Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most zárva

Semmeringi élmények

Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2017.09.29
1/0
Nincs
8 900 Ft
8 000 Ft
2017.10.14
1/0
Nincs
8 900 Ft
8 900 Ft
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2017.11.17
1/0
Nincs
8 900 Ft
8 900 Ft
2017.11.18
1/0
Nincs
8 900 Ft
8 900 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Indulás Budapestről reggel 6.00 órakor (november 17-ei és 18-ai utunk indulási időpontja: 06.30 óra!), a Hősök teréről. Egy határ közeli rövidebb pihenőt követően tovább utazunk Gloggnitz városába, ahol meglátogatjuk a Lindt csokoládégyár mintaboltját. Kóstolás után kedvezményes vásárlásra nyílik lehetőség. 

Következő programunk a térség egyik fő attrakciója, a semmeringi vasút, amely Európa első hegyi vasútja volt. A vasúti pálya 41 km hosszú, 16 viaduktja (ebből a legtöbbje kétemeletes), 15 alagútja és 100 íves hídja van. Ennek a  történelmi vasútvonalnak egy részén utazunk. A vonat egyik oldalán zord kősziklák emelkednek a magasba, míg a másik oldalon szédítő mélység tátong.  A vonat ablakából a festői tájban lehet gyönyörködni. 30 perces utazást követően érkezünk Semmeringre,, a XIX. század császári üdülőközpontjába, amely nem csak pihenőhely volt, hanem már akkoriban is a sport- és élményterület bölcsője. A parkolóból a Magic Mountain Xpress kabinos felvonóval érjük el a csúcsot és felfedezzük az 1340 méter magas Hirschenkogel hegy nyújtotta élményeket. A Hirschenkogel hegy legmagasabb pontja a 30 m magas Millennium kilátó, ahonnan csodaszép kilátás tárul a  Semmering – Rax - Schneeberg "varázshegyek" álomvilágára egészen a Bécsi medencéig. A hegy tetején pihenhetünk, sétálhatunk, akinek van kedve, a felvonó helyett gyalog is lesétálhat a hegyről.
A bátrabbakra pedig vár az óriás roller pálya. Az óriás rollerrel, védőfelszereléssel és sisakkal (a rollerrel együtt bérelhető) lehet legurulni a völgybe. Páratlan élmény!
Jó idő esetén érdemes elsétálni a Semmeringi Panoráma úton, ahol szintén a festői tájban gyönyörködhetünk.
Utunk Semmeringről Maria Schutz-ba vezet. Az ausztriai Mária-kegyhelyek egyik templomához érkezünk, amely csodálatos környezetben helyezkedik el a Semmering-hegy lábánál és csodatévő forrásáról nevezetes, valamint ízletes fánkjairól, amelyeket mindképpen érdemes megkóstolni! Hazaindulás a késő délutáni órákban, érkezés Budapestre késő este.

2017. november 17-ei és 18-ai utunk indulási időpontja: 07.00 óra!

2017. november 17-ei és 18-ai utunknál a Magic Mountain Express felvonó az őszi karbantartás miatt üzemen kívül van. A program ez alkalommal séta a Semmerigni Panoráma útvonalon, a városközpontból le a vasútállomásra.

Sétatáv: kb. 1 óra. Az út elején kisebb emelkedéssel, majd a továbbiakban erőteljes szinteséssel kell számolni. A panoráma útvonalon a szép villákban és a csodás panorámában gyönyörködhetünk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Semmeringi élmények 2015. június 13.

Csak ajánlani tudom mindenkinek.. nagyon korrekt és segítőkész információ özönnel ellátva érkeztünk haza a mai (2015.06.13) Semmeringi élmenyekről,Renáta és József mindenben maximálisan segítőkész volt Csodálatos napot töltöttünk Önökkel és nagy a valószínűsége h nem utoljára választjuk Önöket :D még egyszer köszönjük és hálásak vagyunk :D
(F. Timi)

Semmeringi élmények 2015. június 13.

