Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Semmeringi élmények

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2024.07.27
1/0
Nincs
17 900 Ft
17 900 Ft
2024.08.24
1/0
Nincs
17 900 Ft
17 900 Ft
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.09.21
1/0
Nincs
17 900 Ft
16 826 Ft
2024.10.23
1/0
Nincs
17 900 Ft
16 647 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Indulás Budapestről reggel 6.00 órakor a Hősök teréről. Egy határ közeli rövidebb pihenőt követően tovább utazunk Gloggnitz városába, ahol meglátogatjuk a Lindt csokoládégyár mintaboltját. Kóstolás után kedvezményes vásárlásra nyílik lehetőség. 

Következő programunk a térség egyik fő attrakciója, a semmeringi vasút, amely Európa első hegyi vasútja volt. A vasúti pálya 41 km hosszú, 16 viaduktja (ebből a legtöbbje kétemeletes), 15 alagútja és 100 íves hídja van. Ennek a  történelmi vasútvonalnak egy részén utazunk. A vonat egyik oldalán zord kősziklák emelkednek a magasba, míg a másik oldalon szédítő mélység tátong.  A vonat ablakából a tájban lehet gyönyörködni. (A vasútvonalon az elmúlt években szakaszos javításokat végeznek, amennyiban a vonat nem közlekedik, utunkat autóbuszunkkal tesszük meg Gloggnitz-Semmering útvonalon.Rövid utazást követően érkezünk Semmeringre, a XIX. század császári üdülőközpontjába, amely nem csak pihenőhely volt, hanem már akkoriban is a sport- és élményterület bölcsője. A parkolóból a Magic Mountain Xpress kabinos felvonóval érjük el a csúcsot és felfedezzük az 1340 méter magas Hirschenkogel hegy nyújtotta élményeket. A Hirschenkogel hegy legmagasabb pontja a 30 m magas Millennium kilátó, ahonnan csodaszép kilátás tárul a  Semmering – Rax - Schneeberg "varázshegyek" álomvilágára egészen a Bécsi medencéig. A hegy tetején pihenhetünk, sétálhatunk, akinek van kedve, a felvonó helyett gyalog is lesétálhat a hegyről.
A hegyen található étteremben fakultatív ebédre nyílik lehetőség, ahol kipróbálhatnak egy tipikus osztrák menüt.

A délután folyamán a bátrabbakra vár a mountain cart, mellyel a völgybe leeht legurulni, illetve kipróbálhatjuk a 2022-ben megnyílt kötélpályát is. Páratlan élmény!
Jó idő esetén érdemes elsétálni a Semmeringi Panoráma úton, ahol szintén a festői tájban gyönyörködhetünk.
Utunk Semmeringről Maria Schutz-ba vezet. Az ausztriai Mária-kegyhelyek egyik templomához érkezünk, amely csodálatos környezetben helyezkedik el a Semmering-hegy lábánál és csodatévő forrásáról nevezetes, valamint ízletes fánkjairól, amelyeket mindképpen érdemes megkóstolni! Hazaindulás a késő délutáni órákban, érkezés Budapestre késő este.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
-utazás autóbusszal
-idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
-betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
-programok költségei
-fakultatív útlemondási (sztornó) biztosítás, mely a részvételi díj 5 %-a

Belépőjegyek, fakultaív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben készpénzben. Bakkártyás fizetésre nincs lehetőség.)          

Vonatjegy:kb. 8 Euro/fő
Felvonó jegy:kb. 20 Euro/fő (oda-vissza)
Felvonóval fel
mountain carttal le:


kb. 23 Euro/fő 

Felvonóval fel+
kötélpálya+
mountain carttal le:


kb. 41 Euro/fő
Felvonoval oda-vissza+
kötélpálya:

kb. 35 Euro/fő
Ebédlehetőség:kb. 17 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Semmeringi élmények 2023. szeptember 2.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Ezuton mondok köszönetet a 2023.09.02-án szervezett semmeringi utazásért.
Idegenvezetőjük kimagasló munkát végzett. Latabár Endre remek pedagógiai, szervezési és empatikus készséggel rendelkezik, mely párosul földrajzi, történelmi intelligenciával, megértése, türelme is példás.
Igyekszem a jövőben is Önökkel utazni ha tehetem. S.László egyetemi docens   

Semmeringi élmények 2023. július 8.

