Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Szurdoktúra a Szlovák Paradicsomban a Hernád-áttöréssel

                                                                                                             
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Szlovákiában 2022. április 6-án a beutazással kapcsolatos minden korábbi korlátozást feloldottak! 

Tudnivalók az autóbuszos utazásról:
- autóbuszainkat a közegészségügyi helyzetben előírt higiéniai szabályok betratásával közlekedtetjük, 
- az autóbuszok szakszerű fertőtlenítése a közösen használt felületek több alkalommal történő áttörlését, fertőtlenítését jelenti,
- kérjük, saját és utastársaik egészségének megóvása érdekében az utazáson csak abban az esetben vegyenek részt, ha egészségesek. 

A nevezetességek látogatása a helyi egészségügyi előírások betartása szerint lehetséges.

Indulás 05.00 órakor Budapestről, a Műcsarnok melletti buszparkolóból. Folyamatos utazást követően a délelőtti órákban érkezünk meg a Szlovákia északi részén található Szlovák Paradicsomba. Ezt a napot a Szlovák Paradicsom Nemzeti Parkban töltjük, mégpedig a hegység két legismertebb látnivalója, a Suchá Belá-szurdok és a Tamásfalvi-kilátó bejárásával. Utasaink igényeitől és felkészültségétől függően egy fizikailag könnyebb, de technikailag igényes, majd egy technikailag nem számottevő, de fizikailag talán jobban igénybe vevő túrát kínálunk Önöknek. A Szlovák Paradicsom a turisták számára valódi földi paradicsom, a túra során olyan közelről ismerhetjük meg a természetnek e csodás alkotását, ahogy korábban sohasem.

A túra első szakasza Erdőaljáról (Podlesok) a Suchá Belá-szurdokba vezet. A néhány méter széles szurdokban a patak szebbnél-szebb vízeséseket alkot, melyek mellett vaslétrákon, fémpallókon, láncokba kapaszkodva juthatunk egyre feljebb. A szurdok több apró zúgó mellett öt nagyobb vízesést rejt, amelyeket a túra során testközelből is láthatunk, de legalább ilyen izgalmasak a patak felett vezető doronglétrahidak, melyek mellett a legtöbb esetben nincs kapaszkodási lehetőség, így ez a túra csak kellő lépésbiztonsággal rendelkezőknek ajánlott. A vízeséseket magunk mögött hagyva, a szurdok felső, meredekebb szakaszán elhaladunk egy forrás mellett, majd megérkezünk túránk legmagasabb pontjára, egy kis erdei tisztásra. 

A tisztásról rövid pihenőt követően kényelmes erdei úton a nagy területű Menedékkő-fennsíkra érkezünk. Itt kipihenhetjük magunkat és megebédelhetünk az itt található turistaházban. Ezen a fennsíkon mindenki eldöntheti, hogy a pihenő után könnyű erdei sétával visszasétál a parkolóba, vagy pedig a nehezebb túrát választókkal tart tovább. A lemeneteli útvonalról a résztvevők maguk dönthetnek, illetve a túravezető is dönthet a nem megfelelő erőállapottal rendelkezőknek a rövidebb útra történő irányításáról.

 

A nehezebb túra egy időnként meredek, de különösebb technikai nehézséget nem jelentő turistaúton történő ereszkedéssel folytatódik, amely a Hernád völgyében ér véget. Itt kezdődik napunk harmadik szakasza, a híres Hernád-áttörés bejárása, amely minden percben újabb élménnyel ajándékozza meg a túrázót. A folyó itt 5-20 méter széles, és sokszor a teljesen összeszűkülő hatalmas, függőleges sziklafalak között folyik. Az áttörésben való túrázást a sziklafalra erősített láncok mellett szinte folyamatosan egyéb technikai segédeszközök, mint például rácsos fémtálcák, doronglétrahidak, fapallók és láncok biztosítják. A túrának ez a szakasza csakis teljes szédülésmentességgel, valamint a technikai segédeszközök megfelelő használatával hajtható végre. A Hernád-áttörést a nyugati végén elhagyva egészségesen elfáradva, az élményekkel hosszú időre feltöltődve a késő délutáni órákban érünk vissza a buszunkhoz Erdőaljára. Hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

TÚRAINFORMÁCIÓK:

Rövidebb túra távja:

Suchá Belá-szurdok – Menedékkő-fennsík – Erdőalja: kb. 13,5 km, szintkülönbség kb. 500 méter fel és le.

Hosszabb túra távja:

Suchá Belá-szurdok – Hernád-áttörés – Erdőalja: kb. 15 km, szintkülönbség kb. 590 méter fel és le.

3-as és 5-ös fokozatú túra: olyan túra, ahol lehetőség van könnyítésre, de aki a hosszabb túrát szeretné végigjárni, annak a jó kondíció mellett megfelelő mozgáskoordináció és teljes szédülésmentesség szükséges. A túra útvonala átlagos sportos erőnléttel járható végig.

A Szlovák Paradicsom túrái fizikálisan nem nehezek, viszont elengedhetetlen a magabiztos koordináció, a szédülés/tériszony mentesség! A Szlovák Paradicsom turistaútjai mindenki számára szabadon járhatók az év minden szakában, a szurdoktúrák viszont csak egy irányban járhatóak, ami azt jelenti, hogy nincs visszafordulási lehetőség!

A szurdoktúra csak a célnak megfelelő, teljesen vízhatlan, a vizes köveken és a csúszós vaslétrákon is kellő biztonságot nyújtó túrabakancsban vagy túracipőben járható végig, utcai cipő nem megfelelő! Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet (elsősorban lábbeli) esetén túravezetőnknek jogában áll Önöket eltanácsolni a túrától, és alternatív programot javasol.

Ezt a túrát szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi betegségben szenvedőknek NEM ajánljuk!

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges oltások / tesztek/ egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzhetik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Szlovák Paradicsom legjava, a Hernád áttöréssel 2014. augusztus 23.

Tisztelet Vivaldi Travel!

Nagy élmény volt a hétvégi túra önökkel. Minden képzeletemet felül múlta ez a gyönyörű út. A túrán készített képek sem tudják vissza adni mind azt a kalandot, és szépséget, amit átéltem, ezért csak ajánlani tudom mindenkinek hogy személyesen tapasztalja meg. Csodálatos élményekben volt részem, amit köszönök! 

Üdvözlettel: B. Angéla

Szlovák paradicsom legjava, a Hernád áttöréssel 2014. július 12.

Kedves Vivaldi Travel!
Felejthetetlen élményt nyújtottak nekem a múlt hétvégi túrán, a Szlovákiai Paradicsomban! Köszönöm!
A két buszsofőr nagyon nyugodtan vezetett, ami nekem különösen fontos. Miklós olyan derűsen, viccelődve fogadta az embereket a korai induláskor, mintha nem is hajnal lenne. Igazi kalandtúra elején éreztük magunkat, és hogy jó kezekben vagyunk.
Az esős idő igencsak megnehezítette a túrát, mégis jól éreztem magam, mert Árpád és Miklós végig vigyázott a csoportra. Miklós emberfeletti türelemmel segítette a leszakadozókat, egy pillanatra sem hihettük, hogy bármi bajunk eshet. A nap minden pillanatát élveztem!
Gratulálok a túrához a Vivaldi Travelnek:
S. Lívia

Szlovák Paradicsom legjava, a Hernád áttöréssel 2014. július 12.

Tisztelt Cím !
Részt vettem tegnap (július 12-én) az egynapos "Szlovák Paradicsom"-ba szervezett túrán.
Be kell vallanom, hogy nem tájékozódtam kellőképpen, túlbecsültem az erőnlétemet is (65 éves vagyok), ezen felül - nyár közepéhez képest- nagyon rossz időt fogtunk ki, a szurdokban egyfolytában szakadt az eső, délután, a Hernád áttörés szakasznál ugyan már elállt, de minden felázott, csúsztak a kövek, fagyökerek, pallók, rácsok és az ösvényeken a sár is. Ezen a szakaszon az egyik túravezető, Miklós volt folyamatosan segítségemre készségesen és türelmesen, csakis neki köszönhetem, hogy végig tudtam menni és "megúsztam" baj nélkül.
Szóval KÖSZÖNÖM MIKLÓS !
Üdvözlettel Martos Katalin

Szlovák paradicsom 2012. szeptember 8.

Tisztelt Vivaldi Travel!
A nyáron volt szerencsém - ha jól számolom :-) - hatszor is az Önök irodájával utazni. Szeretnék köszönetet mondani ezekért az egynapos kirándulásokért, kivétel nélkül mindegyik felejthetetlen élmény volt. A helyszínek - legyen az kastély, város, vagy 1800 m magas hegy - mind gyönyörűek, izgalmasak és érdekes voltak, a programok kellőképpen megszervezettek és tartalmasak. Mindig mindenre volt elég idő, és mindig tudtuk, hogy mi lesz a következő programpont.
Külön köszönet illeti Pőthe Attilát, aki a hatból öt utat vezetett. Rutinos utazónak számítok, így sok idegenvezetővel utaztam már együtt, de Attila volt az egyik legjobb mind közül. Rendkívül kellemes, kedves személyiség, aki mindig, minden helyzetben megtalálta a hangot a - néha hisztis - utasokkal. Udvariasságával mindenkit le tudott szerelni.
Hihetetlen mennyiségű, érdekesebbnél érdekesebb információval látott el minket, és számtalan olyan apróságról is mesélt, amit csak az tudhat, aki valóban ismeri az adott helyszínt. Biztos vagyok benne, hogy magánemberként is számtalanszor bejárta már a Bécsi Alpok túraútvonalait, különben nem tudta volna szinte fejből elmesélni, hogy melyik hegyre milyen színű túraútvonal visz fel, hányszor kell balra kanyarodni, és hány hídon-pallón-lépcsőn kell áthaladni.
Nem tudtam olyan virágot mutatni, aminek ne tudta volna a nevét :)
A városok esetében is a "száraz" történelmi tényeken kívül számtalan apró érdekességet tudhattunk meg, amiket eddig még egyetlen idegenvezetőtől sem hallottam, bár már jártam az adott városban.
Bízom benne, hogy jövőre is ilyen remek programokat fognak szervezni, és nagyon remélem, hogy Attilával is találkozni fogok még.
Egyben szeretnék érdeklődni, hogy kétnapos, szombat-vasárnapi kirándulásokat terveznek-e jövőre? Voltam most augusztusban egyik szombaton a Hohe Wandon, másnap a Schneebergen... ha közben nem kellett volna hazabuszozni, majd másnap hajnalban vissza, biztos vagyok benne, hogy még kellemesebb lett volna a túra. Már ha ezt még lehet fokozni!? :)
Még egyszer köszönöm a csodás élményeket és további sok sikert kívánok!
Üdvözlettel: Hetesi Mónika