Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Advent Zakopaneban

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2023.12.02
2/1
Reggeli
39 900 Ft
39 900 Ft
2023.12.09
2/1
Reggeli
39 900 Ft
39 900 Ft
2023.12.16
2/1
Reggeli
39 900 Ft
39 900 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Lengyelország ideiglenesen visszaállította a határaikon való ellenőrzést.
Ezért FONTOS, és elengedhetetlenül szükséges, hogy az utazásra hozza magával a személyi igazolványát vagy az útlevelét! A dokumentum hiányából adódó kellemetlenségért felelősséget nem vállalunk!

Figyelmébe ajánljuk még 
4 nap/3 éj utazásunkat  Adventi élmények Zakopaneban 
3 nap/2 éj utazásunkat  Adventi kikapcsolódás Zakopaneban

1. nap:       
Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Lengyelországig, útközben rövid pihenőkkel. Dél körül érkezés Zakopaneba. Érkezésünket követően megtekintjük a II. János Pál megmenekülésének emlékére állított Fatimai Szűzanya templomot. Ezt követően fakultatív kirándulási lehetőség nyílik a Kasprowy csúcsra felvonóval, több, mint 1900 méteres magasságba. Programunk szerint a parkolóból helyi kisautókkal megyünk a felvonó végállomásához, ahonnan a közelmúltban felújított felvonóval indulunk a Kasprowy csúcsa felé. Gyönyörködve a panorámában, feltöltődve a friss hegyi levegővel 1,5 óra múlva visszatérünk Kuznicebe. Ezt követően elfoglaljuk a szállásunkat Zakopaneban. A nap további részében szabdprogramra nyílik lehetőség a városban. Vásárlási lehetőség a piacon (helyi kézműves termékek, szépen kidolgozott bőráruk, fafaragványok). A piac egyik érdekessége az itt élők saját készítésű sajtjai, melyekből kóstolás után lehet vásárolni. A szabadidő alatt lehetőség nyílik még feljutni a Gubalowka csúcsra a zakopanei piac végében található felvonóval, a felvonó 1123 méterre szállítja a kirándulókat. A Gubalowka csúcsról, szép idő esetén gyönyörű panoráma tárul elénk. Téli időszakban a Gubalowka 18.00 óráig közlekedik. 
Estére fakultatív programként (megfelelő minőségű és mennyiségű hó esetén) fáklyás lovasszánozást ajánlunk Zakopane közelében. A programot követően fakultatív vacsora egy helyi specialitásokat kínáló étteremben. 

2. nap:       
Reggeli után szabadprogram Zakopanéban. Fakultatív programként lovaskocsikázás Lengyelország téli fővárosában. A lovaskocsikkal olyan helyekre is eljuthatunk, ahová rövid zakopanei tartózkodásunk alatt nem lenne lehetőségünk. A lovaskocsikázás után szabadprogramra nyílik lehetőség, majd közös fakultatív ebéd következik.
A szabadprogram ideje alatt a világ legkisebb magashegységének számító Tátra történelmét, geológiáját, állat- és növényvilágát bemutató Tátrai Múzeumot ajánljuk megtekintésre. A múzeumban megismerhetjük a helyi népcsoport hagyományait, életvitelét. Kora délután hazaindulás, érkezés Budapestre várhatóan a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

 Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

 Az ár tartalmazza:
-utazás autóbusszal
-1 éj szállás
-reggeli ellátás
-idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
-útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,5 %-a)
-betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
-belépőjegyek
-fakultatív programok
-idegenforgalmi adó: kb. 5 PLN/fő/éj

Felárak:
-egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 20.000 Ft/fő
-egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 10.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)
A részvételi szándékot az indulás előtt kb. 1 héttel általunk kiküldött kérdőíven előre szükséges jelezni!

Vacsora felár:kb. 90 PLN/fő
Fakultatív ebéd:kb. 70 PLN/fő
Kirándulás a Kasprowy csúcsra:kb. 160 PLN/fő
Fáklyás lovasszánozás szombat este:
(megfelelő minőségű és mennyiségű
hó nélkül lovaskocsikázás):


kb. 60 PLN/fő
Lovaskocsizás Zakopane utcáin:kb. 60 PLN/fő
Gubalowka felvonó:kb. 35 PLN/fő
Fejre állított ház:kb. 30 PLN/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges oltások / tesztek/ egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Advent Zakopanéban 2022. december 17-18.