Tisztelt Rendkívül Remek Iroda!
Élményekben gazdag kirándulás volt 07.08-n Semmering-re. A kalandra  vágyók figyelmébe ajánlom a mountain cart-tal való  lejövetelt a hegyről. Még 60 év felett is érdemes ezt a gravitációval működő járgányt  "vezetni". 
Latabár Endre idegen vezető, kitartó figyelmeséggel  és türelemmel vezetett le hegyről. Miattam negatív rekordot állított fel , vélelmezhetően ez volt időben,  leghosszabban megtett útja a mountain cart-tal. Utólag kérek elnézést a negatív rekordét.  (Szerény, kiváló tulajdonságú idegen vezető.) Köszönettel: T.Judit

Semmeringi élmények 2020. július 18.

Ezen a nyáron (2020-ban), volt szerencsém négy hétvégén is Csiszér Zsuzsi idegenvezetésével élvezni Ausztria és Szlovénia szépségeit, egy napos kirándulásokon. Zsuzsi egyedülálló vidámsága, életszeretete, pozitivizmusa, áthatja minden általa vezetett útját. Szüntelenül mosolyog, mindenkihez van egy kedves szava, és a végtelenségig segítőkész.
Semmeringi utunkat végig kísérte az eső. A Lindt csokoládégyár mintaboltjában mindenki talált kedvére való finomságokat. A hegyek közötti kisebb-nagyobb viaduktokon vezető vonat utunkon gyönyörködhettünk a táj szépségében. Hirschenkogel-en a Magic Mountain Xpress felvonó felső állomását még csak látni sem lehetett a ködtől, hiába volt július közepe. Zsuzsi mindig azzal bíztatott, találjuk meg a szépséget a leereszkedő felhőpamacsokban is! Mennyire igaza volt! Gyönyörű fotók készültek. Maria-Schutz-ba érkezve a nap is előbújt felhőtakarója mögül, hogy búcsút inthessen nekünk.
Csiszér Zsuzsi maximális tájékozottsága, jó kedélye, mondhatom, hogy az utastársak közül sokaknak nagyon nagy örömet szerzett. Ami számomra igen kellemes meglepetés volt, hogy Zsuzsi, kollégáival, a két gépkocsivezetővel, Nagy Gabriellával és Pintér Gáborral, milyen jól tudnak együtt dolgozni és jó hangulatot teremteni.
Zsuzsi több ízben is különös figyelemmel vette körül azokat az utastársainkat, akik idősebbek vagy elesettebbek a többieknél.
Remélem hamarosan újra Csiszér Zsuzsival utazhatok! Mindent köszönök! O. Zsuzsanna

Semmeringi élmények 2019. augusztus 24.

Kedves Vivaldi!
Augusztus 24 ėn  voltunk veletek a semmeringi élménykiránduláson. Köszönjük szépen a szervezést, a programokat. Zsuzsi az idegvezető nagyon sokat mesélt, sok mindent megmutatott, csak úgy sugárzott belőle a pozitív energia ezen az esős napon. Neki és nektek köszönhetően tényleg sok élménnyel lettünk gazdagabbak. A sofőrök is kiválóak, végig biztonságosan vezettek, nagyon kedvesek, udvariasak voltak az utasokhoz. Jó magam ės feleségem nevében köszönjük szép látványos járatot ės a szervezet kirándulást.

Semmeringi élmények 2019. július 27.

Kedves Vivaldi!
Július 27-én tegnap voltunk veletek a semmeringi élménykiránduláson. Köszönjük szépen a szervezést, a programokat. Zsuzsi az idegvezető nagyon sokat mesélt, sok mindent megmutatott, csak úgy sugárzott belőle a pozitív energia ezen az esős napon. Neki és nektek köszönhetően tényleg sok élménnyel lettünk gazdagabbak. A sofőrök is kiválók voltak, Attila és László végig biztonságosan vezetett, nagyon kedvesek, udvariasak voltak az utasokhoz. A mezőtúri csoport nevében köszönjük szépen ezt az utat! Üdvözlettel: Ildikó

Semmeringi élmények 2017. október 14.

Kedves Vivaldi Travel! Kedves Hesz Éva!

A hétvégén Semmeringen jártunk Önökkel! Fantasztikus élmény volt. Az iroda maximális hozzá állása a kérésemre , hogy én Évával szeretnék utazni ha lenne rá mód, amit teljesítettek, nem tudok elég hálás lenni !
Kedves Éva! Tudtam, hogy Veled nagyon jó utazni, volt már szerencsém jó pár éve Krakkóba , akkor megfogadtam, ha megyek csak veled ! Te tetted az utunkat maximálisan élvezhetővé, egy percig nem unatkoztunk. Az információt amit végig az oda úton adtál nekünk mi szájtátva hallgattuk. Nem volt altató nem volt unalmas, nem volt száraz tananyag.
Köszönjük, hogy kellő és érdekes információt kaptunk, ha kérdeztem mosolyogva válaszoltál. Csípőből tudtad azt is , hogy a vonaton a 3. és a 4. megálló közt milyen várat láttunk :)
Köszönjük, hogy partner voltál abban, hogy megszabadítottál minket a 2 maréknyi aprónktól :D
Köszönjük, Ildikónak, hogy ennyire türelmes és mosolygós, remélem megszereti szívből csinálja, és legalább olyan jó szakember lesz mint Éva!
Köszönjük Gabikának, aki mellett végig biztonságban éreztük magunkat!
Köszönjük Vivaldi Travel, hogy vagytok!

Remélem találkozunk még!

Üdvözlettel:
Sz. Andrea és K. Richard

Semmeringi élmények 2015. június 13.

Csak ajánlani tudom mindenkinek.. nagyon korrekt és segítőkész információ özönnel ellátva érkeztünk haza a mai (2015.06.13) Semmeringi élmenyekről,Renáta és József mindenben maximálisan segítőkész volt Csodálatos napot töltöttünk Önökkel és nagy a valószínűsége h nem utoljára választjuk Önöket :D még egyszer köszönjük és hálásak vagyunk :D
(F. Timi)

Semmeringi élmények 2015. június 13.

Profi és udvarias Józsi a buszsofőr! Idegenvezető hölgy nagy tudású, végig mondta az információkat az út alatt, élmény volt hallgatni.Segítőkész és praktikus tanácsokkal is ellátott bennünket. Az út jól szervezett, kiszámított és csodálatos volt.
(V. Csilla)

Semmeringi élmények 2014. augusztus 30.

Tisztelt Vivaldi!

 A néhol ködös és esős idő ellenére igazán kellemes utunk volt augusztus 30-án.

Néhány észrevétel.Payerbacban megálltunk egy fotósszünetre 15 percre ami lehetett volna egy fél óra is mert sok szép látni és fotózni való volt illetve lehetett volna kicsit többet sétálni a városban.Megéri.Ezután Gloggnitzbe mentünk a Lindt csokoládégyár üzletébe vásárolni ami jó ötlet de az árak sajnos nem olcsóbbak mint máshol de a választék tényleg hatalmas.Viszont a bolt végében levő ( a szavatossági idő lejárat elött 1-4 hónap)  vegyes 300-350 gr-os bonboncsomagokból érdemes venni mert olcsók, sokféle van és nagyon finomak.

Gloggnitzet elhagyva kezdett el esni az eső lassan és ez szinte az út végéig megmaradt ahogy a köd is a magasabb részeken de a vonatból elénk táruló élményt ez nem befolyásolta szerintem.A Hirschkogelen sajnos a kilátóból nem lehetett semmit látni és az eső is ott kezdett el igazán esni.A 3 óra szerintem szép időben talán jó de ilyenkor le lehetett volna 2 órára csökkenteni mert az időt nehezen lehetett jól eltölteni.Ezt az idegenvezetők belekalkulálhatták volna.De ahogy hallottuk Négyesi Miklóstól aki a csoportunkat vezette a nyár sem volt igazán jó idő itt.Mindent egybevéve jól sikerült az egynapos túra nem volt igazán rohanás (a rossz idő miatt is gondolom) és a táj még ebben a kevésbé szép időben is csodálatos volt.Idősebbeknek is ajánlom a túrát mert nem megterhelő.

 Üdvözlettel: János

Semmeringi élmények 2014. augusztus 30.

Szép napot!

Köszönjük a munkájukat! Szép élményben volt részünk 2014. augusztus 30-án a semmeringi kiránduláson!

Szép tájakat és élményekben gazdag perceket éltünk meg!

Köszönjük a szervező munkát, a vezetést és a szállítást!

El telt megint egy nap amin gazdagabbak lettünk.

Szép és Mosolygós Napot Kívánok!
K. Péter

Semmeringi élmények 2014. június 21.

2014 jun.21-én Semmeringi utazásunk alkalmából köszönetet mondunk a Vivaldi travel utaskiséröjének Évikének a kellemes és felejthetettlen útért és a nagy buszt biztos kézzel vezető Gabikának. Máskor is fogunk még találkozni.
Hangli György ,Hangli Györgyné

Semmeringi élmények 2014. május 17.

Kedves VivaldiTravel!

