Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Csehország természeti csodái

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:

Indulás reggel 06.00 órakor Budapestrôl. Érkezés Csehország északi részére, útközben rövid pihenő Pernstejn váránál. A moráviai várak között az egyik legszebb a 800 éves, a Pernstejn-család egykori székhelyéül szolgáló vár. Magas sziklán épült, körülötte vizesárok és felvonóhidak fokozták még tovább a magas falak és tornyok nyújtotta védelmét. Története során sohasem sikerült bevenni.
A vár megtekintése után tovább indulunk a Cseh Paradicsom területére, a Rumcájsz mesék színhelyére, Jicin városába. Teszünk egy rövid sétát a barokk árkádsorral díszített fôtéren, megismerhetjük a Szent Jakab templomot és az érseki palotát, valamint az óratornyos Valdice kaput. Este a szálláshely elfoglalása, majd fakultatív vacsorázási lehetőség.

2. nap:

Reggeli után fakultatív kirándulás a Cseh Svájc Nemzeti Park területére. Útközben rövid megállót teszünk a Tündér Sziklák bazaltköveinél, majd következik a terület pazar látnivalója, Közép-Európa legnagyobb sziklahídja, a Sziklakapu. Mellette egy kis kastély áll, amiben a nemzeti park múzeuma valamint egy étterem kapott helyet. A hatalmas és látványos sziklák között vezetô gyalogtúrák mellett a legizgalmasabb program a Kamenice-szurdokban való kirándulás. A vízállás nagyban befolyásolja majd utunkat, hiszen a szurdok egy része csak kisméretű hajókkal járható. A part mentén vezetô romantikus ösvény pallókon, hidakon és alagutakon keresztül halad egészen a határt jelző Elba folyóhoz. A folyóparton árusok kínálják portékájukat, lesz időnk itt is körülnézni és válogatni a helyi kínálatból vagy sétálni egyet a település favázas házai között. Fakultatív vacsorázási lehetôség, majd visszaérkezés a szálláshelyre.

3. nap:

Ezt a napot Jicin városának közelében töltjük. Reggelinket követően kb. félórányi buszozás után érkezünk első úti célunkhoz, Sychrov kastélyához. Az épület eredetileg barokk stílusban épült. A francia uralkodóházzal rokoni kapcsolatokat ápoló Rohan család kezdeményezésére kibővítették és neo-gótikus stílusban építtették újjá. Ma ritka portré festményeket, 18-19. századi cseh festett üvegtárgyakat rejt, melyek igazi kincsnek számítanak. A kastély körül angolpark és az épület maga is sok filmben feltűnik, gyakran használt forgatási helyszín. A mintegy 60 perces kastélylátogatás után a nap további részében a Cseh Paradicsom Nemzeti Parkban túrázunk. Homokkő tornyok között kirándulunk a Porladó-sziklákhoz, melyeket különös változatosság és formagazdagság jellemez. Az útvonalunk magas sziklatornyok, szakadékok és sziklaszorosok között vezet, amiket meseszép fenyves vesz körbe.
Ezután Tros vára felé vesszük az irányt. Útközben már megpillantjuk a két híres várromot (Szűz torony és Baba torony), melyek egy-egy hatalmas sziklán helyezkednek el. A kilátás kedvéért felkapaszkodunk mindkét sziklacsúcs tetejére. Kora este visszautazás a szálláshelyre, majd fakultatív vacsorázási lehetőség.

4. nap:

Reggeli után elhagyjuk a szállásunkat és a Morva-karszt felé indulunk. Csehország ezen részén rengeteg barlang található. Legfőbb nevezetessége a Macocha, és a belőle nyíló patakos Punkva-barlang. A Macocha-szakadék peremén két kilátóterasz található, amelyekről lélegzetelállító kilátás nyílik a szakadék fenekére. A barlang két részre oszlik: az első egy hagyományos cseppkőbarlang, majd megcsodálhatjuk a fölöttünk magasodó Macochát. Ez után egy rövid sétával a csónakkikötőhöz érünk, ahol elektromos csónakba kell beszállni. A víz smaragdzöld, alulról is meg van világítva, a csendben haladó hajóról fantasztikus a látvány. A csónaktúra egy hatalmas barlangkapun keresztül egy gyönyörű tóban ér véget. Innen indulunk haza, érkezés Budapestre a késô esti órákban.

tura_picto__1_002.png

2-es nehézségű túra: könnyű, átlagos erőnléttel könnyen teljesíthető túra, amely nem tartalmaz jelentős szintkülönbséget, sem jelentős távot.