Tisztelt Iroda!
Köszönjük szépen az elmúlt két napot Zakopaneban. Fantasztikus volt a szervezés,rengeteg élménnyel gazdagodtunk. Az idő is kegyes volt hozzánk,indegenvezetőnk, Kecskés Róbert mindent megtett értünk. Csak ajánlani tudom mindenkinek Önöket. A.Csilla

Advent Zakopanéban 2022. december 10-11,

Kedves Vivaldi Travel! 
2022.12. második hétvégéjén részt vettünk az ADVENT ZAKOPANE kiránduláson ! Egy téli, havasi meseparadicsom tárult elénk.  Egész hétvégén nagy pelyhekben hullt a hó.  Lovaskocsizás, Gubalowka,  Kasprowy, finom falatok, forralt borozás, stb...  A szállás a városközpontban minden igényt kielégített, a reggeli is bőséges volt.  Kitűnő sofőrünk Gábor volt, az idegenvezető pedig a kedves Anna volt.  Zakopanét látni kell, minden évszakban. Köszönjük a fantasztikus élményeket! K.Judit

Advent Zakopanéban 2022. december 10-11,

Tisztelt Utazási Iroda!
Ezúton szeretném megköszönni Munkatársaik segítőkész, lelkiismeretes munkáját! Múlt héten volt szerencsénk Zakopanéba utazni, de ez Gyulai-Nagy Adrienn kolléganőjük nélkül ez nem jöhetett volna össze. Segítségével az utolsó utáni pillanatban sikerült felkerülnünk az utaslistára. Az érdeklődő telefonhívásomtól az utalást igazoló, kiállított számláig mindenről gyors volt az emailes visszajelzés. A Hősök terénél könnyen megtalálható volt a busz. Köszönjük Hornyik Anna idegenvezető szuper munkáját. Nagyon jó hangulatot biztosított, összetartotta ezt a nagy csoportot, mindig elérhető volt, jól reagált az eltévedt utasok előkerítésére is. Természetesen Pintér Gábor sofőrnek is nagyon köszönjük munkásságát. Az időjárási viszonyok ellenére is ura volt a helyzetnek, egyben és gyorsan leszállított minket. Jól szervezettek voltak a fakultatív programok, tetszett, hogy egymásra épültek és nem az volt, hogy ki vagyunk dobva a városba 6 óra szabadprogram és este valahol meg összeszednek minket. Jó volt a hazaúti filmválasztás is. Összességében teljes mértékben meg vagyunk elégedve a szervezett úttal. És külön köszönet azért az összetett munkásságért, hogy a Kasprowy csúcs látogatás létrejöhetett. Buszos utazás esetén Önök lesznek az elsők, ahol érdeklődni fogunk. Köszönettel, O. Erzsébet

Advent Zakopanéban 2018. december 15-16.

Jó pár utazási irodával utaztam már, de az Önök által nyújtott szolgáltatások messze menőkig meghaladták pozitív értelemben az elvárásaimat. Sosem kaptam még meg előre a busz rendszámát, elsőre ez furcsa is volt. Azonban a reggeli káoszban - ahogyan ott mindenki kereste a maga buszát, és egyáltalán az utazási irodáját- nagyon sokat segített, hogy célirányosan keressem a saját befizetett utazásomhoz tartozó buszt, nem volt idő arra, hogy kétségbe essek, hiszen volt egy biztos információ a kezemben. 
A busz nagyon kényelmes volt, volt helye a lábamnak és nem kellett külön szólni azért, hogy fűtsenek. Útközben pont elégszer álltunk meg ahhoz, hogy a kényelmes komfort érzet kitartson az utazás végéig. Az idegenvezető felkészültségével maximálisan meg voltam elégedve. Nem adatokat zúdított a nyakunkba, hanem érdekesen mesélt az utazás során érintett tájakról és úgy az odakapcsolódó történelmi viszonyokról. 
Szállás kapcsán egy diákszállóra gondoltam, hogy az utazásra befizetett összeg ellenében maximum ennyi, ami kitelik. Nem gondoltam, hogy valóban egy 4 csillagos szállodában leszünk elszállásolva. Az is csodaszép volt.
A hazafelé úton a teszt, valamint a sorsolás nagyon jó zárás volt. Sosem találkoztam olyan utazási irodával, aki egy következő utazási lehetőségét ajánlja fel nyereményként.
Remélem, még utazom Önökkel, tartsák meg jól bevált szokásaikat és az effajta igényességüket szolgáltatásaik minden terén :)

Advent Zakopanéban 2018. december 15-16.

Kedves Krisztina,
Ezúton szeretnék visszajelzést adni a hétvégi Advent Zakopane útról. 
Azzal kezdem, hogy a Vivaldi Travel kap egy hatalmas csillagos ötöst, kíváló szervezés, kíváló idegenvezető, kíváló sofőrök, kíváló programok, kíváló szállás. Életem egyik legnagyobb élményét kaptam, ezt nagyon köszönöm Önöknek!
Csodálatos élményekkel gazdagodva tértünk haza, egészen bizonyos, hogy jövőre megismételjük, természetesen csakis az Önök irodájával és talán több naposra tervezzük.
Tavasszal egy prágai utazás is tervben van, már nézegetem is a kínálatukat.:)
És minden ismerősömnek csakis szuperlativuszokban beszélek Önökről, tiszta, őszinte szívvel ajánlom Önöket bárkinek. Még egyszer hálásan köszönjük a profizmusukat, szívélyes üdvözlettel: Ny. I. és P. D.

Advent Zakopaneban 2017. december 9-10.

