Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Karintia: Festõi hegyek ölelésében Ausztriában

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2024.05.29
5/4
Reggeli
159 900 Ft
149 900 Ft
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.09.25
5/4
Reggeli
159 900 Ft
145 509 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

„A hegyekben, a vízben vagy az erdőben... egy jó kalandba mindig érdemes belevágni.”

Ezt valljuk mi is, amikor egyre több olyan programot készítünk, ahol a látnivalók sokasága mellett igazi feltöltődést is kínálunk utasainak. Ez a program pont ilyen. Az utazás minden napja tartamaz kiemelkedő programokat, azonban bárki kedvére eldöntheti, hogy kihagy esetleg egy (vagy több) napot a közös élményekből és egyénileg fedezi fel a környéket, ahol a szállás található. Programlehetőségben a szállás környékén sincs hiány. Mi azonban mindenkit arra bátorítunk, hogy együtt éljük át ezeket az élményeket!

Utunk során Ausztria legmagasabb hegyvidékére látogatunk. Programunk bővelkedik tavakban és vízesésekben és még egy „mini” világkörüli utazáson is részt veszünk.

 Részletes Programajánlat:

1. nap:      
Elutazás Budapestről reggel 06.00-kor, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ausztriáig. Első megállónk az impozáns Hochosterwitz vár. Karintia egyik jelképe 175 méter magas sziklaszirten áll. A látogatás során betekintést nyerhetünk a vár mindennapjaiba, az évszázadokat felölelő vártörténet bemutatása során képet kapunk az egykori védelmi rendszer fontosságáról, megtekinthetjük a vár fegyvertárát és megismerhetjük a várat mai napig birtokló család több, mint 450 éves történetét. A szinte bevehetetlen vár ma turisták hadait állja, akik egy 620 méter hosszú, falakkal szegélyezett, hegyre tekeredő úton, 14 kapun keresztül juthatnak fel, hogy megkapják méltó jutalmukat, a csodálatos panorámát. (Akik szeretnének liften is feljuthatnak a várba.) Ezt követően a Klagenfurt mellett található Minimundushoz utazunk. Itt egy világkörüli utazás részesei lehetünk, hiszen a világ csodás építményeinek - több mint 150 épületnek-, látható kicsinyített mása. Programunkat követően tovább utazunk szállásunkra az Ossiachi tó partján fekvő Annenheimbe. Fakultatív vacsora szállásfoglalást követően a szállásunk éttermében.

2. nap:      
Reggeli után egésznapos kirándulás a 3.798 méter magas Großglocknerhez Elsőként a heiligenbluti templomnál – az Alpok kapujánál tartunk egy fotószünetet, majd a Großglockner Hochalpenstraße déli vonulatán megyünk fel ahhoz a kilátó ponthoz, ahonnan látható Európa egyik legjelentősebb, Ausztria legmagasabb csúcsa. Ha szerencsénk van, ritka élményben részesülünk, találkozhatunk a mormotákkal a Franz Josef Höhe-én. A kilátópont Ferenc Józsefről kapta nevét, emléket állítva egy korábbi látogatásának a császárnéval, Sisivel.
Ezt követően útba ejtjük a egy fotószünet erejéig a Jungfernsprung vízesést, amely nevét egy menekülő szűz legendájáról kapta.

Délután a Raggaschlucht szurdokhoz utazunk.  A hegyek között mélyen megbúvó szurdok évezredek alatt keletkezett. A Raggabach patak sebes sodrása következtében alakult ki és ma már Ausztria egyik leglenyűgözőbb vízesése található itt. Vadregényes útvonalon túrázunk. A patak mentén fából készített járdákon, pallókon, hidakon keresztül jutunk el a lélegzetelállító vízeséshez, melynek robaja már messziről jelzi nagyságát. A vízpára betölti a teljes szurdokot, így érdemes megfelelő öltözékkel készülnünk a túrára.

Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel. Fakultatív vacsora lehetősége a szálláson.

