Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most nyitva

Szlovák Paradicsom legjava - Hernád áttöréssel

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról
turafokozat

Indulás 05.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel. Egész napunkat a Szlovák Paradicsomban töltjük, az igényektől és a felkészültségtől függően egy rövidebb (könnyebb) vagy egy hosszabb (nehezebb), főleg technikailag nehezebb szép körtúrával. A Szlovák Paradicsom valóban földi paradicsom a turisták számára, a túra során olyan közelről ismerhetjük meg a természetnek e csodálatos alkotását, ahogy korábban sohasem.

A túra első szakasza Erdőaljáról (Podlesok)a Suchá Belá-szurdokban felfelé halad. A néhány méter széles szurdokban a patak szebbnél-szebb vízeséseket alkot, melyek mellett vaslétrákon, fa- és fémpallókon, láncokba kapaszkodva juthatunk egyre feljebb és feljebb. A Suchá Belá-szurdok több apró zúgó mellett öt nagyobb vízesést rejt, amelyeket a túra során testközelből is láthatunk. A vízeséseket magunk mögött hagyva elhaladunk egy forrás mellett, majd megérkezünk napi túránk legmagasabb pontjára, egy kis erdei tisztásra.

A tisztásról rövid pihenőt követően kényelmes erdei úton a nagy területű Menedékkő-fennsíkra érkezünk. Itt kipihenjük magunkat és elfogyasztjuk magunkkal hozott, vagy az itt található turistaházban megvásárolható elemózsiánkat. Ezen a fennsíkon, megközelítőleg az útvonal felénél döntheti el mindenki, hogy egy hosszabb pihenő után könnyű erdei sétával visszasétál a parkolóba, vagy pedig egy rövidebb pihenő után a nehezebb túrát választókkal tart tovább. Az esetleges visszatérésről a résztvevők maguk dönthetnek, illetve a túravezető is dönthet a visszaküldésről.

A nehezebb túra egy időnként meredek, de különösebb technikai nehézséget nem jelentő turistaúton történő ereszkedéssel folytatódik, amely a Hernád völgyében ér véget. Itt kezdődik napunk harmadik szakasza, a híres Hernád-áttörés bejárása, amely minden percben újabb élménnyel ajándékozza meg a túrázót. A folyó itt 5-20 méter széles, és sokszor a teljesen összeszűkülő hatalmas, függőleges sziklafalak között folyik. Az áttörésben való túrázást a sziklafalra erősített láncok mellett szinte folyamatosan egyéb technikai segédeszközök, mint például rácsos fémtálcák, doronglétrahidak, fapallók és láncok biztosítják. A túrának ez a szakasza csakis teljes szédülésmentességgel, valamint a technikai segédeszközök megfelelő használatával hajtható végre. A Hernád-áttörést a nyugati végén elhagyva egészségesen elfáradva, az élményekkel hosszú időre feltöltődve a késő délutáni órákban érünk vissza a buszunkhoz Erdőaljára. Hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Rövidebb túra távja:
Suchá Belá-szurdok – Menedékkő-fennsík – Erdőalja: kb. 13,5 km, szintkülönbség kb. 500 méter fel és le.
***Túratérkép***

Hosszabb túra távja:
Suchá Belá-szurdok – Hernád-áttörés – Erdőalja: kb. 15 km, szintkülönbség kb. 590 méter fel és le.
***Túratérkép***

3-as és 5-ös fokazatú túra: túra, ahol van lehetőség könnyítésre, de aki  végig szeretne menni, annak jó kondíció és koordináció szükséges
Útvonalunk sportos erőnléttel járható végig. A Szlovák Paradicsom túrái fizikálisan nem nehezek, viszont elengedhetetlen a magabiztos koordináció, a szédülés/tériszony mentesség! Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet esetén túravezetőnk eltanácsolja Önöket a kirándulástól és alternatív útvonalat/programot javasol.
A szurdokok túrái csak egy irányban járhatóak, ami azt jelenti, hogy nincs visszafordulási lehetőség! A turistautak mindenki számára szabadon járhatóak, évente sok ezren keresik fel a vadregényes szurdokokat (gyerekek is). A kirándulást mozgás-, szív- és légzőszervi betegséggel rendelkezőknek NEM ajánljuk, részükre alternatív útvonalat javaslunk.

Mindenképpen szükséges felszerelés:
- kis hátizsák a szurdok túrához
Benne: elemózsia, szőlőcukor, csokoládé, fejenként 2 l víz, eü felszerelés, elemlámpa
- strapabíró túraöltözet, meleg ruha, polárdzseki
- váltócipő/váltózokni (beázás esetén)
- esőkabát, esőnadrág, (A legcélszerűbb olyan esőkabátot és esőnadrágot hozni, amelyik ún. lélegző (pl. Gore-Tex) anyagból készült.)
- kényelmes, vízálló túrabakancs (Olyan bakancsban jöjjön, amit már régóta használ és vízálló, mivel részben vizes szakaszokon fogunk haladni, ahol a hagyományos cipők beáznak. Ha új bakancsa van, a túra előtt járassa be, nehogy az túrázás alatt törje fel a lábat!)

