Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Lengyel körút: Wroclaw-Poznan-Torun-Gdansk-Sopot-Varsó-Krakkó

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.07.06
8/7
Reggeli
249 900 Ft
234 906 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap: Béketemplom Świdnicában; Városnézés Wrocławban

Indulás 06.00-kor Budapestről a Műcsarnok melletti parkolóból. Folyamatos utazás Lengyelországba, útközben rövid pihenőkkel. Délután érkezünk meg Świdnicába, ahol megnézzük az UNESCO Világörökségi listáján is szereplő, a XVII. század közepén épült béketemplomot, amely Európa egyik legnagyobb (egyszerre 3 ezer ember befogadására képes) faszerkezetű egyházi épülete. Miután megcsodáljuk a templom értékes belső berendezését, tovább utazunk Wrocławba, ahol egy délutáni séta keretében ismerkedünk Alsó-Szilézia fővárosának látnivalóival, mint pl. a Piactér gyönyörű polgárházai mellett megnézzük az Óváros központjában álló Városházát, a wrocławi Tudományegyetemet, a Keresztelő Szent János-székesegyházat – melynek tornyából szép kilátás nyílik a városra – csakúgy, mint a „Hidak városaként” is ismert város több műemlék hídját, de a méltán híres wrocławi törpék után is nyomozhatunk. A városnézést követően teszünk egy kis kitérőt az 1913-ban épült, a világ első modern vasbetonszerkezetű építménynek tartott Centenáriumi Csarnokhoz (UNESCO Világörökség), majd elfoglaljuk szállásunkat. Szállás Wrocławban, fakultatív vacsora a szálloda éttermében.

2. nap: Városnézés Poznańban és Toruńban

Reggeli után az egyik legősibb lengyel városba, Nagy-Lengyelország vajdaság fővárosába, Poznańba indulunk. Poznań legismertebb műemlék épülete a városháza, valamint a Régi piactér reneszánsz épületegyüttese. Teszünk egy sétát a hangulatos Óvárosban, megnézzük a halárusok házait, valamint a tér fölött emelkedő dombon a királyi várat a városfal maradványaival. A Dóm-szigeten megnézzük a Szent Péter és Pál katedrálist, amely az ország egyik legrégibb székesegyháza, egyben az első lengyel uralkodók nyughelye.

Ezt követően tovább utazunk Toruńba, melynek Óvárosa az UNESCO Világörökség része. Toruń Lengyelország egyik legjobb állapotban fennmaradt középkori városa, az Óváros-tér közepén álló régi Városháza Észak-Európa egyik legimpozánsabb ilyen stílusú épülete. Az Óvárosban áll Kopernikusz szülőháza – szobra a város főterén található – valamint a Szent János székesegyház, de a Visztula mentén húzódó egykori városfalak maradványai is méltán híresek. Ezt követően megkóstolhatjuk a híres toruńi mézeskalácsot, majd a késő délutáni órákban tovább utazunk Gdańskba, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Szállás (3 éj) Gdańskban, szállodában. Fakultatív vacsora a szállodában.

3. nap: Városnézés Gdańskban – Malbork vára

A reggelit követően a Balti-tenger partján fekvő Gdańsk városával ismerkedünk. Az egyedi építészeti stílusáról ismert város ma az ország legfontosabb kikötővárosa. A Hanza Szövetség korszakát idéző épületek a dicső múltra emlékeztetnek, sétánk során érintjük a legismertebb épületeket, mint pl. az Arany-kapu, a Városháza, az egykori Királyi-út részét képező Długa ulica, annak kiszélesedő része, a Długi Targ gyönyörű, karcsú polgárházai. A Motława folyó menti sétány a középkori kikötői daruról, a Mariacka utca pedig borostyánárusairól ismert, a gigantikus méretű Mária templomot pedig a világ legnagyobb tégla templomának tartják. Nem maradhat ki a sétából a fotósok kedvelt témája, a Szerelmesek-hídja és a régi városháza épülete sem.