A fenti besorolás áltolánosan értendő, irodánk által szervezett valamennyi túra nehézségi szintjének figyelembevételével készült! Gyakran túrázó/kiránduló utasainknak adhat támpontot! Amennyiben Ön nem gyakorlott túrázó, kérjük olvassa végig az alábbi információkat és/vagy keresse kollégáinkat irodánk elérhetőségein.

1. nap: Az első napi program a Pernstejn kastély meglátogatása. Ez túra szempontból nem említésre méltó, de számolni kell a néhány száz lépcsővel, melyeken föl és le közlekedünk a gótikus kastélyban.

2. nap: A második nap már említésre méltó túratávot tartogat, mely összesen 16 km-es túrautat jelent. Szint: kb. 150-200 méter fel és le. A túraútvonal jól járható, kiépített, leginkább erdei ösvény. A teljes táv 3 szakaszra tagolódik, melyek közt pihenőidő lesz. A délután az Edmond szurdokban kb. 1 km -es távon csonakkal közlekedünk, mely plusz pihenést jelent, ez is a tényleges túratáv része.

3. nap: A harmadik napon a Cseh Paradicsom Nemzeti Park területén jelentős túratáv nincs, viszont sok lépcsővel kell számolni fel és le egyaránt. A "lépcsőfokok" helyenként magasak. A túra rövidsége ellenére a térdet megterhelheti. Ezen a napon van lehetőség egy rövidebb és egy hoszabb útvonalat választani. A hosszabb túratáv kb. 3,5 km, a rövidebb kb. 1,5-2 km. A terepre jellemző, hogy a homokkő oszlopok közt igen szűk hasadékokban is kell haladni helyenként, lépcsőn fel és le.

4. nap: A negyedik napon a Macocha szakadékhoz látogatunk el. A cseppkőbarlang bejáratáig 2 km-es gyaloglással jutunk el (ez kiváltható a helyi gumikerekes kisvonattal). A barlangban az ilyen helyekre jellemző hűvösben lépcsőkkel szabdalt alagútakban és termekben haladunk majd. Nem megterhelő a túra, mely 20-25 perces barlangi motorcsónakozást is tartalmaz az utolsó szakaszon.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges oltások / tesztek/ egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzhetik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 600 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Csehország természeti csodái 2022. augusztus 11-14.

Kedves Vivaldi Travel és Bányai Tamás!
Az Önök jóvoltából csodálatos 4 napot tudhatunk magunk mögött. Idegenvezetőnk Bányai Tamás profi módon , nagy elméleti tudással , és sok humorral láttal el a feladatát , sokszor megnevettetve bennünket.Tudását igyekszik átadni az utasoknak és nagyon kedves mindenkihez. 
Elragadó volt a sziklaváros és a porladó sziklák látványa. Elképesztő a természet és a viz ereje, ami ezeket a sziklákat hosszú évek során formálta és teszi jelenleg is. Az égbe nyúló sziklák között bolyongva egészen aprónak érezheti az ember magát. A Macocha barlang cseppkő képződményei csodálatos látványt nyújtottak. A Sychrov kastélyban tett látogatás lenyűgöző volt. A szálloda és az ellátás is kitűnő , amint lefogyott valami az étlapról rögtön pótolták. Külön köszönet az autóbusz vezetőjének aki nemcsak elvitt Csehország csodaszép részeire, hanem vissza is hozott épségben mindenkit, biztonságban érezhettük magunkat. Felejthetetlen élmény volt, segitett kikapcsolódni a mindennapok rohanó világából ebben a szinte meseszerű környezetben. Remélem sikerül még résztvenni hasonló utakon. Már nagyon várjuk a következő utazást. Köszönettel: Katalin és S. Sándor

Csehország természeti csodái 2019. június 20-23.

