Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Mariazelli varázslat

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.09.14
1/0
Nincs
19 900 Ft
18 706 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Indulás 05.00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás rövid pihenővel a hegyek között megbúvó kisvárosba, Mariazellbe. A közös sétánk során megtekintjük a Bazilikát. Magnus barát 1157. dec. 17-én, Szent Tamás napján megérkezett arra a helyre, ahol a mai kegytemplom áll. A magával hozott Mária szobornak egy fatörzsbe kis cellát, kápolnát vájt; innen a hely neve - Mariazell. Rengeteg magyar vonatkozása van a csodatévő szobornak és a zarándok hellyé vált kisvárosnak. További programunk során látogatást teszünk a híres Arzberger Likőrüzemben, ahol 33 fajta gyógynövényből állítják elő a gyógyító nedűt. Betekintést nyerünk a likőrgyártás folyamataiba és meg is kóstolhatjuk az Arzberger féle likőrt. Aki szeretne a városkában maradni, az a Mariazelli mézeskalács manufaktúrában megismerheti a mézeskalács készítés minden titkát, sőt a mézgyertya készítést is ki lehet próbálni. Illetve lehetőség nyílik a közeli Bürgeralpe 1267 méter magas csúcsára feljutni kabinos felvonóval. A szép kilátás mellett a hegyen hegyi-tó, az Erzherzog-Johann kilátó, egy élménypark és több hangulatos alpesi kunyhó várja a látogatókat. Délután Mariazellből keskeny nyomtávú kisvasúttal jutunk el Laubenbachmühlebe. Utunk során festői szépségű természeti panoráma mellett számos alagút, viadukt és kőhíd gondoskodik a lenyűgöző hegyvidéki látványról. A vasútvonal elhalad a bécsiek kedvelt kirándulóhelye, az Erlaufsee mellett. Az Erlaufsee 3-4 km-re található Mariazelltől, az ivóvíz minőségű tóban 20 m mélyre lehet látni, és a gazdag halállomány nemcsak búvárokat, hanem halászokat is csábítja. Délután hazaindulás, érkezés a késő esti órákban Budapestre.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
-utazás autóbusszal
-idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
-betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
-programok költségei
-fakultatív útlemondási (sztornó) biztosítás, mely a részvételi díj 5 %-a

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Arzberger Likőrüzem:kb. 5 Euro/fő
Vonatjegy:kb. 15 Euro/fő
Bürgeralpe, felvonó: kb. 24 Euro/fő
Mézeskalács manufaktúra:kb. 10 Euro /fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Mariazell-i varázslat 2023. szeptember 16,

Tisztelt Vivaldi Travel,
2023. szeptemberének egyik hétvégéjén is Mariazellben jártam - az Önök jóvoltából. 
Latabár Endre remek idegenvezetése kíséretében jutottunk el az energetika tekintetében egy nagyon különleges helyre. Töltődtünk, és közben fogyasztottunk a neves, és minőségét tekintve valóban kifogástalan mézes-alapú termékekből, amelyek, ennek, a leginkább egy kis ékszerdobozra emlékeztető városkának a hírnevét szintén joggal öregbítik.
Az egész nap csodálatosra sikeredett, amit ifjabb Fülöp Ferenc sofőr magabiztos vezetése keretezett több mint biztonságosra. 
Köszönjük a szervezést és az élményt. Viva Vivaldi Travel! Ü.Erika

Mariazelli varázslat 2019. május 25.
Tisztelt Vivaldi Travel!
Kissé megkésve írok a 2019. május 25-én tett buszos kirándulásunkról Mariazellbe, de még nem késő: köszönjük az utazás példás megszervezését (nem az első jó tapasztalatunk).
Idegenvezetőnk Latabár úr és a két gépkocsivezető is nagyon figyelmesek, szolgálatkészek voltak végig az utazás során, a programok élvezetesek, jó hangulatúak voltak, mindenkinek kedvében jártak.
Külön köszönjük, hogy az iroda a gépkocsivezető mögötti első üléseken biztosította elhelyezésünket - ahogyan azt korábban megígérték. 
Köszönet a kellemes útért, és még az idén újabbat is tervezünk - természetesen Önökkel.
Üdvözlettel: dr. FP és felesége
Mariazelli varázslat 2018.szeptember 1.