A városnézést követően a Nogat folyó partján fekvő Malborkba utazunk, ahol bejárjuk a német lovagrend egykori lovagvárát. Az UNESCO Világörökségi listáján is szereplő középkori vár – a világ legnagyobb téglavára – vöröstéglás épületének legszebb része a keresztesek nagymesterének palotája – a késő gótikus udvari építkezés egyik legszebb példája – és a reprezentatív Nagy Refektórium. A vár megtekintése után visszautazunk Gdańskba, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

4. nap: Fakultatív kirándulás a Hel-félszigetre és Sopotba

Reggeli után szabadprogramra nyílik lehetőség, melyet Gdańsk városában lehet eltölteni. Akinek kedve van kirándulni ezen a napon, fakultatív keretek között a Hel-félszigetre és Sopot városába utazhat. A szokatlan formájú, mintegy 35 km hosszú, teljes egészében homokból álló Hel-félsziget eredetileg apró szigetek láncolatából álló sziget volt, mai elnyújtott sarló formája az erózió következtében alakult ki. Az ország egyedülálló természeti látványosságának számító sziget keleti végén található a három oldalról tengerrel körülvett Hel városa, hangulatos sétálóutcával, az egykori Szent Péter és Pál templom épületében kialakított Halászati Múzeummal, tengerparti gyalogsétánnyal, világítótoronnyal, és nem utolsó sorban itt kezdődik Lengyelország! A közös programot követően egyéni ebéd a település központjában, majd tovább indulunk Sopotba. A Balti-tenger gyöngyszemének is nevezett városban – melynek legfőbb vonzereje a kellemesen meleg tengervíz – kisétálunk az Európa leghosszabb fa mólójaként ismert mólóra, ahonnan az ország egyik leghíresebb főutcáján besétálunk a belvárosba, útközben elhaladva a Görbe-ház, a világ egyik legfurcsább épülete mellett. Sopotból az esti órákban érkezünk vissza Gdańskba a szállásunkra, szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

5. nap: Hajókázás az Elbląg-csatornán, majd városnézés Varsóban

Reggeli után magunk mögött hagyjuk szállásunkat, és az ország fővárosa, Varsó felé indulunk. Útközben egy különleges élménynek ígérkező hajókirándulás vár ránk az Elbląg-csatornán, amely Lengyelország leghosszabb hajózható csatornája. A XIX. században épült csatorna és a hajóút különlegessége, hogy Amerikát leszámítva a világon sehol másutt nincs olyan vízi út, ahol a hajók nemcsak a vízen, de füvön is közlekednek. Mivel a csatornán található tavak vízszintje különbözik, a csatorna több pontján különleges, sínekkel felszerelt sólyapályát építettek, ahol a hajókat síneken futó kocsikra helyezik és acélkötéllel vontatják tovább.

A különleges hajóutat követően tovább utazunk Varsóba, ahol a délután folyamán városnézés az ugyancsak UNESCO Világörökségként védett Óvárosban. Megismerkedünk a II. világháborút követően eredeti formájában helyreállított Óváros legszebb részeivel, mint pl. a Királyi Palota, a Barbakán, Szent Kereszt templom, ahol a Chopin szívét tartalmazó urnát őrzik, a Kultúra és Tudomány palotája és a „Varsói hableány” szobra. A városnézést követően elfoglaljuk szállásunkat, szállás (2 éj) Varsóban, szállodában. Fakultatív vacsorázási lehetőség a szállodában.

6. nap: Ismerkedés Varsóval

A reggelit követően folytatjuk ismerkedésünket Lengyelország fővárosával. Fakultatív programként meglátogatjuk a Chopin Múzeumot, majd a Varsói Felkelés múzeumát, amely az ország egyik leglátogatottabb múzeuma, ahol nem csak a felkelés történetébe, az akkori városba, de a II. világháború eseményeibe, de az azt követő kommunista terror időszakába is bepillantást nyerhetünk.