Kedves Vivaldi és Évi!
Idén másodszor vettem részt a Csehország természeti csodái utazáson most két barátnőmmel kibővített csapatban,felejthetetlen volt. Mindenkinek ajánlom aki szereti a természetet,a túrázást a jó idegen és túravezetőket jó szervezéssel a háttérben. Bányai Tamás és Nagy Árpád vezetése garancia a minőségre. Szívesen utaznék több cseh útra.
Köszönettel,B.Sz

Csehország természeti csodái 2018. augusztus 2-5.

Kedves Vivaldisok!
Szuper jelző a szervezésnek,de mint utas én mégis a Triumvirátussal kerülök közvetlen kapcsolatba,ezért szeretném őket is símogatni.Tamás,Imi és Rómeó a frontvonalban profin,lazán és humorosan tették a dolgukat. A Vivaldi sikerét abban látom,hogy a jól összeállított programok és szervezés mellett az idegenvezetés ilyen magas színvonalú,mint amit a Bányai Tamás is prezentált nekünk.Szeretnénk Vele és Imi kíséretével minél több úton végigmenni. Értékes és tartalmas 4 nap volt,nem felejtem el! Köszönöm
Sok sikert kívánok Mindannyiuknak!
B. Szilvi

Csehország természeti csodái 2018. június 21-24.

Kedves Vivaldi Travel,

Ezúton szeretném megköszönni, hogy ilyen nagyszerű utat szerveztek - ismét.
Bányai Tamás rendkívül kedves, tájékozott, "vérbeli" kalauz, aki nemcsak magyar aggyal, hanem csehül is gondolkodik. Általa megismertük a cseh embereket, a nézőpontjukat, és kaptunk egy apró szeletet világukból. A szállásért is külön köszönet jár (de még mekkora köszönet). A programok pedig mesébe illőek voltak: erre a 4 napra ki tudtam szakadni a stresszből, a mindennapi rohanásból, és át tudtam élni egy varázslatos, mesés világot, ahova örökre vissza fogok vágyni.
Mindig tudom: ha a Vivaldit választom, az az út szuper lesz.

Üdvözlettel, hatalmas lelkesedéssel:
V. Eszter Vanda és (törzs)utastársa, V. Istvánné

Csehország természeti csodái 2018. június 21-24.

Tisztelt Cím!

A hétvégi Csehország természeti csodái útjukon Csehország újabb részeit fedezhettük fel, az Önök segítségével. És most is csak megemelni tudjuk a kalapunkat! A kényelmes utazás, a szállás - kiemelve az igazán királyi reggeliket - , a programok, és természetesen munkatársaik felkészültsége most is hozzájárult ahhoz, hogy jól érezzük magunkat. Bányai Tamással nem először utaztunk - reméljük nem is utoljára - , de most is felejthetetlenné tette számunkra az utazást. Nagyon jól éreztük magunkat, köszönjük!
Üdvözlettel, K. E.
 
Csehország természeti csodái 2017. augusztus 3-6.

T. Vivaldi Travel
2017.08.03. és 08.06. között résztvettünk az Önök szervezésében a "Csehország természeti csodái" úton. Szeretném megköszönni ezt a csodálatos utat. Remek szervezés , az általam vártnál is csodálatosabb látnivalókkal. Az idegenvezetőnk Bányai Tamás profi módon , nagy elméleti tudással , és sok humorral láttal el a feladatát , sokszor megnevettetve bennünket. A túravezetőnk Nagy Árpád profizmusa , tudása, és segítőkészsége szintén csak dicsératet érdemel. Ráadásul e két személy nagyon jól összedolgozott. A szállás ugyan "csak három csillagos" volt , de szerintem sok magasabb kategóriájú szálloda tanulhatna Tőlük. A szobák szépek voltak , minibár , és légkondi , vagy ventillátor volt.
A svédasztalos reggeli rendkívüli széles választékú , és bőséges volt , az esetlegesen lefogyott ételeket rögtön pótolták. A vacsora szintén nagyon finom és bőséges volt , és amivel még nem találkoztam hogy mindenki olyan italt ( sört , cólát , ásványvizet stb ) rendelhetett
amit szeretett volna , és ez is benne volt a vacsora árában. Akik még nem jártek Csehország ezen gyönyörű tájain , azoknak csak ajánlani tudom.
Szivesen résztvennénk hasonló jellegű utakon az Önök szervezésében.
Üdvözlettel Sz. Károly

Csehország természeti csodái 2016. szeptember 29 - október 2.

