Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Adventi fények Karintiában, Szlovéniában

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.12.20
3/2
Reggeli
85 900 Ft
78 169 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:

Elutazás Budapestről reggel 06.00-kor, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ausztriáig, útközben egy rövid megállással. Mai első programunk édes élvezeteket ígér, a Zotter csokoládégyárban teszünk egy sétát, bepillantást nyerünk a csokoládé készítés rejtelmeibe, persze közben kóstolva a finomabbnál finomabb csokoládékat.
Délután érkezünk a stájer fővárosba Grazba. Közös városnéző sétánk során a város történelmét és gyönyörű épületeit fedezzük fel, majd mindenki kedve szerint töltheti szabadidejét a városban, akinek kedve tartja felmehet a város hegyére a Schlossbergre, ahonnan a város panorámája tárul elénk. Bátrabbak a hegyről egy hosszú csúszdán is lecsúszhatnak. A város Főterén adventkor számtalan kirakodó árulja portékái, így lesz lehetőség vásárolni, nézelődni, akár helyi specialitásokat megkóstolni.
Késő délután továbbutazunk Karintiába, a szálláshelyünkre. Érkezésünket követően fakultatív vacsorára nyílik lehetőség a szálláshelyen.

2. nap:

Reggeli után Villachba utazunk. A Karavankák között,a Dráva parton megbújó kisváros Karintia tartomány második legnagyobb városa. A hangulatos Óvárosban sétálunk, felfedezzük a több, mint ezer éves történelmi múltra visszatekintő várost, gyönyörködünk a több száz éves épületekben, majd szabadidő keretében a hangulatos adventi vásárában is elmerülühetünk.
Villachot elhegyva a Wörth-i tóhoz utazunk, első megállónk a 100 méter magas Pyramidenkogel, amely néha a felhőkig ér, azonban a toronyból csodás panoráma tárul elénk, mégpedig az Alpok csodaszép hegyeire.
Feltöltődve a látvánnyal és a torony aljában található adventi vásár kínálatával, a tóparti üdülőhelyek közül a tó csodájának számító, Mária kultusszal körülvett Mariawörthbe ellátogatunk. A település már a 9. században is a térség vallási központjaként működött. Rövid séta, majd újabb adventi vásári nézelődés után, hajóra szállunk. Különleges élmény a wörth-i tavi hajókázás ilyenkor advent idején. Veldenben kiszállva a hajóból, szabadidő áll rendelkezésünkre, hogy egy újabb adventi vásárban nézelődhessünk, vagy éppen felfedezzük ezt a hangulatos kisvárost.
Ezt követően visszatérünk a szállásunkra, ahol ismét fakultatív vacsorázásra nyílik lehetőség.

3. nap:

Reggeli után bepakoljuk csomagjainkat az autóbuszunkba és Szlovénián keresztül hazaindulunk. Ez a nap is bővelkedik programban, hiszen elsőként a Bled-i tónál állunk meg, gyönyörködve a tó természeti szépségében, továbbá a kihagyhatatlan különleges adventi vásárban. Bled mesebeli kisváros, Szlovénia egyik gyöngyszeme. A város közepén egy jégkoszaki gleccser maradékát, a kristálytiszta vizű Bledi tavat találjuk. A tengerszemet körben alpesi hegyek veszik körül, közepén piciny szigetecske, majd a tó felett, egy 100 méteres függőleges sziklafal tetején magasodik a bledi vár.
Feltöltődve a bájos kisváros adventi hangulatával továbbutazunk Ljubljanába, Szlovénia varázslatos fővárosába, mely utcáival, templomaival és az egyedülálló Hármas híddal az adventi időszakban is felejthetetlen élményt nyújt. Délután búcsút intünk Ljubjanának és hazaindulunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

 Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

 Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 2 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó: 2 Euro/fő/éj 

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 30.000 Ft/fő
egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 15.000 Ft/fő

 Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fakultatív vacsora felár:20 Euro/fő/alkalom
Zotter csokoládégyár:kb. 25 Euro/fő
Lift a Schlossbergre (Graz):kb. 5 Euro/fő
Pyramidenkogel:kb. 17 Euro/fő
Hajókázás a wörthi-i tavon:kb. 19 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat.            

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Advent Karintiában 2017. december 1-3.

Kedves Vivaldi Travel!

Vasárnap érkeztünk vissza a 3 napos Karintiai körútról, ahol a barátainkkal együtt csodásan éreztük magunkat.
Csongor nagyon felkészült és humoros idegenvezető, buszvezetőnk Gábor pedig remekül vezetett. A szállásunk pedig nagyon klassz melegen várt minket, hihetetlen kilátással!
Köszönjük a munkájukat!

G. Renáta
Veszprém

Advent Karintiában 2017. december 1-3.

Kedves Vivaldi Travel!

Ahogy 5 évvel ezelőtt, most is szeretnénk megköszönni a szép, élményekben gazdag karintiai adventi utat a nagy tudású, jó humorú Csongornak és az autóbusz vezetőjének Gábornak.
Kellemes ünnepeket , boldog új évet kívánunk!

Üdvözlettel: B. Tiborné

Advent Karintiában 2016. december 16-18.

Kedves Vivaldisok!

Most sem csalódtam Önökben.

Köszönöm ezt az élményekkel teli 3 napot. A program nagyon jól volt összeállítva, a szállás remek volt. Máté Csongor idegenvezető figyelmes, segítőkész és nagy tudású szakember. Élmény volt hallgatni a történeteit.

Boldog karácsonyt, és sikeres utakban bővelkedő új évet kívánok mindannyiuknak.

F. Tímea

Advent Karintiában 2016. december 16-18.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Tegnap, 2016. december 18-án este érkeztünk meg az Advent Karintiában útjukról. Köszönet a nagyszerű szervezésért, a remek 3 napért! Idegenvezetőnk, Máté Csongor "hab volt a tortán"! Emlékezetes és nagyszerű volt! Első, de ha rajtunk múlik, akkor biztosan nem az utolsó utunk volt Önökkel.
Kellemes ünnepeket, boldog új évet kívánunk!
György és Krisztina

Advent Karintiában 2012. december 7-9.

Kedves Vivaldi Travel !
Ezúton is szeretném megköszönni a szép, igen tartalmas, remekül sikerült  karintiai-szlovén adventi utat. Külön köszönet az idegenvezetőnek, Csongornak  a tudásáért és humoráért, a sofőr Zoltán ügyességéért és a panzió személyzetének kedvességéért.
Üdvözlettel: Bölcskey Tiborné

Advent Karintiában 2010. december 3-5.

"Kedves Adrienn.
Megigértem ha sikeres lesz az adventi útúnk be fogok számolni. Elöszőr is elnézést kérek hogy kicsit késve irok de sok dolgunk volt mint általában ilyenkor mindenkinek,az ünnepek előtt.
Remélem azért a levél, tartalmának értékéből nem fog vesziteni.
Szeretném kérni, hogy az iroda fönökének majd legyen kedves a levelet továbbitani.
Nagyon szép élményt nyújtottak, jól szervezett, igen tartalmas programmokkal töltötték meg a három napunkat.
Azért választottuk ezt a programot mert nem Bécsbe akartunk menni, más városok adventin készülödését is meg akartuk ismerni. Ráadásul a csodás havas táj? leirhatalan volt.
Kellemes volt a szállás, és a személyzet is igen kedves volt.
Viszont mind ezt megkoronázta Csongor az idegenvezető.
Ezt a fiút becsüljék meg, de nagyon, a jó idegenvezető az utazás lelke. Én még ilyen kellemes kedves udvarias figyelmes idegenvezetővel nem találkoztam.
Évtizedek óta utazunk a férjemmel, szinte a világot bejártuk sok jó idegenvezetővel, de Csongor, ahogy az utasokkal beszélt hogy mindenkihez volt egy-két kedves szava hogy, az idősebb utasra (általa hivott Gyuri bácsi) hogy vigyázott ahogy biztatgatta, hogy már nincs sok méter hátra és ott meg fog döbbenni amit fog látni hát mindenkit felülmúlott.
Ezek olyan kedves figyelmes dolgok amit az ember sajnos nem kap. Ö tényleg az utasokért dolgozott, ezáltal olyan jó csapat alakult ki nem kellett senkire várni összhangba volt mind a harminc valahány ember.
Olyan jól éreztük magunkat, hogy elhatároztuk,szívesen vissza mennénk tavasszal egy jó kirándulásra néhány napra, ha szerveznek ilyen vagy hasonló utat persze ha Csongor vezetné. Az ö személye nekünk a garancia, és szerintem másoknak is mert az utasok szinte mind igy nyilatkoztak.
S köszönjük azt is hogy szó nélkül felajánlották hogy hazafelé aki akar Budán is leszállhat. Talán megoldható lenne az oda útnál is máskor, mert láttuk ezt rugalmasan kezelték. Igy nem kellene kora reggel az egész várost végig utazni.
Mégegyszer köszönjük a szép emlékü utat, és sok sikert kívánunk az irodának.
Kellemes Karácsonyt, és Boldog Újévet kívánunk, az iroda minden dolgozójának.
Tölgyesi László és Lászlóné"
Advent Karintiában 2010. december 3-5.

Advent Karintiában 2009. december 5-6.

"T. Vivaldi Travel!!
Tegnap tértem vissza az Önök által szervezett Karintiai útról. Nagyszerűen éreztük magunkat, nagyon jól sikerült az út, a szállás is tökéletes volt. Köszönet Csongornak a nagyszerű idegenvezetésért.
Üdvözlettel,
Tonhauser Erika"
Advent Karintiában 2009. december 5-6.

Advent Karintiában 2009. december 5-6.

"Kedves Vivaldi Travel!
Tegnap jöttünk haza a karintiai adventi körútról és szeretném Önöknek megköszönni ezt a csodálatos kirándulást. A szállás és a program nagyon színvonalas és kellemes volt, illetve az idegenvezetőnk is remek volt (Csongor). Még egyszer köszönjük szépen ezt az élményt is.
Üdvözlettel:Horváth Eszter"
Advent Karintiában 2009. december 5-6.