Profi és udvarias Józsi a buszsofőr! Idegenvezető hölgy nagy tudású, végig mondta az információkat az út alatt, élmény volt hallgatni.Segítőkész és praktikus tanácsokkal is ellátott bennünket. Az út jól szervezett, kiszámított és csodálatos volt.
(V. Csilla)

Semmeringi élmények 2014. augusztus 30.

Tisztelt Vivaldi!

 A néhol ködös és esős idő ellenére igazán kellemes utunk volt augusztus 30-án.

Néhány észrevétel.Payerbacban megálltunk egy fotósszünetre 15 percre ami lehetett volna egy fél óra is mert sok szép látni és fotózni való volt illetve lehetett volna kicsit többet sétálni a városban.Megéri.Ezután Gloggnitzbe mentünk a Lindt csokoládégyár üzletébe vásárolni ami jó ötlet de az árak sajnos nem olcsóbbak mint máshol de a választék tényleg hatalmas.Viszont a bolt végében levő ( a szavatossági idő lejárat elött 1-4 hónap)  vegyes 300-350 gr-os bonboncsomagokból érdemes venni mert olcsók, sokféle van és nagyon finomak.

Gloggnitzet elhagyva kezdett el esni az eső lassan és ez szinte az út végéig megmaradt ahogy a köd is a magasabb részeken de a vonatból elénk táruló élményt ez nem befolyásolta szerintem.A Hirschkogelen sajnos a kilátóból nem lehetett semmit látni és az eső is ott kezdett el igazán esni.A 3 óra szerintem szép időben talán jó de ilyenkor le lehetett volna 2 órára csökkenteni mert az időt nehezen lehetett jól eltölteni.Ezt az idegenvezetők belekalkulálhatták volna.De ahogy hallottuk Négyesi Miklóstól aki a csoportunkat vezette a nyár sem volt igazán jó idő itt.Mindent egybevéve jól sikerült az egynapos túra nem volt igazán rohanás (a rossz idő miatt is gondolom) és a táj még ebben a kevésbé szép időben is csodálatos volt.Idősebbeknek is ajánlom a túrát mert nem megterhelő.

 Üdvözlettel: János

Semmeringi élmények 2014. augusztus 30.

Szép napot!

Köszönjük a munkájukat! Szép élményben volt részünk 2014. augusztus 30-án a semmeringi kiránduláson!

Szép tájakat és élményekben gazdag perceket éltünk meg!

Köszönjük a szervező munkát, a vezetést és a szállítást!

El telt megint egy nap amin gazdagabbak lettünk.

Szép és Mosolygós Napot Kívánok!
K. Péter

Semmeringi élmények 2014. június 21.

2014 jun.21-én Semmeringi utazásunk alkalmából köszönetet mondunk a Vivaldi travel utaskiséröjének Évikének a kellemes és felejthetettlen útért és a nagy buszt biztos kézzel vezető Gabikának. Máskor is fogunk még találkozni.
Hangli György ,Hangli Györgyné

Semmeringi élmények 2014. május 17.

Kedves VivaldiTravel!

Köszönjük az Önök által megszervezett csodálatos utat.
Medgyesi Julianna kísérőnk kedvessége, felkészültsége még kellemesebbé tette az utat.
Nagyon sok történelmi, helyi információval segítette az ismerkedést a gyönyörű tájjal és a nevezetességekkel. Az út minden tekintetben szervezett volt, nem kellett sehol sem felesleges időt eltöltenünk a várakozással.
Még egyszer köszönjük, és további sok sikeres út megszervezését kívánjuk Önöknek és az utazni szándékozóknak.
Üdvözlettel: Gyetvai Istvánné és Nagy László, Nagy Lászlóné, Nagy Norbert

 

Semmeringi élmények 2013. június 22.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Ezúton szeretnénk megköszönni a 2013. június 22-i Semmeringi kirándulás szervezését és lebonyolítását. Mindenképpen külön köszönet illeti Pőthe Attila idegenvezetőt, aki mindenre kiterjedő tájékoztatást adott az út során folyamatosan. Részletes tájékoztatót kaptunk Ausztria idegenforgalmi lehetőségeiről és magáról Semmeringről is, valamint a Vivaldi többi utazási ajánlatairól. Ezáltal kedvet kaptunk a további utazásra is. Az egész napi tájékoztatás nagyon alapos volt, jó hangulatban telt az út hála az idegenvezetőnek és a kifejezetten figyelmes autóbusz vezetőnek, Józsinak.
Először utaztunk Önökkel, de valószínűleg nem utoljára és csak ajánlani tudjuk Önöket az ismerőseinknek is.
Üdvözlettel: Miklós Tamás

