogy a vízről is megcsodálhassuk ennek a festői szépségű tónak településeit. Hajózásunk után a Raggaschlucht szurdokhoz utazunk.  A hegyek között mélyen megbúvó szurdok évezredek alatt keletkezett. A Raggabach patak sebes sodrása következtében alakult ki és ma már Ausztria egyik leglenyűgözőbb vízesése található itt. Vadregényes útvonalon túrázunk. A patak mentén fából készített járdákon, pallókon, hidakon keresztül jutunk el a lélegzetelállító vízeséshez, melynek robaja már messziről jelzi nagyságát. A vízpára betölti a teljes szurdokot, így érdemes megfelelő öltözékkel készülnünk a túrára.
Programunk után ismét autóbuszra szállunk és Ausztria egyik legszebb alpesi völgyébe, a vízesések tarkította Malta-völgybe visz utunk. Az út során több alagúton is át kell haladnunk buszunkkal (köztük van egy derékszögű is). Az út végén a 200 méter magas Kölnbrein gáthoz érkezünk, amely a legmagasabbra épített gát Ausztriában. A duzzasztógáton tehetünk egy sétát. Mindenképpen érdemes elsétálni az AIRWALK kilátóig, amely egy üveg aljú panorámapont 200 méterrel a felszín felett. Feltöltődve a monumentális látvánnyal hazafelé vesszük az irányt. Útközben felkeressük Gmünd városkát, amely városkapuival, gyönyörű tereivel, a Londron-kastéllyal hamisítatlan középkori hangulatot áraszt. Sétánkat követően visszautazunk a szálláshelyünkre.
Fakultatív vacsora lehetőség a szálláson. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

5. nap:      
Reggeli után bepakoljuk csomagunkat az autóbuszba és hazaindulunk. Azonban ez a nap is programokban bővelkedő lesz. Első megállónk a Klagenfurt mellett található Minimundus. Itt egy világkörüli utazás részesei lehetünk, hiszen a világ csodás építményeinek - több mint 150 épületnek-, látható kicsinyített mása. Majd a Wörthi tó  egyik legismertebb és legkedveltebb osztrák üdülőhelyén, Veldenben, teszünk egy sétát a tóparton. Innen buszunkkal Karintia egyik jelképéhez, a Pyramidenkogelhez érünk, hogy méltó búcsút vegyünk Karintia tavaitól és hegyeitől. A toronyból 360o-os panoráma tárul elénk. Az elbűvölő táj látványával feltöltődve hazaindulunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges oltások / tesztek/ egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzhetik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról