Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Téli túrák Ausztriában - Karintia festői hegyein

                                                                                                             
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Részletes programajánlat:

1. nap:
Elutazás Budapestről reggel 06.00-kor, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ausztriáig. Első megállónk a Teichalm-tó melletti síközpont. Itt a síelők élvezhetik a sípályákat, a túrázni vágyók pedig egy fenyőerdő övezte patak mellett túráznak a Guten Hirten felé vezető völgyben. Programunkat követően tovább utazunk szállásunkra az Ossiachi tó partján fekvő Annenheimbe. Fakultatív vacsora szállásfoglalást követően a szállásunk éttermében.

2. nap:
Egész napos síelés Gerlitzenen vagy délelőtt túra, délután Terra Mystica bányalátogatás és Villachban séta
Reggeli után elsétálunk a Gerlitzen Kanzelbahn alsó állomáshoz. Felvonóval megyünk fel a középsőállomásig, majd egy túrát teszünk a havas fenyvesek birodalmában.
A túrát követően felfrissülünk egy alpesi hüttében, majd a felvonóval az alsó állomásra utazunk.
Kora délután fakultatív program keretében egy misztikus bányába látogatunk, ahol a múlt század végéig folyt a cink és az ólom kitermelése. Az élménybányába egy 69 méteres bányászcsúszdán jutunk le (alternatív lehetőség: lépcső vagy lift). A tárlatvezetés során izgalmas megvilágításban, hangeffektekkel színesítve ismerjük meg a bányászok egykori életét, az érc eredetét és az alkímiát. A bánya kiváló levegője egészségünkre is jó hatással lesz.
A bányalátogatást követően Villachba utazunk, ahol a hangulatos városban egy közös sétát teszünk, majd szabadidő is rendelkezésre áll.
Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel. Fakultatív vacsora lehetősége a szálláson.

3. nap:
Síelés Gerlitzenen vagy egésznapos fakultatív kirándulás a Grossglockner lábához
Reggeli után Heiligenblutba utazunk.A nap folyamán túrázunk az idilli hegyyvidéken, ahol a téli aktivitást kedvelők a gyönyörű hegyek látványával is feltöltődnek.
Délután visszautazunk a szállásunkra.
Visszaérkezésünket követően, az előző napokhoz hasonlóan, szintén van lehetőség fakultatív keretek között vacsorázni a szálláson.
Az estét mindenki kedve szerint töltheti pihenéssel, vagy a Villach-i Termálfürdőben. Este fakultatív programként felkeressük a termálfürdőt. Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

4. nap:
Egésznapos síelés Gerlitzenen vagy Bad Kleinkirchheimben túra
Reggeli után Bad Kleinkirchheimbe utazunk. Itt a síelőket 100 km sípálya és 22 lift várja.
A túrázókat pedig egy szép túra a havas fenyvesek között. Aki szeretne a település 2 termálfürdőjének valamelyikében is töltheti az idejét.
Pályazárás (16:00) után visszautazunk a szálláshelyünkre.
Fakultatív vacsora lehetőség a szálláson.                  

5. nap:
Reggeli után bepakoljuk csomagunkat az autóbuszba és hazaindulunk. Útközben Grazban megállunk, hogy Stájerország fővárosában pár órát eltöltsünk. Sétánkat a Világörökségi listán is szereplő Óvárosban kezdjük. A hangulatos terek és hozzá kapcsolódó keskeny utcák mindegyike egy-egy érdekességet mutat. Barangolásunk során megismerjük a város történelmét és rácsodálkozhatunk gyönyörű építészetére.

Fakultatív ebédet követően Graz ikonikus hegyére, a Schlossbergre látogatunk. A feljutásnak számos módja lehet: lifttel, siklóvasúttal, vagy akár a gyönyörű lépcsősoron keresztül - gyalog. A kilátás fentről pazar. Ha valaki szereti az izgalmakat, akkor a hegy tetejéről egy óriás csúszdán lecsúszva is távozhat, hogy ezt követően elmerüljön a grazi óváros mediterrán hangulatában. Szabadidő után, feltöltődve az élményekkel, kora délután hazaindulunk. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

 Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

 Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 4 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó: 3 Euro/fő/éj 

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 40.000 Ft/fő
egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 20.000 Ft/fő

 Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fakultatív vacsora felár:20 Euro/fő/alkalom
Fakultatív kirándulás a 3. napon:30 Euro/fő + belépőjegy költség
Felvonók és programokhoz
kapcsolódó költségek:
Teichalm felvonó:kb. 25€/fő
Gerlitzen felvonó:kb. 35€/fő
Terra Mystica látványbánya:kb. 30€/fő
Villach Termálfürdő:kb. 30€/fő
Heiligenblut felvonó:kb. 50€/fő
Bad Kleinkirchheim felvonó:kb. 25€/fő
Bad Kleinkirchheim hófánk csúszás:4€-tól/fő/csúszás
Bad Kleinkirchheim termál:kb. 27€/fő
TOP Síbérlet – Karintia síelőknek:
az összes pályájára érvényes, amelyeket
felkeresünk a 3 nap alatt: 

180€/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról