Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most zárva

Élményszánkózás Semmeringen

Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2018.01.13
1/0
Nincs
8 500 Ft
7 905 Ft
2018.02.17
1/0
Nincs
8 500 Ft
7 820 Ft
2018.03.03
1/0
Nincs
8 500 Ft
7 735 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Indulás Budapestről, a Hősök teréről reggel 6.00 órakor. Folyamatos utazás Ausztriáig egy technikai szünettel.
Érkezés a Semmeringre a délelőtti órákban. Megérkezéskor több lehetőségünk is van.

1) Semmeringen maradva a délutáni visszaindulásig:
- Szánkózás
- Síelés, snowboardozás (felnőtt és gyerek pályák is vannak)
- kirándulás, túrázás
- pihenés, rekreáció

2) Semmeringi vasútállomáson felszállunk az Unesco világörökség részévé nyilvánított semmeringi vonatra, mellyel egészen Gloggnitzig utazunk, ahol meglátogatjuk a Lindt csokoládégyár mintaboltját. Itt kedvezményes vásárlásra nyílik lehetőség. A vonatozás biztosan felejthetetlen élményt nyújt: a vonat egyik oldalán zord kősziklák emelkednek a magasba, míg a másik oldalon szédítő mélység tátong. A vonat ablakából a festői tájban lehet gyönyörködni.
 Visszaindulunk Semmeringre, ahol akár még vásárolhatunk is a Billa áruházban, vagy választhatunk a fent leírt téli programok közül.
Természetesen betérhetünk hüttékbe, hegyi éttermekbe is, amelyekben a helyi tradicionális ételeket kóstolhatjuk meg. Délután 16.00 óráig (pályazárás) élvezhetjük a szánkó- és sípályák örömeit, majd indulás haza.

Érkezés Budapestre az esti órákban.

Semmeringen:
- túrautak a kilátótól indulva különböző útvonalon
- különböző felvonókat próbálhatunk ki a kabinostól a beülősig
- Milleniumi kilátó: a Zauberg legmagasabb pontjaként a 30 méter magas milleniumi kilátó egyedülálló panorámát nyújt a Semmering-Rax-Schneeberg területre egészen a Bécsi-medencéig
- ZauberBAR: Az egész bár egy forgatható korongra lett felállítva, így az egész bár a saját tengelye körül forog. A Bár másik érdekessége, hogy a tető egyik fele 180°-os elfordulással elektronikusan a másik tetőrészre tolható. Ez az épület közvetlenül a Magic-Montain-Xpress 8-üléses kabinos felvonó völgyállomása mellett, a Semmering világkupa-arénában került felállításra.
Szánkózás:
Semmeringen találjuk a Magyarországhoz legközelebbi élmény szánkópályát. A kereken 3 km hosszúságú Zau[:ber:]g élmény szánkópálya remek szórakozást ígér minden korosztálynak. A fantasztikus építmények, alagutak, varázslatos fényjátékok, szférikus hangok teszik a szánkózást egy egyedülálló élménnyé éjjel és nappal. A szánkópályán Siebenstein varázsló és Feuerzahn, a gonosz sárkány történetét ismerhetjük meg. A pálya indulóállomása 1350 méter magasan, a Zauberg kabinos felvonó hegyállomásán található.
Síelés:
A hegyen a szánkózáson kívül, síelni, túrázni és pihenni is lehet, így minden korosztály megtalálhatja a neki kedvező programot.
A Zau[:ber:]g Semmering pályakínálata éjjel és nappal kb. 40 hektárnyi pályaterületet foglal magában. 14 pályakilométer – ebből 13 km a világkupa rendezéséhez is megfelelően megvilágított – a Zau[:ber:]g élmény-szánkópálya éjjel-nappal, a snowboardosok és freeskierek Split-parkja és a gyerektér teszi kompletté a téli sportélményt.
Fontos információ:
A sítársaság rendelkezése szerint téli üzemidőben a sípályák és szánkópályák működése alatt nincs lehetőség a Varázshegyre illetve onnan lefelé gyalog közlekedni. Így csak oda-, vissza jegyet váltva tudnak a Varázshegyre közlekedni.

Praktikus információ:
A szánkózóknak javasoljuk a napijegy megváltását, amely korlátlan mennyiségű lecsúszást jelent. 11.00 órától kedvezményes napijegy váltható.
A sí- és szánkópálya délután 16.00 óráig üzemel, utána karbantartási idő van. 

