Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most zárva

Mesekastélyok Morvaországban: Lednice és Valtice

Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2017.10.08
1/0
Nincs
8 900 Ft
8 900 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Indulás reggel 6 órakor Budapestről. Folyamatos utazás, rövid pihenőkkel Szlovákián keresztül Csehország keleti részére, Morvaországba. Uticélunk az UNESCO világörökség részét képező Lednice-Valtice kultúrtájon található két - a Liechtenstein család birtokában lévő - romantikus mesekastély. Csodálatos, több 100 km2 kiterjedésű angolpark veszi körül a két épületet, mely elnyerte az Európa kertje címet és persze az UNESCO világörökségi címet is. Eredetileg ez volt Európa legnagyobb épített természetvédelmi területe. Lednice várkastélyát, néhány km-re keletre a Dyje folyó folyása mentén, évente mintegy félmillióan keresik fel. Kirándulásunk során megtekintjük a páratlan szépségű épületegyüttes belsejét, majd az 1834-ből való, gyönyörű öntöttvas vázú üvegházat is. Lehetőségünk lesz hajókázni a gigantikus méretű parkban. Elhajózunk a 60 méter magas minarethez és meg is másszuk azt. A több mint 300 lépcső leküzdése után ajándékunk, hogy gyönyörködhetünk az elénk táruló csodálatos panorámában. Ez a minaret Európa legnagyobb ilyen építménye, amely nem vallási célokból épült. A minarettől visszafelé egyénileg, gyalogosan vagy konflisokon lehet felfedezni a parkot, a mesterségesen épült templom- és várromokat.  A kastélykertben vendéglők, presszók, fagylaltozók várják a megfáradt utazókat, így itt bátran megkóstolhatjuk a helyi morva- és cseh specialitásokat. Lednicétől délre található Valticei kastély, a Liechtensteinek 17. századi családi rezidenciája, mely többek között borospincéiről is nevezetes. Ez kirándulásunk másik helyszíne. A kastély megtekintése után időnk függvényében megnézzük a Mária Mennybemenetele-plébániatemplomot is, melynek oltára Rubens eredeti alkotása. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Mesekastélyok Morvaországban 2017 augusztus 6.

Kedves Hivatalvezető Asszony!
A hétvégén 08.06.-án a Mesekastélyok Morvaországban programon vettünk részt. A kirándulás – az időjárás miatt egy kicsit szomoruan indult - de végül is nagyon jól sikerült.Az idegenvezető -Kitti – kellemes, segitőkész egényisége mindenkit megkapott. Sajnos a mi részünkről, volt egy kis kellemetlenség. Az unokahugom – Vince Klára – reggel az indulásnál jelentette be az idegenvezetőnél, hogy nem tudja vállalni az utat. Első alkalommal utazott volna velünk. Remélem a jövőben több szerencséje lesz.
Köszönet Kittinek, a gépkocsivezetőknek, akik az időjárás viszontagságai ellenére sikeresen haza szállitottak benünket.
Köszönettel: P. Sándorné, H. Sándorné K. Zsuzsanna

Mesekastélyok Morvaországban 2017. május 14.

Tisztelt Utazási Iroda!
Első alkalommal utaztunk Önökkel tegnap. A Mesekastélyok Morvaországban programon vettünk részt.
Az Önök által szervezett út remek volt. Profi szervezés és lebonyolítás, remek programok, figyelmes autóbusz vezetők. Az idegenvezetőnk Csoma Kitti hatalmas szakmai tudással kalauzolt végig, nagyon kedves és segítőkész volt.
A jövőben is szívesen utaznánk irodájukkal,mert nagyon jó programokat kínálnak és nagyon elégedettek voltunk a kiváló idegenvezetéssel is.
Üdvözlettel:
O. Tamásné

Mesekastélyok Morvaországban 2016. május 22.

Kedves Nádas Erik Úr!
Szeretném megemlíteni, hogy a május 22- e utazás „Mesekastélyok Morvaországban" kirándulásuk alkalmával csodálatosan éreztem magam. Nem ez volt az első utam Önökkel. A mi viszont az idegenvezetőt (csoportvezetőt) illeti, hozzá hasonlót az elmúlt időszakfolyamán, más utaztatási irodákat is figyelembe véve nem tapasztaltam. Magasszíntű fölkészültségben, pontosságban, előadókészségben, improvizáció készségben, emberségben, csak felsőfokon lehet róla beszélni. Ezért én egy tízes skálán 10+1 ponttal tudom díjazni. Az illető személyt úgy hívják Csáky Ágnes! Kívánok neki sok sikert az elkövetkezendő munkáihoz. Életemben most találkoztam vele először. Bízom benne lesznek még olyan utak ahol Ő lesz az idegenvezető, szívesen hallgatom az előadását.
Üdvözlettel: R. József

Mesekastélyok Morvaországban 2015. október 4.

Kedves Vivaldi!
A tegnapi napunk a morva kiránduláson szuper volt. A mezőtúri csapat nagyon jól érezte magát! Köszönjük szépen a szervezést!
Bányai Tamásnak egy hatalmas csillagos 5-öst küldünk, mert zseniális idegenvezető, tájékozott, kedves, aranyos, és fantasztikus humora van!!! Kérem tolmácsoljátok neki még egyszer a köszönetünket!
Gratulálok az egész csapatnak!!!
Üdv: Ildikó Mezőtúrról

Mesekastélyok Morvaországban 2014. október 5.

Köszönjük ezt a vasárnapi kirándulást, nagyon jól éreztük magunkat Volticén és Lednicén.

Mesekastélyok Morvaországban 2013. július 13.

Az egy napos út kapcsán eszember jutott gimnáziumi tanárom, akitől ha megkérdeztük, hogy hány oldalas legyen a házi dolgozat, akkor mindig azt mondta, hogy nem rőfre márik a tudományt. Bár az út csak egy napos volt, amelynek tetemes részét az oda-vissza buszozás tette ki, de mégis maradandó, emlékezetes élményt adott. A Liechtenstein herecegek kastélyai, várai, - amelyekből már többet belülről is láttam, - különösen érdekelnek, de nem gondoltam volna, hogy ilyen csodát látok, mint amilyen a Lednicei kastély. Berendezése és parkja egyaránt  valóban páratlan látványosság, nem utolsó sorban a parkban lévő minaretnek, 300 lépcső tetején elénk terülő mesés panorámának is köszönhetően.
A szervezés precíz volt, magyarán minden klappolt, sehol, még a hajókázásnál sem kellett hosszabban várakozni.
A kastéllyal szembeni egyetlen kifogásom az volt, hogy a több száz látogatóra mindössze egy két fülkés WC jut, s ezért rengeteg idő elmegy/elment a sorbanállással.
A Valticei vadászkastély kevesebb nyomot hagyott bennem, sem az építészeti stílusa sem a szerényebb berendezése nem ragadott magával.
Pőthe Attila nyelvtudásának és alaposságának és felkészültségének köszönhetően a kastélyokban az időtrabló és időhiány miatt töbnyire lerövidített fordítgatás helyett magyarul folyt a vezetés. A cseh kísérő  aszisztálása nyílván ott is kötelező.
Észrevételem: Ugyan tudom, hogy az idő nagy úr, de a minarettől a kastélyig visszafelé vezető útra a megadott időnél egy picivel többet kellene hagyni, mert a sietésben ugyan pontosan visszaérkezett mindenki, de némi megállásra és a tájban nemhogy a belefelejtkezésre, de még a gyönyörködésre sem jutott idő. Feltehetően sokan ezért választották a  konflist.
Bezárólag annyit, hogy kevesen tudják, miszerint a Lichentenstein hercegeknek Budapesten is voltak igen jelentős birtokai, a XIV. kerületi Őv u. környékén, amelyeket a Füredi úti lakótelep megépítésekor a 70-es évek végefelé az állam kisajátított.

Mesekastélyok Morvaországban 2013. július 13.

Kedves Vivaldi Travel!
A hétvégén 2013.07.13-án utaztunk Önökkel a Mesekastélyokhoz Morvaországban!
Köszönjük a csodálatos utat, az időjárás is nekünk kedvezett!Külön köszönet idegenvezetőnknek, Attilának, aki felkészült volt nagyon tetszett, hogy menet közben is mesélt az országról, kedves volt és humoros! Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy látogassa meg a két gyönyörű kastélyt, és, hogy menjen fel a Minaretbe ahonnan gyönyörű a kilátás még az 5 és fél éves kislányom is feljött! Már többször utaztunk Önökkel és most sem kellett csalódnunk!
Üdvözlettel: Pásztor család

Mesekastélyok Morvaországban 2013. július 13.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Tegnap vettünk részt húgommal a Mesekastélyok Morvaországban c. útjukon. Nagyon szép, jól megszervezett út volt, remekül éreztük magunkat. Köszönetet szeretnénk mondani idegenvezetőnknek, Attilának, aki felkészültségével, kedvességével, humorával nagyban hozzájárult ahhoz, hogy felejthetetlenné tegye az utat. Attilával már volt szerencsénk találkozni két másik út során is (Bécsi séták: Barokk parkok és kertek, Semmeringi élmények), ahol szintén nagyon jól éreztük magunkat, és reméljük, hogy lesz még alkalmunk részt venni más, általa vezetett úton is.
Köszönet illeti még a gépkocsivezetőt, Józsit, udvariasságáért és kedvességéért!
Nagyon sok sikert kívánunk Önöknek a további munkájukhoz!
Üdvözlettel: Deák Ildikó és Gabriella

Mesekastélyok Morvaországban 2013. július 13.

Kedves Vivaldi Travel!
2013.07.13-án utaztunk Önökkel a Mesekastélyokba!
Köszönjük a csodálatos élményt, a sok információt! Idegenvezetőjük Pőthe Attila igazán felkészült, minden kérdésre tudott válaszolni! Mindenkinek csak ajánlani tudom, hogy menjen el és saját szemével nézze meg e két gyönyörű kastélyt!
Üdvözlettel: Jordanics Gábor, Jordanics-Deák Barbara

Mesekastélyok Morvaországban 2013. június 15.

Kedves Vivaldi Travel!
Nagyon jól éreztük magunkat a Mesekastélyok Morvaország utazás során. Külön köszönjük Pőthe Attilának a lelkes, felkészült, idegenvezetést, valamint az Ő és a sofőrök kedvességét.
Remélem hamarosan újra együtt utazunk.
Köszönettel:Peták Zsuzsanna (mind a négyünk nevében)

Mesekastélyok Morvaországban 2013. május 11.

Kedves Vivaldi Travel!
Köszönetet szeretnék mondani Attilának, a múlt szombati Mesekastélyok kirádulás idegenvezetőjének. A kirándulás csodálatos volt, élményekkel teli, Attila szaktudása és kedvessége kiemelkedő.
Immár 3 éve törzsutasuk vagyok és minden egyes alkalommal nagyszerű élményekkel térek haza, köszönet ezért!
További sikeres munkát kívánok!
Üdvözlettel: Dr. Bányász Tamara

Mesekastélyok Morvaországban: Lednice és Valtice 2012. szeptember 16.

A 2012.09.16.-i. Mesekastélyok Morvaországban kirándulás szuper volt, nagyon jól éreztem magam és sok szép élménnyel tértem haza. Minden nagyon jól meg volt szervezve, mindenre volt idő.
Az idegen vezető Pőthe Attila is nagyon felkészült, volt és élvezetes előadásokat tartott. Le a kalappal előtte, hogy 3 óra pihenés után is így kitartott és végig nagyon kedves volt.

Mesekastélyok Morvaországban: Lednice és Valtice 2012. április 15.

Kedves Vivaldi Travel munkatársai!
A vasárnapi csehországi utat szeretném ezúton is megköszönni,amit még a salzkammerguti körutazáson nyertem.
Mi végülis 5-en mentünk most,mindannyian jól éreztük magunkat,kitűnően le volt szervezve minden és az idő is elfogadható volt megusztuk eső nélkül.Vasárnap irány Ausztria ismét Önökkel és mégegyszer köszönöm.
Tisztelettel, Péter László