Kedves Éva!
Tegnap érkeztünk meg az Advent Zakopanéban utazásunkból, és szeretném megosztani Veled- Veletek, a "Vivaldi Travel" -el, és akár az egész Világgal, hogy Életünk eddigi - egyik legcsodálatosabb utazását tölthettük Veletek, melyhez nagymértékben hozzájárult a szakmai hozzáértésed, kisugárzásod, és a rendkívül jó szervezés! Bátran kimerem jelenteni, hogy az elmúlt néhány évben, voltunk egy-két utazási irodával hasonló - csoportos - buszos utazáson, kiránduláson, de a szakmai hozzáértés hiányossága, és az utasokkal való nemtörődömség miatt, mindez rányomta a bélyegét arra, hogy ne utazzunk más utazási irodával! Tetszik a rátermettséged, a magabiztosságod, és az, hogy minden utasra külön külön is odafigyelsz!...
Bár a szélsőséges időjárás és útlezárások miatt, a hazafele út hosszabbra sikerült a vártnál, mindezt ellensúlyozta az a sok sok szép élmény, emlék, amit kaptunk Tőletek! Nagyon szépen köszönjük Nektek ezt a felejthetetlen utat, és biztos vagyok benne, hogy még nagyon sokszor fogunk Veletek utazni! :)
Nagyon Kellemes Ünnepeket szeretnék kívánni Neked, és az egész Vivaldi Travel-nek! Jövőre találkozunk! :)
Respect!
Zsolti és Lackó

Advent Zakopaneban 2014. december 13-14.

Kedves Éva!
Nagyon jól éreztük magunkat a barátnőmmel a hétvégi utazáson.
Elégedettek voltunk mindennel – a szállással, az étterem kiválasztásával, a programokkal, de elsősorban Veled.
Kedves voltál, odafigyeltél mindenre, és mindenkire. Sok mindent megtudtunk tőled Zakopánéról.
Igazi profi idegenvezető vagy.
Szeretnénk többször is utazni veletek.
Köszönjük az szép élményeket.
Nagyon Boldog Karácsonyt kívánunk az Utazási iroda valamennyi kollégájának.

Advent Zakopaneban 2014. december 13-14.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Nagyon kellemes hétvégét töltöttem Zakopaneban. Minden hibátlan volt, jól szervezett programok, remek, udvarias buszvezető, kényelmes szállás öt csillagos reggelivel.
Évike az idegenvezetőnk mindig állt rendelkezésünkre. Nemcsak kedvességével, szakmai tudásával is lenyűgözött. Örömmel utazom máskor is Vivaldi Travellel!!
Köszönöm mindenkinek, akinek ebben az utazásban szerepe volt!
Kné Cs. Klára

Advent Zakopaneban 2012. december 1-2.

Kedves Éva!
Tegnap nem volt alkalmunk elköszönni(rohantunk a buszhoz) és megköszönni ezt a csodálatos utazást! Nagyon köszönjük a Vivaldi Travelnak a nyeremény utat!:) Nagyon jól érzetük magunkat!A velencei úttal és ezzel is teljesen elégedettek voltunk, úgyhogy még biztos, hogy találkozunk! Csatolva küldök egy képet a Kasprowy
csúcsról, ezért megérte fent maradni! :)
Köszönettel: Tóth-Vági Eszter és Tóth Róbert Egerből

Advent Zakopaneban 2012. december 1-2.

Kedves Évike !
Nagyon jól éreztük magunkat a zakopanei úton. Sajnáltuk, hogy az időjárás
nem kedvezett a csúcsoknak , így mi lemondtunk a Gubalowkáról egyenlőre.
Talán majd egy őszi kirándulásra még egyszer visszamegyünk, amikor a
látási viszonyok jobbak lesznek.
Amit ki szeretnék emelni, az a szálloda. Nem akartunk hinni a szemünknek.
Hatalmas , minden igényt kielégítő szoba, fürdőszoba és a teraszról
látható kilátás a patakra és a hegyekre . Egyszerűen csodálatos .
Beutaztuk Európát, de ilyen szállodában még nem voltunk. Nagyon jó
választás volt . Mind a vacsora, mind pedig a reggeli nagyon bőséges és
finom volt.
Köszönet a szép kirándulásért és a munkatársainak, Adrienn-nek, Rékának és
Eszternek az előkészítésért.
Mindnyájuknak nagyon kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet
kívánunk. Bízunk benne, hogy jövőre ismét találkozunk.
üdvözlettel, Bán Zoltánné

Advent Zakopaneban 2011. december 3-4.

Kedves Vivalditravel!

Az adventi és a karácsonyi készülődés miatt csak most jutottam a levélíráshoz.

Szeretnék köszönetet mondani a zakopanei nyereményútért.

Ahogy a Vivaldi által szervezett eddigi útjaink során, most is nagyon jól éreztük magunkat, amihez az idegenvezetőnk és a sofőrünk kedvessége, segítőkészsége is hozzájárult.

Kellemes karácsonyi ünnepeket és sikerekben gazdag új évet kívánunk a Vivalditravel minden munkatársának.

Üdvözlettel: Barabás Rózsa Ágnes, Egeres Ágnes