Köszönjük az Önök által megszervezett csodálatos utat.
Medgyesi Julianna kísérőnk kedvessége, felkészültsége még kellemesebbé tette az utat.
Nagyon sok történelmi, helyi információval segítette az ismerkedést a gyönyörű tájjal és a nevezetességekkel. Az út minden tekintetben szervezett volt, nem kellett sehol sem felesleges időt eltöltenünk a várakozással.
Még egyszer köszönjük, és további sok sikeres út megszervezését kívánjuk Önöknek és az utazni szándékozóknak.
Üdvözlettel: Gyetvai Istvánné és Nagy László, Nagy Lászlóné, Nagy Norbert

 

Semmeringi élmények 2013. június 22.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Ezúton szeretnénk megköszönni a 2013. június 22-i Semmeringi kirándulás szervezését és lebonyolítását. Mindenképpen külön köszönet illeti Pőthe Attila idegenvezetőt, aki mindenre kiterjedő tájékoztatást adott az út során folyamatosan. Részletes tájékoztatót kaptunk Ausztria idegenforgalmi lehetőségeiről és magáról Semmeringről is, valamint a Vivaldi többi utazási ajánlatairól. Ezáltal kedvet kaptunk a további utazásra is. Az egész napi tájékoztatás nagyon alapos volt, jó hangulatban telt az út hála az idegenvezetőnek és a kifejezetten figyelmes autóbusz vezetőnek, Józsinak.
Először utaztunk Önökkel, de valószínűleg nem utoljára és csak ajánlani tudjuk Önöket az ismerőseinknek is.
Üdvözlettel: Miklós Tamás

Semmeringi élmények 2013. június 22.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Szeretném kifejezni köszönetem a 2012.06.22 Semmeringi páratlan élményű kirándulásért.
Nagy utazó vagyok, de még ilyen közvetlen-barátságos-segítőkész Józsi buszvezetővel nem találkoztam.
Idegenvezető Attila: csúcs a szakmában, maximális tájékoztatása, tudása páratlan. Egy percig nem unatkoztunk, élveztük az egész utat. Mindenre kiterjedő tájbemutatása - utasokra való odafigyelése csoda. Maximális biztonságban éreztük magunkat, mindig tudtuk mi lesz, mit csináljunk.
Nem győzöm nekik elégszer megköszönni ezt a páratlan élményt amihez Ők jelentősen hozzájárultak.
Pritnyicei tavak májusban, Semmeringi kirándulás: utazási szempontból minőségileg hatalmas különbség kiemelném Józsit és Attillát. Attila többször és folyamatosan tájékoztatta az utasokat Vivaldi további útjáról. Ha lehetne én ezután csak velük utaznék!
Facebookon is terjed a Semmeringi úttal kapcsolatos élmények, mindenki nagyon jól éreztem magát.
Román Gabriella barátnőm írása:
2013 június 22-23-i hétvégi élmények:
Szombat: Irány Semmering! Részletek: Maria Schutz, Mária kegyhely látogatása, csodatévő forrás ízlelése. Óriás fánk megkóstolása. GYönyörű táj, hatalmas viadukttal. Majd hegyi vasútra szállás Payerbachba és emeletes vasút Gloggnitz városkába, Lindt csokoládé gyár mintaboltja, csokoládé vásárlás. Az út hegyes, völgyes, zord kősziklás, szédítő mélység és 16 viadukton, 15 alagúton át visz a cél felé.
Utána irány a Hirschenkogel hegy! Semmering a XIX. század császári üdülőközpontja, onnan kabinos felvonóval a csúcs felé, mely 1340 méter magas, tetőzve a 30méter magas Millenium kilátóval. A lefelé vezető útat gyalogosan tettük meg Eszter Szegner barátnőmmel. Először rátévedtünk a hegyi kerékpárosok verseny útjára, aztán megtaláltuk a hegyi rollerpálya útvonalát. Az egyik az akadályok miatt, a másik a rollerek miatt veszélyes. Megúsztuk! Erről a vasárnapi izomláz is emlékeztet. A pihenőben a helyi speciális sütőtökmaglevest kóstoltuk meg. Fényképek később!
Összefoglalva: most már értem az alpesi hegyvidék kedvelőit. Izomláz és felejthetetlen élmény Szegner Eszterrel.
Köszönöm a csodálatos élményt!
Tisztelettel: Szegner Eszter

Semmeringi élmények 2013. június 22.

Kedves Vivaldi travel junius 22én voltunk Semeringen, szeretnénk megköszöni a csodás napot a rengeteg információt amit Attila az idegenvezető osztot meg velünk az út során.Reméljük a következö kirándulásunk is ilyen csodás lesz .köszönjük Attilának és Józsefnek és önöknek,üdvözlettel Eigner Gyuláné

Semmeringi élmények 2012. június 9.

Kedves Adrienn!
Az elmúlt hétvégén voltam a semmeringi úton és szeretnék köszönetet mondani mindenért: az út szervezettségéért, Attila és a sofőrök hozzáálláséért, kedvességéért. A többi utat is megnéztem már a honlapon és remélem, azokon is részt tudok majd venni. Minden évben a Großglockner mellé járok nyaralni, de pont ezeken a helyeken még nem jártam, így külön öröm ez most nekem.
Köszönettel, Hutter Julianna