Semmeringi élmények 2013. június 22.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Szeretném kifejezni köszönetem a 2012.06.22 Semmeringi páratlan élményű kirándulásért.
Nagy utazó vagyok, de még ilyen közvetlen-barátságos-segítőkész Józsi buszvezetővel nem találkoztam.
Idegenvezető Attila: csúcs a szakmában, maximális tájékoztatása, tudása páratlan. Egy percig nem unatkoztunk, élveztük az egész utat. Mindenre kiterjedő tájbemutatása - utasokra való odafigyelése csoda. Maximális biztonságban éreztük magunkat, mindig tudtuk mi lesz, mit csináljunk.
Nem győzöm nekik elégszer megköszönni ezt a páratlan élményt amihez Ők jelentősen hozzájárultak.
Pritnyicei tavak májusban, Semmeringi kirándulás: utazási szempontból minőségileg hatalmas különbség kiemelném Józsit és Attillát. Attila többször és folyamatosan tájékoztatta az utasokat Vivaldi további útjáról. Ha lehetne én ezután csak velük utaznék!
Facebookon is terjed a Semmeringi úttal kapcsolatos élmények, mindenki nagyon jól éreztem magát.
Román Gabriella barátnőm írása:
2013 június 22-23-i hétvégi élmények:
Szombat: Irány Semmering! Részletek: Maria Schutz, Mária kegyhely látogatása, csodatévő forrás ízlelése. Óriás fánk megkóstolása. GYönyörű táj, hatalmas viadukttal. Majd hegyi vasútra szállás Payerbachba és emeletes vasút Gloggnitz városkába, Lindt csokoládé gyár mintaboltja, csokoládé vásárlás. Az út hegyes, völgyes, zord kősziklás, szédítő mélység és 16 viadukton, 15 alagúton át visz a cél felé.
Utána irány a Hirschenkogel hegy! Semmering a XIX. század császári üdülőközpontja, onnan kabinos felvonóval a csúcs felé, mely 1340 méter magas, tetőzve a 30méter magas Millenium kilátóval. A lefelé vezető útat gyalogosan tettük meg Eszter Szegner barátnőmmel. Először rátévedtünk a hegyi kerékpárosok verseny útjára, aztán megtaláltuk a hegyi rollerpálya útvonalát. Az egyik az akadályok miatt, a másik a rollerek miatt veszélyes. Megúsztuk! Erről a vasárnapi izomláz is emlékeztet. A pihenőben a helyi speciális sütőtökmaglevest kóstoltuk meg. Fényképek később!
Összefoglalva: most már értem az alpesi hegyvidék kedvelőit. Izomláz és felejthetetlen élmény Szegner Eszterrel.
Köszönöm a csodálatos élményt!
Tisztelettel: Szegner Eszter

Semmeringi élmények 2013. június 22.

Kedves Vivaldi travel junius 22én voltunk Semeringen, szeretnénk megköszöni a csodás napot a rengeteg információt amit Attila az idegenvezető osztot meg velünk az út során.Reméljük a következö kirándulásunk is ilyen csodás lesz .köszönjük Attilának és Józsefnek és önöknek,üdvözlettel Eigner Gyuláné

Semmeringi élmények 2012. június 9.

Kedves Adrienn!
Az elmúlt hétvégén voltam a semmeringi úton és szeretnék köszönetet mondani mindenért: az út szervezettségéért, Attila és a sofőrök hozzáálláséért, kedvességéért. A többi utat is megnéztem már a honlapon és remélem, azokon is részt tudok majd venni. Minden évben a Großglockner mellé járok nyaralni, de pont ezeken a helyeken még nem jártam, így külön öröm ez most nekem.
Köszönettel, Hutter Julianna