Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most zárva

Pozsony, Dévény és Vöröskő vára

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Elindulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 6.00 órakor, folyamatos utazás után utunk a Pozsonytól 40 km-re található Vöröskő-i várhoz vezet.
Vöröskő vára kedvező fekvésének és egyedülálló gyűjteményének köszönhetően Szlovákia leglátogatottabb várai közé tartozik. A hatalmas erődítmény eredetileg királyi vár volt, melynek történelme összekapcsolódik a Pálffy család történetével. Gazdagon díszített külső és belső terei miatt gyakran volt helyszíne filmforgatásoknak is. A Kis-Kárpátokra nyíló panorámájával egy igazi kilátóhely és persze mesés hangulatot varázsol a gyönyörű ősi hársfasor is, amely a vár bejárati kapujához vezet. Páratlan gyűjteményt és izgalmas, időnként akár még pikáns történeteket is hallhatunk a történelmi időkről. A vár alatt húzódik Európa legnagyobb, gigantikus pincerendszere is, amelyet még a Fugger család építtetett hatalmas vagyona számára. Megtekintjük a hihetetlen mélységű várkutat és felfedezzük azt a vörös követ is, melyre a vár épült és melyről Vöröskő a nevét kapta.
A várnézés után a parkban szabadon sétáló pávák fogadnak bennünket, és megnézzük a ragadozó madarak kiállítását és idomítását a sólyomudvarban.
Délután érkezünk a Pozsony melletti dévényi várhoz, mely az egyik legrégebbi vár Szlovákiában, hiszen a történelmi források már 864-ben említést tesznek róla. Dévény vára a Duna és a Morva folyók összefolyásánál, egy hatalmas sziklaszirten áll. Lenyűgöző látványt nyújt a tájból kiemelkedve. A kilátóteraszról a Dunára, a Morva folyóra és a szemben lévő osztrák hegycsúcsokra nyílik csodálatos panoráma.
A várlátogatást követően Pozsonyba, a szlovák fővárosba utazunk. A busz rövid időre megáll a vár mellett. Besétálunk a gyönyörűen felújított vár udvarába, és persze innen fentről láthatjuk az óváros- és a Duna látképét.
Majd buszunkkal a Duna partra érkezünk, és egy sétával az óvároson keresztül az alábbi nevezetességeket tekintjük meg: Szlovák Nemzeti Színház épülete, Hviezdoslav tér, Szent Márton székesegyház (ahol valaha közel 300 éven keresztül a magyar királyokat koronázták), a főnemesek palotái, Academia Istropolitana (Közép-Európa legrégibb egyetemének épülete), a Mihály-kapu, Fő tér, Prímás Palota. A látnivalók közül természetesen a híres pozsonyi szoborfigurák sem maradhatnak ki.
A késő délutáni órákban hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Pozsony, Dévény és Vöröskő vára 2014. szeptember 28.

Köszönetet szeretnék mondani pozsonyi kirándulásunkon Attila gépkocsi vezetőnek,s Kuti Katalin idegenvezetőnek.
Zs. Károly,és felesége.

Pozsony, Dévény és Vöröskő vára 2013. szeptember 29.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Tegnap, szeptember 29.én résztvettünk a Pozsony, Dévény, Vöröskő vára c. programjukon.
Ezúton szeretnénk köszönetet mondani a kitűnő szervezésért és a kiváló programért.
Külön szeretnénk kiemelni Pőthe Attila idegenvezető kiváló felkészültségét, szervezőképességét, ragyogó előadásait. Mi elég sokat utaztunk az utóbbi 20 évben - kár hogy csak későn fedeztük fel az Önök irodáját- de ilyen kiváló idegenvezetővel, mint Pőthe Attila, nem sokkal találkoztunk.
Még egyszer köszönjük a kitűnő utazást és további sikereket kívánunk.
Lengyel György és neje

Pozsony, Dévény és Vöröskő vára 2013. augusztus 25.

T. Cím!
2013. aug. 25..-én a Pozsony, Dévény, stb. című Önök által szervezett utazáson voltunk. Szeretnénk megköszönni az igen kellemes  és zökkenőmentes utat. Gratulálunk minden jót kívánva
Smoling Imre és felesége

Pozsony, Dévény és Vöröskő vára 2013. május 12.

Kedves Adri!
Elnézést hogy csak most írok, de sajnos nem volt időm előbb.
Szeretném megköszönni a pozsonyi utazást. Nagyon jól sikerült, és sok mindent láttunk megint. Az idegenvezető, Attila nagyon lelkes  és profi volt, külön köszönet neki is.
Remélem még utazunk veletek és sok utast is tudok küldeni.
Üdvözlettel: Bódis Márta

Pozsony, Dévény és Vöröskő vára 2013. április 7.

Kedves Vivaldi Csapat!
Szeretnénk megköszönni Önöknek a tegnapi Pozsonyi kirándulást. Többedszerre jártunk a városban, de az idegenvezetőnek köszönhetően úgy éreztük, hogy most jártunk ott először.
Rendkívüli élményekkel, ismeretekkel gazdagodtunk.
Köszönet érte ... Attila idegenvezetőnek, aki egyedülálló módon kalauzolt bennünket a városban és a környező várakban.
Üdvözlettel: Bíró Ibolya, Éliás Andrea és Bence

Pozsony és Vöröskő vára 2012. július 15.

Tegnap részt vettem a Pozsony-Vöröskő progjamjukon. Nagyon jó volt. Külön kiemelném az idegenvezető - Attila - profi munkáját. Minden dícséretet megérdemel, szívesen utaznék vele többször is. Ő bíztatott, hogy javasoljunk olyan programot, amelyen szívesen részt vennénk. Nos, nekem évek óta hiányzik egy program minden ismert utazási iroda kínálatából. Prágában már nagyon sokan jártak, de én a Prága környéki várakat hiányolom: Karlstejn, Konopiste, Krivoklat. Tudom ez legalább egy 3 napos út lenne.
Azonkívül szívesen látnék olyan programokat, ahol kevésbbé ismert várak, kastélyok látogatása szerepel a környező országokban. Üdvözlettel Temcsék Andrásné (Nelli)