Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Mesekastélyok Morvaországban: Lednice és Valtice

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.08.25
1/0
Nincs
18 900 Ft
17 766 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Indulás reggel 6 órakor Budapestről. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel Szlovákián keresztül Csehország keleti részére, Morvaországba. Uticélunk az UNESCO világörökség részét képező Lednice-Valtice kultúrtájon található két - a Liechtenstein család birtokában lévő - romantikus mesekastély. Csodálatos, több 100 km2 kiterjedésű angolpark veszi körül a két épületet, mely elnyerte az Európa kertje címet. Eredetileg ez volt Európa legnagyobb épített természetvédelmi területe. 

Elsőként utunk a Valticei kastélyba vezet, mely, a Liechtensteinek 17. századi családi rezidenciája volt és többek között borospincéiről is nevezetes. A négyszárnyú épület három lépcsőházzal bír, istállók és lovaglótér kapcsolódik hozzá, valamint egy galéria és rokokó színház. Két négyszög alapú tornya a reneszánsz korszak emléke. Gazdagon díszített termek során vezet utunk a várkastély belsejében.

Napunk következő állomása Lednice várkastélya. Évente mintegy félmillióan keresik fel. Kirándulásunk során megtekintjük a páratlan szépségű épületegyüttes belsejét, majd az 1834-ből való, gyönyörű öntöttvas vázú üvegházat is. Lehetőségünk lesz hajókázni a gigantikus méretű parkban. Elhajózunk a 60 méter magas minarethez és aki szeretné, meg is mászhatja azt. A több mint 300 lépcső leküzdése után ajándékunk, hogy gyönyörködhetünk az elénk táruló csodálatos panorámában. Ez a minaret Európa legnagyobb ilyen építménye, amely nem vallási célokból épült. A minarettől visszafelé egyénileg, gyalogosan vagy konflisokon lehet felfedezni a parkot, a mesterségesen épült templom- és várromokat.  A kastélykertben vendéglők, presszók, fagylaltozók várják a megfáradt utazókat, így itt bátran megkóstolhatjuk a helyi morva- és cseh specialitásokat. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza:
-utazás autóbusszal
-idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
-betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
-programok költségei
-fakultatív útlemondási (sztornó) biztosítás, mely a részvételi díj 5 %-a

Belépőjyegek, fakultatív programok, várható költségek: 
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Valtice kastély:kb. 260 CZK/fő
Lednice kastély+park:kb. 300 CZK/fő
Lednice csak park:kb. 50 CZK/fő
Hajózás:kb. 180 CZK/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Mesekastélyok Morvaországban 2020. augusztus 30.

Kedves Utazásszervezők!
Először is gratulálok az Önök munkatársainak! Nagyszerű programok megszervezését és lebonyolítását tapasztaltuk ebben a zűrzavaros, vírusos világban .Külön említeném KUTHY KATALIN  idegenvezetőnket, aki tájékozottságával, választékos stílusával lehengerelt  bennünket az augusztus 30-i "Mesekastélyok " kiránduláson. Gratulálunk az ilyen munkatársakhoz.Reméljük még hosszú éveken keresztül lesz energiája  elvarázsolni az utazni szerető embereket. Minden közreműködőnek köszönjük. További szép kirándulásokat kívánunk sok résztvevővel! Tisztelettel: Gáspár házaspár

Mesekastélyok Morvaországban 2017 augusztus 6.

Kedves Hivatalvezető Asszony!
A hétvégén 08.06.-án a Mesekastélyok Morvaországban programon vettünk részt. A kirándulás – az időjárás miatt egy kicsit szomoruan indult - de végül is nagyon jól sikerült.Az idegenvezető -Kitti – kellemes, segitőkész egényisége mindenkit megkapott. Sajnos a mi részünkről, volt egy kis kellemetlenség. Az unokahugom – Vince Klára – reggel az indulásnál jelentette be az idegenvezetőnél, hogy nem tudja vállalni az utat. Első alkalommal utazott volna velünk. Remélem a jövőben több szerencséje lesz.
Köszönet Kittinek, a gépkocsivezetőknek, akik az időjárás viszontagságai ellenére sikeresen haza szállitottak benünket.
Köszönettel: P. Sándorné, H. Sándorné K. Zsuzsanna

Mesekastélyok Morvaországban 2017. május 14.

