Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Esterházyak nyomában: Eisenstadt és Fraknó vára

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2024.08.31
1/0
Nincs
17 900 Ft
17 900 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Ausztriáig, útközben egy rövid megállással. Első programunk Fraknó várának megtekintése. Geothe „Esterházy tündérvilág" jelzője még ma is érvényes az Esterházy hercegek egyedülálló, gigantikus gyűjteményére. Az erődítmény falai mögött, Európa egyik legnagyobb magántulajdonú fegyvergyűjteményében különleges kiállítási tárgyak segítségével több, mint 400 éves hadtörténetet és az Esterházyak hadviselését vonultatja fel a kiállítás. A vár megtekintése után továbbindulunk Eisenstadtba, Burgenland tartomány székhelyére. Első programunk a város központjában található Kálvária hegy, a Haydn templommal és Mauzóleummal. A kövekből megépített hegyre lépcsőn és sötét benyílók, barlangok és kis kápolnák érintésével juthatunk fel,  megtekintjük a 24 részből álló stációt, amelyek Krisztus szenvedéseit jelenetekben mutatja be. A stációk egyrészt a barlangban, másrészt pedig a templom tetején kerültek elhelyezésre, így még csodálatos panorámában is gyönyörködhetünk. A templom másik érdekessége a Haydn Mauzóleum, ahol Haydn márvány szarkofágja látható. A Kálvária hegyről lesétálva az Eszterházy kastélyhoz jutunk, ahol lehetőség nyílik a kastély megtekintésére. Később szabadprogram következik, mely idő alatt elsétálhatnak a Haydn Múzeumhoz, vagy nézelődhetnek, vásárolhatnak a hangulatos kisvárosban, majd hazaindulás. Érkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
-utazás autóbusszal
-idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
-betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap (síelés vagy szánkózás esetén 995 Ft/fő/nap)
-programok költségei
-fakultatív útlemondási (sztornó) biztosítás, mely a részvételi díj 5 %-a

Belépőjyegek, fakultatív programok, várható költségek: 
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Fraknó vára:kb. 20 Euro/fő
Eszterházy kastély:kb. 15 Euro/fő 
Haydn múzeum:kb. 5 Euro/fő
Kálvária hegy:kb. 10 Euro/fő 

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Esterházyak nyomában: Eisenstadt és Fraknó vára 2024. április 13.

Kedves Vivaldi Travel!
Örömünkre szolgált, hogy részt vehettünk az Önök által 2024.04.13-ra hirdetett Eszterházyak nyomában - Eisenstadt és Fraknó vára című egy napos kiránduláson. A szervezés tökéletes volt a magyar idegenvezető Bíró Gábor kedvességgel és nagy tudással vezette a csoportunkat. Sok érdekes történelmi és földrajzi tudnivalót osztott meg velünk, ami nagyon tetszett. Az osztrák idegenvezetők is nagyon felkészültek voltak Gáborhoz hasonlóan. A biztonságos és kellemes utazásunkról pedig ifj. Fülöp Ferenc buszvezető gondoskodott, aki mellett igazán biztonságban éreztük magunkat. Köszönetet szeretnénk mondani mindenkinek, aki azon fáradozott, hogy ez az út is zökkenőmentes, kellemes és maradandó élményekkel teli legyen.
Még nagyon sok ilyen, és ehhez hasonló kellemes utat kívánunk!
Üdvözlettel: J. Tiborné és B.N. Éva

Eisenstadt-Fertő tó-Fraknó vára 2012. augusztus 25.

Kedves Utaztatók és Utazók,
Remek nap volt ez a túra! Hesz Éva idegenvezető kedvesen és okosan  viselte gondunkat. Ügyesen osztotta be a napi programot: éppen akkor és éppen annyi pihenő/szabadidő volt a  kötött programpontok közt, amennyi kellett. Nem esett szét a nap,  de nem volt hajsza sem. A kánikula elviselhető volt a légkondicionált buszban. A sofőrök  még  „előre behűtött" busszal  is vártak minket vissza az egyes programokról. Jó tempóban, de biztonságosan vittek minket végig az úton.
Kitűnőek voltak az ausztriai magyar idegenvezetők: kedvesek, empatikusak, sok érdekességet tudnak.
Külön köszönet a Ruszton töltött néhány percért: akár kicsit tovább is maradtunk volna. A kismartoni kastélyban az alap-kastélynéző túra  az ottani vezetésnek betudhatóan bizony, szegényes más, hasonló kastélyprogramokhoz képest. Érdemes viszont figyelni az időszakos kiállításokra, mint pl. most a Hercegnék lakosztályára, vagy az Empire termekre – megérik a többletköltséget, gazdagabb látványt, élményt nyújtanak.
Fraknó vára óriási élmény, ott is érdemes megnézni pluszban az Ősök galériáját, ahol a kincstár néhány szép darabja is látható. Fraknó várába privát szervezésben nem könnyű eljutni,  tehát oda el KELL menni (a Vivaldi Travellel), és jó sok időt rá kell szánni, mert egyedülálló program.
Szóval, remek volt! Üdvözlettel Szabó-Pap Gabriella

Eisenstadt-Fertő tó-Fraknó vára 2012. június 16.

Kedves Vivaldisok!
Szombaton másodszor utaztam Önökkel. Nagyon jól sikerült a négynapos Káprázatos Isztria, Csongor vezetésével. Nagyon jó volt a szombati Eisenstadt.... is.
Vigh Juli nagyon kedves hölgy, a csoport mindig tartotta vele az időpontokat. Külön köszönet a Fraknó vár beli vezetésért Krisztinek, remek hölgy, olyan lelkesen és kedvesen vezetett minket a váron termein keresztül, szinte sajnáltuk, hogy el kell vállnunk.
Üdvözlettel: Szente Jánosné

viragszirom22

Tisztelt Vivaldi Travel !

2010. május 29.-én utaztunk az Eszterházyak Nyomában azon belül is a Family Meseparkba, ahol egy tartalmas  nagyon szép napot töltöttünk a gyerekekkel. Gyönyörű időnk volt, és nagyon jól éreztük magunkat . Csodálatos a környezet fogadott bennünket és nagyon kedvesek voltak a Meseparkban.

Üdvözlettel: Anikó, Gyöngyi, Martin és Józsi