Tegnap este rengeteg fantasztikus élménnyel gazdagodva szerencsésen visszaértünk Csehországból.
A rendkívül különleges tájakon és impozáns várakon kívül a szervezés, a nagyon tiszta, rendes Hotel Jicin a minden igényt kielégítő gazdag választékú reggelikkel és kiváló minőségű vacsorákkal is nagyszerű volt. A kényelmes buszban a legjobb helyen, középen ülhettünk! Külön kiemelném az idegenvezetőt, Bányai Tamást, aki tényleg rendkívül felkészült és figyelmes volt, remek humorát is nagyon élveztük!
Dr. V. Márta

Csehország természeti csodái 2016. június 23-26.

Tisztelt Vivaldi Travel!
2016. június 23-26.-ig vettünk részt a "Csehország természeti csodái" útjukon.
Közel három éve utazunk Önökkel és ismét nem csalódtunk.
Köszönet és elismerés jár az iroda dolgozóinak a jól megtervezett útért. Nagyon látványos, tartalmas programok, felejthetetlen élményt nyújtottak számunkra.
Külön kiemelném Talabér Esztert, aki jól felkészült, kedves, utascentrikus, humoros, segítőkész. Hitelesen közvetítette felénk a cseh vidék, kultúra és nyelv iránti szeretetét, jól levezényelte ezt az utat.
Köszönet segítőjének Zolinak, aki türelmesen követte a csoportot.
János a gépkocsivezetőnk biztosította nekünk a nyugodt utazást.
Nagyon köszönjük nekik az élményt.
Ismerőseinknek nyugodt lélekkel ajánljuk az Önök utazási irodáját és mi változatlanul továbbra is csak Önökkel utazunk.
Tisztelettel: Sz. Pál Istvánné és családja

Csehország természeti csodái 2015. október 8 - 11.

Mivel a Cseh-Svájc programjukról egészségesen tértem vissza, hiszen tüdő problémám miatti köhögésem elmúlt. Elismerés a törődésért, mellyel körülvettek, ahogy figyeltek rám, mai napig csak hálával gondolok vissza a csoportot vezető fiatal kis hölgyre és arra a fiatal férfire, kinek a Kőkaputól lefelé igénybe vehettem türelmét. Köszönettel és még ma is meghatottsággal gondolok vissza arra a 16 km-es útra mely felejthetetlen élményekkel tett gazdagabbá a munkatársuk segítségével, ki a lelket tartotta bennem, melyért nem tudok elég hálás lenni. Remélem sikerül útitársam rávenni erre az útra mielőbb és lefoglalhatom a szeptemberi dátumot. Bár hajdan jártam a felsorolt helyeken, Önök biztosan több élményt fognak nyújtani.
Köszönettel: Jusztina

Csehország természeti csodái 2015. október 8-11.

Vivaldi Travel Utazási Iroda V e z e t ő j é n e k !
Köszönet és elismerés jár az iroda dolgozóinak a jól megtervezet „ Csehország természeti csodái „ utazással kapcsolatosan.
Először utaztam az Önök szervezésében, s maximálisan elégedett vagyok – autóbusz, szállás-ellátás , programok, idegen vezetők, buszvezető stb .
Külön kiemelném az idegenvezetőnket: Talabér Esztert aki ( jól felkészült , végtelen türelmes – kedves- utas centrikus, humoros, mosolygós segítőkész stb.) remekül levezényelte ezt az utat.
Sok ilyen idegenvezető kellene, mert nagyban befolyásolja az utasok közhangulatát, s nem utolsó sorban visszatérő utast is eredményezhet.
Nagyon szép út volt, látványos, tartalmas programok, felejthetetlen élményt amit csak megköszönni tudok.
Bátran merem ajánlani az útjaikat ismeretségi körömben, s jómagam is szeretnék még Önökkel utazni a jövőben.
Tetszet az is : ahogyan indulás előtt gyorsan , készségesen tájékoztattak ha kérdésem volt, megküldték e-mailben az utazással kapcsolatos információkat, külön a programot.
Üdvözlettel:
B. Mihályné

Csehország természeti csodái 2015. október 8 - 11.

