Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most nyitva

Schneeberg - a Bécsi-Alpok királynője

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról
turafokozat

Indulás Budapestről reggel 6.00 órakor a Bécsi-Alpok felé.
Útközben kis pihenőt teszünk, majd meg sem állunk a Schneeberg lábáig, ott, ahonnan a Salamandernek is becézett fogaskerekű indul. Itt található Puchberg városa.
A legmagasabb hegycsúcs – utunk célpontja - a Schneeberg, melynek tetejéről az Alpok nagyszerű látványa tárul elénk. 2.075 méteres magasságával ez a Bécsi-Alpok koronázatlan királynője. Magasan a környező táj fölé emelkedik, ezért remek kilátás nyílik róla, ráadásul nem is különösebben kell megerőltetnünk magunkat ahhoz, hogy feljussunk a csúcsra. Felszállunk a fogaskerekű vasútra, és máris a legjobb társaságba kerülünk: annak idején még Ferenc József császár is utazott rajta! Az 1800 méter magasságban található hegyi állomásra kapaszkodik fel a 9,8 km-es út alatt a vonat, amely 53 perc alatt teszi meg ezt a távot. Az út gyönyörű erdőkön át, alpesi rétek mellett vezet egy csodálatos, páratlan szépségű világba, ritka növények és állatok birodalmába.
Útközben több megállót is érintünk. A legnagyobb kapaszkodó előtti pihenőnél pedig lehetőségünk lesz megkóstolni a híres schneebergi buktát is különböző ízekben. Ahogy felértünk a felső állomásra, végigmegyünk a kaleidoszkóp elnevezésű kiállítórészen, valamint megtekintjük a közelében található az Erzsébet templomot is, melyet az 1898-ban meggyilkolt Erzsébet osztrák császárné és magyar királyné, Sissi emlékére emeltek.
Ezután egy kellemes panoráma kirándulást teszünk az itteni csúcs körül, a bátrabbak pedig az állomás feletti magaslatra is felkapaszkodhatnak a kereszthez.
A szabadidő alatt a gyerekeket egy fából készült játszótér várja. Ez Alsó-Ausztria legmagasabban fekvő játszótere közvetlenül a hegyi állomás közelében. A felnőtteket pedig hütték, azaz éttermek csábítják. Itt minden helyi specialitás megkóstolható és egy kellemes, pihentető időt tölthetnek el a friss, alpesi levegőn a csodálatos panorámában gyönyörködve.
Délután szintén a fogaskerekű vasúttal jutunk le - nem egész egy óra alatt - az alsó állomáshoz. Puchberg manapság kellemes klímájú, a rég letűnt napok hangulatát még mindig őrző fürdőhelyként üzemel. A vonatállomás a városközpontban található egy tavacska mellett, amelyen minden évben kacsák, récék és hattyúk várják az oda érkezőket. A 19. század közepétől ez a hely a bécsiek legkedveltebb nyári úti célja. Szabadidőben lehetőség van sétálni egyet a városban, a parkban, megnézni a puchbergi várat és templomot.
Autóbuszunkkal a közeli Losenheim településre indulunk, ahol vár minket a Sebastian-vízesés. Patakparton, majd az erdőben sétálva érjük el a zuhatagot, melytől a kötelező fotók elkésztése után indulunk vissza Budapestre.

 

FONTOS!!!
A kirándulás 2000 m fölé visz, ezért a réteges öltözködés, a változékony időjárásra történő felkészülés elengedhetetlenül szükséges. Nyári időpontokban is előfordulhat kimagaslóan alacsony hőmérséklet, eső, esetlegesen havas eső. Kérjük legyenek szívesek ezt figyelembe venni az utazásra való készülődéskor.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Schneeberg, a Bécsi Alpok királynője 2017. május 20.

Tisztelt Vivaldi Travel!

2017.05.20-án részt vettünk egy egynapos kiránduláson Schneebergen. A
kirándulás nagyon jól sikerült, a programok jók voltak. Győrffy Máté volt
az idegenvezetőnk, köszönet neki a sok információért és a humoros idegenvezetésért.
Remélem hamarosan újból Önökkel utazunk. További sok sikert a munkájukhoz!

Üdvözlettel
I. M. Yvett

 

Schneeberg, a Bécsi Alpok királynője 2015. június 28.

Köszönjük a  június 28-án a Schneebergi kirándulást. Nagyon jól éreztük magunkat. Már nézzük a következő utat az önök szervezésében.

H. György és felesége

Schneeberg, a Bécsi Alpok királynője 2014. szeptember 14.

Tisztelt Hölgyem / Uram! Tisztelt Vivaldi Travel munkatársak!
A tegnapi napon családommal utaztunk az Önök utazási irodájával az ausztriai Puchberg-be. Csodálatos tájak és meseszép élmény volt számunkra még akkor is ha az időjárás nem volt túl kegyes hozzánk. (bár nem áztunk el :-) ) Az autóbusz vezetői mindketten nagyon udvariassak és jól képzettek voltak, mindent megtettek az utasokért. Az idegenvezetőnk is kifogástalan volt !! Mindent megmutatott és elmagyarázott amit tudni kellett, tudni illet. Végtelenül hálásak vagyunk ezért az élményért. Sok-sok köszönet. Egy ici-pici megjegyzésem azonban mégis volna: az autóbuszban annyira sűrűn vannak az ülések, hogy én elég magas vagyok és hosszúak a lábaim kicsit kényelmetlenül tudtam ülni, egy idő után. Összességében azonban ez nem rontotta el a csodálatos utazás élményét. Még egyszer Nagy köszönet az önök munkájáért !!!!!!!!
Tisztelettel : Dancsa család

Schneeberg, a Bécsi Alpok királynője 2012. június 17.

Kedves Utazási Iroda!
Köszönöm a felejthetetlen élményt nyújtó, túrázással egybe kötött Shneebergi kirándulást! Az idegenvezetés ismét szuper volt, hála Attilának, aki mindig a ott van a toppon!
Kívánok még hasonló jó szervezési utakat, és remélem, hogy lesz még részem Önökkel együtt utazni!
Üdvözlettel: Krämer Beáta

Schneeberg, a Bécsi-Alpok királynője 2012. május 6.

T. Vivaldi Travel!
Május 6-án utaztam Önökkel  Schneebergre egynapos kirándulás keretében, mely igazán fantasztikus volt. Mindössze pár óra alatt végigjártunk 4 évszakot, eljutottunk a hó birodalmába. Az út mentén található érdekességekről idegenvezetőnk folyamatosan tájékoztatott bennünkket, mindenhová pontosan érkeztünk, minden meg volt előre szervezve.
Ez volt a második út, melyen Tímea vezetett bennünket (előtte a Stájerországi kalandozásokon voltunk vele): felkészültsége, szakértelme, kedvessége, udvariassága hozzájárult ahhoz, hogy ismét nagyon jól érezzük magunkat.
További munkájához ezúton szeretnék sok sikert kívánni!
Üdvözlettel: Blaskó Tiborné