 3. nap:       Egésznapos fakultatív kirándulás Észak-Olaszország festői tengerparti városába, Gradóba.
Reggeli után magunkhoz vesszük fürdőruhánkat és elindulunk, hogy megismerjük az olasz Adria egyik ékszerdobozát, Gradót. A mini Velencének is nevezett tengerparti város több, mint ezer éves történelemet tudhat maga mögött. Mai arculata hűen őrzi az Osztrák-Magyar Monarchia „nyomait”. Délelőtt sétát teszünk a kanyargós sikátorokban, hogy felkeressük a város nevezetességeit, kincseit.
A délutánt mindenki kedvére töltheti, vagy a város hosszan elnyúló tengerpartján - fürdőzéssel, vagy éppen pihenve, az olasz gasztronómia élményének hódolva, egy trattoriában (helyi étterem). Hazaindulás előtt lesz lehetőség a város üzleteit is felfedezni, vásárolni olasz specialitásokat.

Aki nem szeretne részt venni a fakultatív programon, maradhat a szálláson, ahonnan bejárható a környék. Szállásunktól nem messze található a Gerlitzenbahn kabinos felvonó alsó állomása, amely felrepít bennünket 1000 métert leküzdve. Fent számos további hegyi program kínálkozik. A csúcsra ülőszékes felvonóval tovább utazhatunk, vagy túrázhatunk. Bátrabbak a hegyi gokárt pályát is kipróbálhatják.
Ha feltöltődtünk a hegyi élményekkel, a nap további részét tölthetjük az Ossiachi tónál. Számos lehetőség nyílik, a fürdőzéstől kezdve a sétáig a tóparton, az extrém vízisportok kipróbálásán át.
Helyi járattal Villachba is beutazhatunk, ha szeretnénk megismerni ezt a hangulatos kisvárost, vagy éppen vásárolni támadna kedvünk.
Este, az előző napokhoz hasonlóan, szintén van lehetőség fakultatív keretek között vacsorázni a szálláson. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

4. nap:      
Reggeli után utazás a Millstatti tóhoz, amely Karintia második legnagyobb tava. Millstatt város történelmi városközpontja varázslatos szűk sikátoraival csábít a korabeli kultúra felfedezésére. A város a középkorban zarándokhely volt, a központjában impozáns kolostor és templom található. A városban tett rövid sétánk után, hajóra szállunk, hogy a vízről is megcsodálhassuk ennek a festői szépségű tónak településeit.

Hajózásunk után Ausztria egyik legszebb alpesi völgyébe, a vízesések tarkította Malta-völgybe visz utunk. Az út során több alagúton is át kell haladnunk buszunkkal (köztük van egy derékszögű is). Az út végén a 200 méter magas Kölnbrein gáthoz érkezünk, amely a legmagasabbra épített gát Ausztriában. A duzzasztógáton tehetünk egy sétát. Mindenképpen érdemes elsétálni az AIRWALK kilátóig, amely egy üveg aljú panorámapont 200 méterrel a felszín felett. Feltöltődve a monumentális látvánnyal hazafelé vesszük az irányt.

Útközben felkeressük Gmünd városkát, amely városkapuival, gyönyörű tereivel, a Londron-kastéllyal hamisítatlan középkori hangulatot áraszt. Sétánkat követően visszautazunk a szálláshelyünkre.
Fakultatív vacsora lehetőség a szálláson. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

5. nap:      
Reggeli után bepakoljuk csomagunkat az autóbuszba és elsétálunk a Gerlitzen 1909 méter magas csúcsára tartó felvonó alsó állomására. A csúcsot két külön felvonóval, a Kantzel és a Gipfelbahn-nal érjük el. Akik a körpanorámát a csúcsról élveznék, ők maradhatnak a felvonó állomás körül, de a gyaloglást kedvelők a csúcsot egy másfél órás kirándulás keretében is körbe sétálhatják. 

A völgyállomásnál vár majd minket autóbuszunk, amivel a Wörthi tó egyik legismertebb és legkedveltebb osztrák üdülőhelyre, Veldenbe indulunk, hogy egy rövid sétát tegyünk a tóparton. Innen Karintia egyik jelképéhez, a Pyramidenkogelhez érünk, hogy méltó búcsút vegyünk Karintia tavaitól és hegyeitől. A toronyból egy újabb 360 fokos panoráma tárul elénk.