Köszönet és elismerés jár az iroda dolgozóinak a jól megtervezet „ Csehország természeti csodái „ utazással kapcsolatosan.
Először utaztam az Önök szervezésében, s maximálisan elégedett vagyok – autóbusz, szállás-ellátás , programok, idegen vezetők, buszvezető stb .
Külön kiemelném az idegenvezetőnket: Talabér Esztert aki ( jól felkészült , végtelen türelmes – kedves- utas centrikus, humoros, mosolygós segítőkész stb.) remekül levezényelte ezt az utat.
Sok ilyen idegenvezető kellene, mert nagyban befolyásolja az utasok közhangulatát, s nem utolsó sorban visszatérő utast is eredményezhet.
Nagyon szép út volt, látványos, tartalmas programok, felejthetetlen élményt amit csak megköszönni tudok.
Bátran merem ajánlani az útjaikat ismeretségi körömben, s jómagam is szeretnék még Önökkel utazni a jövőben.
Tetszet az is : ahogyan indulás előtt gyorsan , készségesen tájékoztattak ha kérdésem volt, megküldték e-mailben az utazással kapcsolatos információkat, külön a programot.
Üdvözlettel : B. Mihályné

Csehország természeti csodái 2015. június 25-28.

Kedves Vivaldi Travel Munkatársai!
2015. június 25-28 között a Csehország természeti csodái útjukon vettünk részt. Nehezen jött számunkra létre az út, ennek oka lisztérzékeny lányom étkezésének biztosítása volt. A fogadó szálloda Jičínben azonban maximálisan igyekezett figyelembe venni ezt az igényünket. A friss kenyér - választás lehetőségét is kínálva: két fajta, helyi péktől frissen beszerezve-, minden reggel kérés nélkül, előzékenyen került a reggeliző asztalunka. Ez az útjuk minden tekintetben tökéletes volt. A szállás kényelmes, tiszta, jól felszerelt, igazán széles választékú, bőséges, finom reggelivel és kedves figyelmes kiszolgálással. Az utazás profi, nagyon udvarias és kedves sofőrrel (József). A két idegenvezető Talabér Eszter és Kurucz Imre nagyon ügyesen szervezték a csoport kiránduló- és utazási idejét, figyelembe vették a nehezebben közlekedő, idősebb utasok igényeit is miközben nagyon jól összehangolták az egész csoport életét. Eszter nagyon hitelesen közvetítette felénk a cseh vidék, kultúra, és nyelv iránti szeretetét. Nagyon köszönöm (köszönjük) Nekik ezt az élményt. Gyönyörű tájakon járhattunk, reméljük máskor is csatlakozhatunk az Önök útjaihoz. K. Gyöngyi

Csehország természeti csodái 2015. augusztus 6-9.

Kedves Eszter nagyon jól éreztük magunkat a Cseh paradicsomi turán, az ut szépségét élveztük, és külön megköszönném Talabér Eszter munkáját akit csak dicsérni tudok, remélem még sokáig csinálja ezt a munkát hogy minnél több turista élvezze személyét, tudását, kedvességét, a gépkocsivezetőnek is sok köszönet figyelmes, kedves kolléga, szóval minden együtt volt hogy szép vakációnk legyen, köszönöm hogy megszerveztétek a turát minden kollégának további sikereket kivánok
üdvözlettel: K. Zsuzsa

Csehország természeti csodái 2015. augusztus 6-9.