Tisztelt Utazási Iroda!
Első alkalommal utaztunk Önökkel tegnap. A Mesekastélyok Morvaországban programon vettünk részt.
Az Önök által szervezett út remek volt. Profi szervezés és lebonyolítás, remek programok, figyelmes autóbusz vezetők. Az idegenvezetőnk Csoma Kitti hatalmas szakmai tudással kalauzolt végig, nagyon kedves és segítőkész volt.
A jövőben is szívesen utaznánk irodájukkal,mert nagyon jó programokat kínálnak és nagyon elégedettek voltunk a kiváló idegenvezetéssel is.
Üdvözlettel:
O. Tamásné

Mesekastélyok Morvaországban 2016. május 22.

Kedves Nádas Erik Úr!
Szeretném megemlíteni, hogy a május 22- e utazás „Mesekastélyok Morvaországban" kirándulásuk alkalmával csodálatosan éreztem magam. Nem ez volt az első utam Önökkel. A mi viszont az idegenvezetőt (csoportvezetőt) illeti, hozzá hasonlót az elmúlt időszakfolyamán, más utaztatási irodákat is figyelembe véve nem tapasztaltam. Magasszíntű fölkészültségben, pontosságban, előadókészségben, improvizáció készségben, emberségben, csak felsőfokon lehet róla beszélni. Ezért én egy tízes skálán 10+1 ponttal tudom díjazni. Az illető személyt úgy hívják Csáky Ágnes! Kívánok neki sok sikert az elkövetkezendő munkáihoz. Életemben most találkoztam vele először. Bízom benne lesznek még olyan utak ahol Ő lesz az idegenvezető, szívesen hallgatom az előadását.
Üdvözlettel: R. József

Mesekastélyok Morvaországban 2015. október 4.

Kedves Vivaldi!
A tegnapi napunk a morva kiránduláson szuper volt. A mezőtúri csapat nagyon jól érezte magát! Köszönjük szépen a szervezést!
Bányai Tamásnak egy hatalmas csillagos 5-öst küldünk, mert zseniális idegenvezető, tájékozott, kedves, aranyos, és fantasztikus humora van!!! Kérem tolmácsoljátok neki még egyszer a köszönetünket!
Gratulálok az egész csapatnak!!!
Üdv: Ildikó Mezőtúrról

Mesekastélyok Morvaországban 2014. október 5.

Köszönjük ezt a vasárnapi kirándulást, nagyon jól éreztük magunkat Volticén és Lednicén.

Mesekastélyok Morvaországban 2013. július 13.

Az egy napos út kapcsán eszember jutott gimnáziumi tanárom, akitől ha megkérdeztük, hogy hány oldalas legyen a házi dolgozat, akkor mindig azt mondta, hogy nem rőfre márik a tudományt. Bár az út csak egy napos volt, amelynek tetemes részét az oda-vissza buszozás tette ki, de mégis maradandó, emlékezetes élményt adott. A Liechtenstein herecegek kastélyai, várai, - amelyekből már többet belülről is láttam, - különösen érdekelnek, de nem gondoltam volna, hogy ilyen csodát látok, mint amilyen a Lednicei kastély. Berendezése és parkja egyaránt  valóban páratlan látványosság, nem utolsó sorban a parkban lévő minaretnek, 300 lépcső tetején elénk terülő mesés panorámának is köszönhetően.
A szervezés precíz volt, magyarán minden klappolt, sehol, még a hajókázásnál sem kellett hosszabban várakozni.
A kastéllyal szembeni egyetlen kifogásom az volt, hogy a több száz látogatóra mindössze egy két fülkés WC jut, s ezért rengeteg idő elmegy/elment a sorbanállással.
A Valticei vadászkastély kevesebb nyomot hagyott bennem, sem az építészeti stílusa sem a szerényebb berendezése nem ragadott magával.
Pőthe Attila nyelvtudásának és alaposságának és felkészültségének köszönhetően a kastélyokban az időtrabló és időhiány miatt töbnyire lerövidített fordítgatás helyett magyarul folyt a vezetés. A cseh kísérő  aszisztálása nyílván ott is kötelező.
Észrevételem: Ugyan tudom, hogy az idő nagy úr, de a minarettől a kastélyig visszafelé vezető útra a megadott időnél egy picivel többet kellene hagyni, mert a sietésben ugyan pontosan visszaérkezett mindenki, de némi megállásra és a tájban nemhogy a belefelejtkezésre, de még a gyönyörködésre sem jutott idő. Feltehetően sokan ezért választották a  konflist.
Bezárólag annyit, hogy kevesen tudják, miszerint a Lichentenstein hercegeknek Budapesten is voltak igen jelentős birtokai, a XIV. kerületi Őv u. környékén, amelyeket a Füredi úti lakótelep megépítésekor a 70-es évek végefelé az állam kisajátított.

Mesekastélyok Morvaországban 2013. július 13.

Kedves Vivaldi Travel!
A hétvégén 2013.07.13-án utaztunk Önökkel a Mesekastélyokhoz Morvaországban!
Köszönjük a csodálatos utat, az időjárás is nekünk kedvezett!Külön köszönet idegenvezetőnknek, Attilának, aki felkészült volt nagyon tetszett, hogy menet közben is mesélt az országról, kedves volt és humoros! Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy látogassa meg a két gyönyörű kastélyt, és, hogy menjen fel a Minaretbe ahonnan gyönyörű a kilátás még az 5 és fél éves kislányom is feljött! Már többször utaztunk Önökkel és most sem kellett csalódnunk!
Üdvözlettel: Pásztor család

Mesekastélyok Morvaországban 2013. július 13.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Tegnap vettünk részt húgommal a Mesekastélyok Morvaországban c. útjukon. Nagyon szép, jól megszervezett út volt, remekül éreztük magunkat. Köszönetet szeretnénk mondani idegenvezetőnknek, Attilának, aki felkészültségével, kedvességével, humorával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy felejthetetlenné tegye az utat. Attilával már volt szerencsénk találkozni két másik út során is (Bécsi séták: Barokk parkok és kertek, Semmeringi élmények), ahol szintén nagyon jól éreztük magunkat, és reméljük, hogy lesz még alkalmunk részt venni más, általa vezetett úton is.
Köszönet illeti még a gépkocsivezetőt, Józsit, udvariasságáért és kedvességéért!
Nagyon sok sikert kívánunk Önöknek a további munkájukhoz!
Üdvözlettel: Deák Ildikó és Gabriella

Mesekastélyok Morvaországban 2013. július 13.

Kedves Vivaldi Travel!
2013.07.13-án utaztunk Önökkel a Mesekastélyokba!
Köszönjük a csodálatos élményt, a sok információt! Idegenvezetőjük Pőthe Attila igazán felkészült, minden kérdésre tudott válaszolni! Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy menjen el és saját szemével nézze meg e két gyönyörű kastélyt!
Üdvözlettel: Jordanics Gábor, Jordanics-Deák Barbara

Mesekastélyok Morvaországban 2013. június 15.

Kedves Vivaldi Travel!
Nagyon jól éreztük magunkat a Mesekastélyok Morvaország utazás során. Külön köszönjük Pőthe Attilának a lelkes, felkészült, idegenvezetést, valamint az Ő és a sofőrök kedvességét.
Remélem hamarosan újra együtt utazunk.
Köszönettel:Peták Zsuzsanna (mind a négyünk nevében)

Mesekastélyok Morvaországban 2013. május 11.

Kedves Vivaldi Travel!
Köszönetet szeretnék mondani Attilának, a múlt szombati Mesekastélyok kirádulás idegenvezetőjének. A kirándulás csodálatos volt, élményekkel teli, Attila szaktudása és kedvessége kiemelkedő.
Immár 3 éve törzsutasuk vagyok és minden egyes alkalommal nagyszerű élményekkel térek haza, köszönet ezért!
További sikeres munkát kívánok!
Üdvözlettel: Dr. Bányász Tamara

Mesekastélyok Morvaországban: Lednice és Valtice 2012. szeptember 16.

A 2012.09.16.-i. Mesekastélyok Morvaországban kirándulás szuper volt, nagyon jól éreztem magam és sok szép élménnyel tértem haza. Minden nagyon jól meg volt szervezve, mindenre volt idő.
Az idegen vezető Pőthe Attila is nagyon felkészült, volt és élvezetes előadásokat tartott. Le a kalappal előtte, hogy 3 óra pihenés után is így kitartott és végig nagyon kedves volt.

Mesekastélyok Morvaországban: Lednice és Valtice 2012. április 15.

Kedves Vivaldi Travel munkatársai!
A vasárnapi csehországi utat szeretném ezúton is megköszönni,amit még a salzkammerguti körutazáson nyertem.
Mi végülis 5-en mentünk most,mindannyian jól éreztük magunkat,kitűnően le volt szervezve minden és az idő is elfogadható volt megusztuk eső nélkül.Vasárnap irány Ausztria ismét Önökkel és mégegyszer köszönöm.
Tisztelettel, Péter László