Ezután kiutazunk a belváros közelében található Łazienki parkba, amely természeti és építészeti szempontból is Varsó és Európa egyik legszebben megtervezett parkja. A XVIII. században kialakított park az ott álló épületekkel együtt ideális helyszín egy kellemes délutáni sétához, kikapcsolódáshoz. A park egyik legfontosabb épülete a Myślewicki palota, az utolsó lengyel király, II. Szaniszló Ágost itt alakíttatta ki rezidenciáját. Ugyancsak ismert és kedvelt az eredtileg fürdőpavilonként épült klasszicista Łazienki palota, amely egy tóval körülvett mesterséges szigeten fekszik, és a szárazfölddel csak két, oszlopokkal dísztett híd köti össze. A park bejárását követően visszautazunk szállásunkra, az este további részében szabad programra nyílik lehetőség. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

7. nap: Séta az ún. „Festett faluban”, majd városnézés Tarnówban

Miután magunk mögött hagytuk szállásunkat, következő úticélunk a „festett faluként” ismert Zalipie település. A faluban jelenleg kb. 30 olyan majorság található, ahol a lakó- és gazdasági épületek falát jellegzetes virágmintákkal díszítették. Köztük olyan is van, amelyet nem csak kívülről láthatunk, a körzeti múzeumhoz tartozó épületben a lakóház és a gazdasági épületek színes díszítése mellett a házikó gyönyörűen díszített belső terét is megtekinthetjük. Zalipiében nem csak a házakat festették ki, de a gémeskút, sőt, még az útszéli kereszt is díszes virágmintákkal van díszítve.

Innen tovább utazunk a „legmagyarabb” lengyel városként ismert Tarnówba, ahol magyar emlékek nyomába eredünk. Lengyelország legszebb reneszánsz városában felkeressük Bem apó és Petőfi Sándor emlékeit, köztük természetesen Bem tábornok nem mindennapi földi nyughelyét is. A város a reneszánsz korban a legszebbnek számított Lengyelországban, erről tanúskodnak a Főtéren található domborművekkel, freskókkal díszített lábas házak és a Városháza is. Tarnów városát elhagyva tovább utazunk Krakkóba, ahol elfoglaljuk szállásunkat. Szállás (1 éj) szállodában, fakultatív vacsora a szálloda éttermében.

8. nap: Városnézés Krakkóban, hazautazás

Reggelit követően városnézés Krakkóban, ahol a városnéző séta során megismerkedünk az Óváros legismertebb nevezetességeivel. Sétánk kezdetén felmegyünk a waweli dombra, ahol a Lengyelország legjelentősebb egyházi épülete, a waweli katedrális, valamint a Királyi Palota található. Innen tovább sétálunk az Óvárosba, a séta útvonala érinti Szent Péter és Pál templomot, a Főtéren található Posztócsarnokot és a Mária templomot, a Flórián kaput és a Barbakánt, valamint a krakkói egyetem világhírű Collegium Maius nevű épületét.

Ezután fakultatív ebéd az Óvárosban, majd ezt követően a kora délutáni órákban hazaindulunk, érkezés Budapestre (útközben rövid pihenőkkel) a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Fotók forrása a Lengyel Idegenforgalmi Szervezet

 Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

 Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 7 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:

 útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- Idegenforgalmi adó: 40 PLN/fő

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 90.000 Ft/fő
- egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 45.000 Ft/fő

 Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Hajókázás az Elbląg-csatornán: 
Malbork vára:
Varsó Felkelés Múzeuma:
Chopin Múzeum:
Krakkói városnézés:kb. 70 PLN/fő
Fakultatív kirándulás a lenygel
tengerpartra (Hel-félsziget és Sopot):

kb. 100 PLN/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról