Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most nyitva

Fertő tavi romantika és Fraknó vára

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Indulás Budapestről reggel 06.00 órakor a Hősök teréről. Folyamatos utazás Fraknó várához, a vár megtekintése. A várat a 13. században építették a Rozália hegység nyúlványain és néhány évszázaddal később ez volt az egyetlen vár a környéken, amelyet a törökellenes háborúk alatt soha nem foglaltak el. A vár 1626 óta az Esterházy család tulajdonában van. Olasz építőmesterek tervei alapján alakították erődítménnyé a 17. században. Az Esterházy hercegek drága ékszereinek és értékes tárgyainak biztonságos „trezorja" lett – ugyanis a dinasztia a tulajdonossá válással szinte egyidejűleg kezdte meg a műkincsek gyűjtését. Geothe „Esterházy tündérvilág" jelzője még ma is érvényes az Esterházy hercegek egyedülálló, gigantikus fegyver és kincs gyűjteményére, mindezt a tartalmas, érdekes történetekkel tarkított idegenvezetés teszi igazán élvezetessé.
A vár megtekintése után a Fertő tóhoz indulunk, a Fertőmeggyesi kikötőbe utazunk, ahol hajóra szállunk. A település a nevét onnan kapta, hogy területe meggyfában gazdag volt. Most bortermeléséről híres a környék. A Fertő tavi körút során a kapitányi ismertető segítségével megismerjük a tó egyedülálló élővilágát, növényvilágának szépségeit, világörökségünk természeti gyöngyszemét. A halban gazdag, növényekkel, főleg nádassal körülölelt partszakasz csodálatos látványában gyönyörködhetünk. Körutunk során láthatjuk a B "0" pontot, a hajdani vasfüggöny részét. Megcsodálhatjuk a Nemzeti Park ausztriai szakaszát, a mörbischi vízi-színpadot és számos csodálatos kis, part menti település látképét. A Soprontól mindössze 29 km-re található, Fertő tóra épített monumentális mörbischi szabadtéri színpad méltán híres egész Európában. A vízi-színház színpadát egy mesterséges, úszó szigetre építették fel. A hajózás végén a gólyák és borok városába, Rusztra érkezünk. Itt a hagyomány szerint minden kéményen gólya fészkel, így kapta Ruszt a gólyák városa címet. Belvárosában szinte minden ház műemlék védelem alatt áll, a csodálatos épületek és belső udvarok igazi ékszerdobozzá teszik a belvárost, melyek nagyrészt a városfalak maradványaira támaszkodnak. Az óváros 2001-óta az UNESCO világörökség része, akárcsak az 1400-ban épült Halász templom, melyben megtekintjük Burgenland legrégibb középkori freskóit. Ruszton fakultatív ebédelésre nyílik lehetőség egy helyi, tradicionális étteremben, ahol az elfogyasztott bőséges ebédünket a hely titkos specialitásával öblíthetjük le. Szabadprogramot követően hazafelé vesszük az irányt, útközben pedig egy modern és stílusos borászatban borkóstoló keretében megismerhetjük Burgenland minőségi borait. A borászatban vásárlásra is lehetőség nyílik.
Hazaindulás a késő délutáni órákban. Érkezés Budapestre késő este.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Fertő tavi romantika 2016. május 22.

Kedves Kollégák!
Köszönöm a lehetőséget, hogy a vasárnapi kiránduláson részt vehettem!
Nagyon jól éreztük magunkat, igazán remekül sikerült kis túra volt!
Ajánlani fogom utasaimnak is!
Üdv:
Zsuzsa

Fertő tavi romantika 2013. szeptember 22.

Kedves Vivaldi Travel!
Gyönyörű kirándulást tettünk tegnap a Fertő tó magyar és osztrák oldalán. Köszönjük az út remek előkészítését, szervezését, de ELSÓSORBAN  N a g y  G á b o r idegenvezetését. Tapasztalataink alapján állítom, hogy Gábor messze a leginteligensebb, leg-leg-leg ... empatikusabb, vendégszeretőbb, segítőkészebb ... és még sorolhatnám idegenvezető, akivel eddig utaztunk. Valahogy ezután csak vele szeretnénk kirándulni legközelebb is. Ez úton is köszönjük meg Neki a tegnapi szép napot, a verset, amit az autóbuszon nekünk, azaz a Vendégeknek írt, gépkocsivezetőnek (?) Gábornak az "életünket", hogy elvitt és aztán vissza is hozott bennünket, és az égieknek a gyönyörű időjárást.
Egyben szeretném kérni, hogy a Gábor idegenvezető által a Vendégeknek készített ajándék fényképalbumot és verset szíveskedjenek nekünk erre az e-mail címre elküldeni.
Még egyszer hálásan köszönjük Önöknek a szép élményt, amit tegnap kaptunk.
Üdvözlettel: Vörös Ildikó és Pákozdi István

Fertő tavi romantika 2013. június 30.

Kedves Vivaldi Travel!
Viszonylag új résztvevői vagyunk utasközösségüknek. Eddig két 1-napos kiránduláson volt szerencsénk részt venni Önökkel: a Vöröskő, Pozsony, Dévény, majd a Fertő-tavi programon.
Mindkét úton Pőthe Attila volt az idegenvezetőnk, akinek személyisége, szakmai ismeretei és lelkesedése (összességében: profizmusa) nagyban hozzájárult az egyébként is jól összeállított programok élvezhetőségéhez (a másik lényeges „közreműködő" az időjárás is nagyjából kedvezően alakult, noha ez nyilván szerencse kérdése).
Gratulálunk és köszönetet mondunk Önöknek a szervezésért, Attilának személy szerint pedig a közreműködésért.
Reméljük, hamarosan ismét módunk lesz találkozni! (a júl. 13-i melki programot már lekötöttük, ahol tudomásunk szerint, újabb kollégával ismerkedhetünk majd meg)
Üdvözlettel: Eltscher György & Györe Katalin