Információk:
A kirándulásra hozhatják saját szánkóikat, síléceiket, de kölcsönözhetnek is a helyszínen. Mivel az alpesi szánkópályák hosszúak, ezért feltétlenül vigyünk magunkkal, vagy béreljünk a gyerekeknek bukósisakot és lehetőleg síszemüveget is. (Ausztriában síelésnél gyerekek számára kötelező a bukósisak!) Mindenhol lehet szánkót bérelni, kb. 6,5 Euro/szánkó a kölcsönzési díj. Azonban vegyék figyelembe, hogy a kölcsönzési igényt 24 órával a kölcsönzés ideje előtt regisztrálni szükséges a kölcsönzőnél: http://www.sportpuschi.at/preise.html.
Amennyiben igénylik, akkor szívesen segítünk ez ügyben. 

Kirándulásunk helyszínén a téli időjárás meglehetősen változó. Napos idő esetén nagyon kellemesnek érezzük a hőmérsékletet, de könnyen előfordulhat -10 °C körüli hideg, hóesés és erős szél is. Figyelembe kell venni, hogy -10 °C fok alá is lecsökkenhet a hőmérséklet, amit erős szélben még hidegebbnek érzünk. Előfordulhat sűrű hóesés, hóvihar és köd.
Amennyiben túravezetőink valamely résztvevő ruházatában súlyos hiányosságot észlelnek, saját biztonsága érdekében eltanácsolhatják a túrától.
Téli túraöltözet:
- magas-szárú, vízálló bélelt téli túrabakancs,
- vízhatlan túranadrág és kabát,
- meleg ruhák, vékony- és vastag polár-felső,
- sapka, meleg kesztyű, esetleg lábszárvédő a nagy hó miatt, meleg aláöltözetek.
A legcélszerűbb olyan esőkabátot és esőnadrágot hozni, amelyik ún. lélegző (pl. Gore-Tex) anyagból készült. A nagy hó miatt vagy érdemes kamáslit hozni a túrázóknak, vagy olyan vastag túranadrágot (sínadrágot) melynek beépített kamáslija van!
Olyan bakancsban jöjjön, ami valóban vízálló és már régóta használja. Ha új bakancsa van, a túra előtt járassa be, nehogy feltörje a lábát! Továbbá kérjük, hogy mindenképp fordítson arra figyelmet, hogy a kabát és a nadrág is vízálló legyen!

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Élményszánkózás Semmeringen 2016. január 16.

Tisztelt Szervezők!
2016. január 16-án részt vettünk az "Élményszánkózás Semmeringen" meghirdetett egy napos utazáson.
Szeretném megköszönni Nagy Gábor túravezetőnek a sok kedvességet, a felkészültségét, amivel az utazásunk során fellépő "apró" problémát profi módon kezelte. A sok érdekes információt, amivel érdeklődésünket, figyelmünket folyamatosan fenntartotta.
Üdvözlettel:
Csizmaziáné G. Erika

Élményszánkózás Semmeringen 2015. február 21.

Sziasztok!
Ezúton is szeretnénk megköszönni ezt a csodálatos szombati programot, mindenről csak szuperlatívuszokban tudunk beszélni, az egész család szenzációsan érezte magát. Külön köszönet Évinek, aki nagyon kitett magáért, rengeteg információval látott el minket és nagyon kedves volt. Évi a megmondhatója, hogy csodálatos, verőfényes időnk volt, élmény volt a szabadban lenni.
Köszönünk mindent még egyszer!
üdv, Timi

Élményszánkózás Semmeringen 2014. március 8.

Kedves VivaldiT.!

Mindannyiuknak nagyon köszönjük a szép szombatot, a sok tevékeny közreműködést és a Gábor által készített fotókat!
További sikeres, szép napokat!
Üdvözlettel:K. Krisztina

Élményszánkózás Semmeringen 2014. március 8.

Kedves Éva!
Köszönjük a szombati szép utazást, jól sikerült nap volt. Köszönjük a korrekt idegenvezetést, a sok hasznos információt. Gábor is színesítette a napot, tényleg sok mindent tud a környékről. 
Üdvözlettel: Nagy Molnár Istvánné

Élményszánkózás Semmeringen 2013. február 23.

T. Vivaldi !
Nagyon köszönjük ezt a sok szép és jót amit önnökkel tölthetünk.
Profin szervezet kirándulás. Pőthe Attilának külön köszönet, hogy nem csak a Semmeringi útról tájékoztatott hanem kedvet csinált a következő útra is.
Még egyszer külön köszönet
Kiss család

Élményszánkózás Semmeringen 2013. február 23.

Kedves Vivaldi Csapat!
Ismét egy remek út, profi idegenvezetés mint mindig (Pőthe Attila), pontos jó szervezés és a rendkívüli, de végül csodálatos időjárás ellenére minden OK , szóval így kell egy céget reklámozni és eladni...
Pelyva József és Neje