A 2015 augusztusában megszervezett Csehország természeti csodáin vettem részt a 9 éves keresztlányommal. / Ez úton ajánlom a gyerekeknek is a túrát./ Az út elképesztően gyönyörű volt, de erről bárki informálódhat a világháló segítségével. Én az idegenvezetőinknek szeretnék köszönetet mondani / elsősorban Talabér Eszternek /, aki rettentő figyelmes, gondoskodó volt. Nem hiányzott a táskájából allergia, izomláz, csípések gyógyítására ír, de pót pulcsik is lapultak benne, aminek nagy hasznát vettük a barlangban, ami bizony elég hideg volt a kinti majd 40 C képest. Mivel elég sokat buszoztunk, nagyon pihentető volt számomra a visszautakon vetített cseh kötődésű film illetve mesék / Kis vakond, Rumszájsz / , így sokkal gyorsabban éreztem az idő múlását, ami a fárasztó túrák után elég nehezen telt el ülve. Eszter megismertetett minket szinte az egész cseh történelemmel, nemzeti ételeikkel, italaikkal, sőt még kóstolót is kaptunk a híres Kolonádából. A szálloda tiszta, az étkezés bőséges: sajtok, felvágottak, dzsemek, sütik, gyümölcsök, müzlik – szerintem mindenki megtalálhatja a kedvére valót; a vacsora is nagyon bőséges volt.
Szeretném megköszönni az utat Kurucz Imrének, aki sereghajtóként vigyázott arra, nehogy valaki lemaradjon, illetve az utastársaknak is, akik több alkalommal láttak el jó tanácsokkal, mivel ez volt az első ilyen utunk, de már tervezgetjük a jövő évit, mivel elmondhatatlanul szép élményekkel tértünk haza.
Köszönettel minden szervezőnek, munkatársnak és utastársnak E. Timi és K Hanna.

Cseh Paradicsom 2014. augusztus 8-10.

Kedves Címzett és Utastársak!
Kipihenve magam, engedjék meg, hogy köszönetet mondjak Eszternek (Talabér Eszter - a szerk. megj.), az irodának, és utastársaimnak ezért a remek kikapcsolódásért, amely ezzel a rövid, de eseménydús, lenyűgöző természettel teli kirándulással gazdagította életemet.
Az utazás azt az élményt nyújtotta amit vártam tőle, bár egyetértek a tavalyi hozzászólással, hogy lehetne néhány nappal hosszabb. Ámde a 3 nap szerepet játszott a választásban, úgyhogy inkább előnyére írom , hogy 3 napban, több mint 1000 km ellenére ennyi szépséggel ismertetett meg.
Ajánlom az utat 20+ bárkinek, aki szereti a természetet, és előnyben részesíti az erősen aktív pihenést!

Külön köszönöm Eszternek az odafigyelést mind az út részleteire, mind az utasokra, mind a kívánságokra!
Itt szeretnék köszönetet mondani Mártának és Gábornak az együtt töltött órákért, és mivel búcsúzni igazán nem sikerült, ez úton jó pihenést és további jó nyarat kívánni!

Üdvözlettel V. Zsuzsa

Cseh paradicsom 2013. augusztus 2-4.

Az útról csak superlativuszokban tudok szólni, mert minden, beleértve az időjárást is, csillagos ötösre sikerült.
A Jicinben lévő Hotel Jicin remek választás, jó szobákkal és ritkán tapasztalható nemcsak bőséges büféreggelivel, de a háromcsillagos szállókban szokatlanul nagy választékkal, finom sajtokkal és gyümölcsökkel.
Az út csúcspontja a második napon a Cseh Svájc Nemzeti Park volt. Tényleg mintha tündérmesékben jártunk volna, nem tudom kiemelni, hogy melyik része tetszett jobban a Sziklakapu vagy a Kamenice-szurdok vagy az odafelé vezető út. Mindenesetre nálam teljesen elhomályosította az előző napi Perstejn katélyt és Tros várát, amely utóbbita programtól eltérően a 3. nap helyett az elsőn néztünk meg. A túrák viszonylag könnyen teljesíthetőek voltak, csak azok a részek voltak nehezebbek, ahol a tűző napon vezetett az út. A 2. nap azt hiszem sok utittársnak meghozta a kedvét a túrás utakhoz, mindenki mindennel elégedett volt, egyetlen kritikus hangot nem hallottam, ami egy 30 fős csoportnál meglehetősen ritka.
Észrevételem: Még kedvező időjárási viszonyok és csekélyebb forgalom mellett is a Cseh Paradicsomba kiérni legalább 7-8 óra, ezért a 3. nap szinte utazással megy el. Ugyan egy 4. nap megdobná az út árát, de jó kalkulációval talán kigazdálkodható lenne még egy + nap és akkor a Cseh Paradicsom út  nemcsak az elnevezésében lenne a Cseh Paradicsom.