A jó minőségű felszerelés fontosságát külön hangsúlyozzuk, kérjük mindenképpen fordítson erre kellő figyelmet!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Szlovák Paradicsom legjava, a Hernád áttöréssel 2014. augusztus 23.

Tisztelet Vivaldi Travel!

Nagy élmény volt a hétvégi túra önökkel. Minden képzeletemet felül múlta ez a gyönyörű út. A túrán készített képek sem tudják vissza adni mind azt a kalandot, és szépséget, amit átéltem, ezért csak ajánlani tudom mindenkinek hogy személyesen tapasztalja meg. Csodálatos élményekben volt részem, amit köszönök! 

Üdvözlettel: B. Angéla

Szlovák paradicsom legjava, a Hernád áttöréssel 2014. július 12.

Kedves Vivaldi Travel!
Felejthetetlen élményt nyújtottak nekem a múlt hétvégi túrán, a Szlovákiai Paradicsomban! Köszönöm!
A két buszsofőr nagyon nyugodtan vezetett, ami nekem különösen fontos. Miklós olyan derűsen, viccelődve fogadta az embereket a korai induláskor, mintha nem is hajnal lenne. Igazi kalandtúra elején éreztük magunkat, és hogy jó kezekben vagyunk.
Az esős idő igencsak megnehezítette a túrát, mégis jól éreztem magam, mert Árpád és Miklós végig vigyázott a csoportra. Miklós emberfeletti türelemmel segítette a leszakadozókat, egy pillanatra sem hihettük, hogy bármi bajunk eshet. A nap minden pillanatát élveztem!
Gratulálok a túrához a Vivaldi Travelnek:
S. Lívia

Szlovák Paradicsom legjava, a Hernád áttöréssel 2014. július 12.

Tisztelt Cím !
Részt vettem tegnap (július 12-én) az egynapos "Szlovák Paradicsom"-ba szervezett túrán.
Be kell vallanom, hogy nem tájékozódtam kellőképpen, túlbecsültem az erőnlétemet is (65 éves vagyok), ezen felül - nyár közepéhez képest- nagyon rossz időt fogtunk ki, a szurdokban egyfolytában szakadt az eső, délután, a Hernád áttörés szakasznál ugyan már elállt, de minden felázott, csúsztak a kövek, fagyökerek, pallók, rácsok és az ösvényeken a sár is. Ezen a szakaszon az egyik túravezető, Miklós volt folyamatosan segítségemre készségesen és türelmesen, csakis neki köszönhetem, hogy végig tudtam menni és "megúsztam" baj nélkül.
Szóval KÖSZÖNÖM MIKLÓS !
Üdvözlettel Martos Katalin

Szlovák paradicsom 2012. szeptember 8.

Tisztelt Vivaldi Travel!
A nyáron volt szerencsém - ha jól számolom :-) - hatszor is az Önök irodájával utazni. Szeretnék köszönetet mondani ezekért az egynapos kirándulásokért, kivétel nélkül mindegyik felejthetetlen élmény volt. A helyszínek - legyen az kastély, város, vagy 1800 m magas hegy - mind gyönyörűek, izgalmasak és érdekes voltak, a programok kellőképpen megszervezettek és tartalmasak. Mindig mindenre volt elég idő, és mindig tudtuk, hogy mi lesz a következő programpont.
Külön köszönet illeti Pőthe Attilát, aki a hatból öt utat vezetett. Rutinos utazónak számítok, így sok idegenvezetővel utaztam már együtt, de Attila volt az egyik legjobb mind közül. Rendkívül kellemes, kedves személyiség, aki mindig, minden helyzetben megtalálta a hangot a - néha hisztis - utasokkal. Udvariasságával mindenkit le tudott szerelni.
Hihetetlen mennyiségű, érdekesebbnél érdekesebb információval látott el minket, és számtalan olyan apróságról is mesélt, amit csak az tudhat, aki valóban ismeri az adott helyszínt. Biztos vagyok benne, hogy magánemberként is számtalanszor bejárta már a Bécsi Alpok túraútvonalait, különben nem tudta volna szinte fejből elmesélni, hogy melyik hegyre milyen színű túraútvonal visz fel, hányszor kell balra kanyarodni, és hány hídon-pallón-lépcsőn kell áthaladni.
Nem tudtam olyan virágot mutatni, aminek ne tudta volna a nevét :)
A városok esetében is a "száraz" történelmi tényeken kívül számtalan apró érdekességet tudhattunk meg, amiket eddig még egyetlen idegenvezetőtől sem hallottam, bár már jártam az adott városban.
Bízom benne, hogy jövőre is ilyen remek programokat fognak szervezni, és nagyon remélem, hogy Attilával is találkozni fogok még.
Egyben szeretnék érdeklődni, hogy kétnapos, szombat-vasárnapi kirándulásokat terveznek-e jövőre? Voltam most augusztusban egyik szombaton a Hohe Wandon, másnap a Schneebergen... ha közben nem kellett volna hazabuszozni, majd másnap hajnalban vissza, biztos vagyok benne, hogy még kellemesebb lett volna a túra. Már ha ezt még lehet fokozni!? :)
Még egyszer köszönöm a csodás élményeket és további sok sikert kívánok!
Üdvözlettel: Hetesi Mónika