Tisztelt Címzett!
Tegnap csodálatos helyen jártunk – egynapos kiránduláson Mariazell-ben az Önök szervezésében.
Az idegenvezető Dobos-Csoma Kitti munkája külön dicséretet érdemel. Részletesen, mindenre kiterjedő alapossággal mondott el nekünk igen sok mindent, a Rá jellemző pontossággal.
A kirándulás színvonalát csak erősítette a készséges és nagyon profi buszvezetők – Pap Lajos és Fejes Attila – kifogástalan munkája, akiknek köszönhetően a kirándulás az utazás nagyon esős időszakaiban is maximálisan biztonságos volt.
Nagyon szép napunk volt. Gratulálunk, csak így tovább!
Annyi biztos, hogy a jövőben is Önök mellett tesszük le a voksunkat!
Viva Vivaldi! Üdvözlettel, Ü. család

Mariazelli varázslat 2018. május 26.
 
Kedves Vivaldi Munkatársak!
Tegnap voltam a Mariazelli Varázslat programon, nagy élmény volt. 
Remélem tudok még Kittivel utazni, aki nagyon közvetlen és profi idegenvezető. Sugárzik róla, hogy szereti a hivatását és az embereket. 
A gépkocsivezetők szintén mindent megtettek az utasok biztonságáért, jó közérzetéért.
Köszönöm mindenkinek ezt a kellemes élményt!
Üdvözlettel: M. Éva
Mariazelli varázslat 2017. május 27.

Tisztelt Címzett!
Május 27-én részt vettünk az Önök által szervezett csodálatos kiránduláson Mariazellbe. 
A szervezés, az idegenvezetés és az utazás egyaránt kiválóak voltak! 
Le a kalappal az idegenvezető Fenyvesi Gabriella és az autóbuszvezetők: Balla Sándor és Nyakó Zoltán munkája előtt. Minden dicséretet kiérdemel a tudásuk és a szakértelmük. 

Üdvözlettel, Üveges család

Mariazelli varázslat 2017. május 27.

Kedves Vivaldi!

2017.május 27-én voltunk egy 30fős mezőtúri csoporttal Mariazellben kirándulni, mely varázslatos volt! Köszönjük szépen a szervezést, nagyon jól éreztük magunkat. Fenyvesi Gabriella volt az idegenvezetőnk, akitől nagyon sok érdekességet tudtunk meg, nagyon precízen, pontosan és kedvesen vezette az egész csoportot, nagyon meg voltunk vele elégedve! Szívesen rész vennénk ezen a programon, akár télen is! További sok sikert kívánunk az egész Vivaldis csapatnak!

Üdvözlettel: H. Ildikó és a csoport

Mariazelli varázslat 2106. augusztus 20.

Kedves Vivaldi Munkatársak!
Szeretném megköszönni a felejthetetlen élményt a mariazelli utazással. Melkben voltam 3 hete, olyan remek volt a szervezés és szép az út, hogy még 2 másik útra is befizettem. Az Irodában várt a meglepetés, ajándék utat nyertem aug. 20-ra Mariazellbe, én vagyok a 31100 utas.
Nem is tudom leírni azt az örömöt amit akkor éreztem , az út remek volt, megint Kitty volt velünk, az idő csodás, a 2 gépkocsivezető remekül, biztonsággal vitt minket az egész úton. A gazdag programoktól elfáradva de csodás élményekkel telve érkeztünk haza.
Még egyszer nagyon köszönöm ezt a lehetőséget, találkozunk a következő hétvégeken.
üdvözlettel B.Zsuzsa