Az elbűvölő táj látványával feltöltődve hazaindulunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

 Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

 Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 4 éj szállás
- reggeli ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó: kb. 3 Euro/fő/éj 

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 50.000 Ft/fő
egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 25.000 Ft/fő

 Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.) 

Az utazáshoz javasoljuk a Karintia kártyát. A kártyával ingyenesen vehető igénybe:
- a Hochosterwitzi várlátogatás (a lift fizetendő)
- a Malta völgyben a Hochalmstrasse
- a Millstatti hajózás,
- a Raggaschlucht vízesés,
- a Pyramidenkogel kilátó,
- a Gerlitzen Kanzelbahn. 

Fakultatív vacsora felár: 18 Euro/fő/alkalom
Karintia kártya díja: kb. 58 Euro/fő
Amelyet ha kérik, megvásárlását,
irodánk intézi.
Olaszországba, Gradóba:40 Euro/fő + belépőjegy költség
Hochosterwitz-i vár: kb. 17 Euro/fő
+ lift: fel: kb. 10 Euro/fő,
          le: kb. 6 Euro/fő
Grossglockner - Hochalpenstrasse:kb. 10 Euro/fő
Malta völgy - Hochalmstrasse:kb. 10 Euro/fő
Millstatti-tavi hajókázás:kb. 18 Euro/fő
Minimundus:kb. 20 Euro/fő
Pyramidenkogel:kb. 16 Euro/fő
Gerlitzen felvonó: kb. 30 Euro/fő
Raggaschlucht:kb. 10 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Karintia: Festői hegyek ölelésében Ausztriában 2023. szeptember 20-24.

Kedves Lányok!
Részt vettünk a 2023.09.20-09.24-g meghirdetett  "Karintia a festői hegyek ölelésében Ausztriában" elnevezésű kiránduláson. Nagyon jól összeállított programok és sok szép élmény várt ránk végig az út folyamán. Róbert az idegenvezetőnk sok érdekes információt adott át a napi programok során,  nagyfokú segítő készséggel, empátiával figyelt a csoportra. A szabadidőre remek program ajánlásai voltak, amikből mindenki saját ízlésének megfelelően választhatott. A Groszglockneren a hideg szél ellenére  szerencsénk volt,  jöttek a mormoták és egész közelről megcsodálhattuk őket. Gradóban az előző esős napok után, szép napsütéses idő fogadott minket és Robi javaslatára a közös városnézés után, a szabadidőben hajóra szálltunk, megnéztük a Barbana szigetet, amiért érdemes volt áthajózni, de előtte részesei voltunk kicsit az olasz életérzésnek. Nem maradt el az olasz kávé, fagyi és pizza sem.                                                  Sofőrünk, László végig nagyon rutinosan vezetett, a meredek hegyoldalakban is végig biztonságban éreztük magunkat. A Malta völgybe való zökkenőmentes feljutás, akár a derékszögű alagúton való átjutás, igazi sofőri bravúr volt.
A szállásunk nagyon jó volt, remek kilátással. Az étkezések során finom ételekkel várták a csoportot.
Kedvezett az időjárás is, szakadó eső az éjszaka folyamán, illetve már a buszban utazás során fordult csak elő.
Köszönjük a Vivaldi csapatának ezt a remek szervezésű utat és a nagyfokú segítőkészséget.  Várjuk a jövő évi programokat! Üdvözlettel: Lné, Klári

Karintia: Festői hegyek ölelésében Ausztriában 2023. május 31-június 4.

Tisztelt Vivaldi Travel! 
Igazán tartalmas, élményekben gazdag eseményen vehettünk részt június elején a"Karintia: Festői hegyek ölelésében Ausztriában"utazáson. Ezúton szeretnék köszönetet mondani Önöknek az utazáshoz kapcsolódó adminisztráció lebonyolításáért, Róbertnek, aki magas színvonalú felkészültségének köszönhetően fantasztikusan vezette a kulturális és túra élményekkel tűzdelt programokat és nem utolsó sorba kiemelkedő empátiával támogatta a csoportot. Mindehhez András biztosította, hogy mindvégig biztonságban érezhettük magunkat az út során. További sikeres utak szervezését kívánom Önöknek! Köszönettel: Hosszuné, Mária