Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most nyitva

Dél-Itália kincsei: Sorrento, Nápoly, Capri

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:    

Indulás Budapestről reggel 05.00 órakor.  Folyamatos utazás rövid szünetekkel, késő este érkezés Firenze környékére, tranzitszállás elfoglalása.

2. nap:    

Reggeli után utazás Nápoly felé. Délután fél napos városnézés Nápolyban, Olaszország harmadik legnagyobb városában. A város történelmi központja, amely a Világörökség része, a műemlékek valóságos tárháza: Posillipo – Királyi Palota – Umberto Galéria – Piazza Plebiscito – San Carlo Operaház – Castel Nuovo – Castel dell'Ovo. Este a szállás elfoglalása Sorrento környékén.

3. nap:

Egész napos szabadprogram vagy fakultatív kirándulás: Kék Szalag útvonal
Reggeli után kirándulás a Salernói-öbölbe. Sorrentobol indulva végighaladunk a csak isteni partszakaszként emlegetett útvonalon. A szerpentinekkel tűzdelt utakon először Positano kilátójánál állunk meg, ahol fantasztikus kilátás nyílik a városra. Majd tovább haladva megállunk a Smaragd Barlangnál, ahová lift segitségével lehet lejutni. Egy csodálatos mészkő barlang belsejében megtekinthetjük a cseppköveket, és a fantasztikus zöld színt, amelyről a barlang kapta a nevét. Majd ellátogatunk Amalfiba, az egykori hajós köztársaság központjába, ahol Szent András Dómját, és síremlékét keressük fel. Ebédszünet, majd Ravello lesz a kirándulásunk utolsó állomása, ahol a középkorban épült Rufolo villa romjaihoz látogatunk, melyek Wagnert is megihlették a Parsifal című operájának megírásakor. Késő délután visszautazás a szállodába. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

4. nap:

Egész napos szabadprogram vagy fakultatív kirándulás Capri szigetére.
Reggeli után busszal megyünk Sorrentoba, ahonnan áthajózunk Capri-szigetére, egész napos túrára. A sziget kikötőjéből minibusszal felkeressük Anacaprit, az Augustus kertet és a sziget déli részén Capri városát, a híres volt svéd orvos, Axel Munthe házát. Az egész szigetet virágzó orchideák, különleges mediterrán növények, dús vegetáció jellemzi. Délután lehetőség van hajókirándulásra a sziget körül a híres Faraglioni sziklák felé. (külön fizetendő). Estére visszahajózunk Sorrentóba. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

5. nap:

Egész napos szabadprogram vagy fakultatív kirándulás: Pompei extra-Vezúv.
Elsőként a híres vulkánt, a Vezúvot látogatjuk meg, melyet az ókori görögök és rómaiak Héraklész szent hegyének tartották. Ismertségét elsősorban a 79-es kitörésének köszönheti, amelynek eredményeként hamuja és lávája eltemette Pompei, Herculaneum, Oplontis és Stabiae római településeket. Azóta számtalanszor kitört, legutóbb 1944-ben. Innen Pompeiba látogatunk, hogy megtekintsük a világhírű pompeji ásatások utolsóként átadott részeit, az amfiteatrumot, a Menekülők kertjét és nemrég megnyitott házakat gyönyörű freskóIkkal. A Vezúv i. sz. 79-es kitörése miatt elpusztult és megkövesedett, egykor virágzó római kereskedőváros hűen tükrözi a korabeli élet mindennapjait. Szállás ugyanott, ahol előző éjjel.

6. nap:

Reggeli után indulás Paestum városába, melyet Poseidonia néven Kr. e. 600-ban szübariszi görögök alapítottak. A város jólétéről a Kr. e. 5. és 6. századi nagy templomok tanúskodnak, amelyek romjai a mai napig láthatóak. Útközben meglátogatunk egy bivalyfarmot, ahol megismerkedünk a mozzarella készítés technikájával és igazi bivalytejből készült sajtokat és fagylaltot is kóstolhatunk. Továbbutazás észak felé, este a tranzitszállás elfoglalása Firenze környékén.

7. nap:     

Folyamatos utazás Magyarországra. Hazaérkezés a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Dél-Itália kincsei 2017.július 29 - augusztus 4.

Tisztelt Vivaldi Travel!

Az elmúlt héten vettünk részt a Dél-Itália kincsei: Sorrento-Nápoly-Capri útjukon. Bátran állíthatjuk, hogy eddigi legfantasztikusabb utunk volt! Felejthetetlen élményekben lehetett részünk, gyönyörű, meseszép vidékeken jártunk! Kiemelnénk Caprit, ami valóban az álmok szigete!
Nagyon jó volt a szervezés, a szállások kifogástalanok, nagyon kényelmesek és tiszták. Külön kiemelnénk az idegenvezetőnket, Mison Andreát. Andi profi idegenvezető! Szakmailag és emberileg is kimagasló. Nagyon nagy tudású, sokat tanultunk tőle, nagyon érdekes dolgokat mesélt! Mindenkivel figyelmes és barátságos volt. A nap 24 órájában bármikor számíthattunk rá, mindent megoldott, elintézett számunkra és a legapróbb dolgokban is kérhettük a tanácsát, segítségét. Andi mindig figyelt arra is, hogy az ételérzékenységünkkel kapcsolatos kéréseinknek is eleget tegyenek a szállodákban. Ezt tökéletesen meg is oldották minden étkezés alkalmával.
Hálásan köszönjük ezt a hatalmas élményt, máskor is nagyon szívesen utaznánk Andival és az Önök irodájával!

Üdvözlettel
A. Péter és A.B. Beáta

Dél-Itália kincsei 2017. július 3-9.

Tisztelt Vivaldi Travel!

Most jöttünk meg a Dél-Itália kincsei útról. (július 03-09)
Az idegenvezetőnk, Mison Andrea volt. Róla csak leg-leg legekben lehet beszélni.
Fáradhatatlanul tájékoztat, mesél és türelemmel van  minden utastárshoz.
A szervezés remek, a "tranzit szállás" pedig meglepően tiszta és kényelmes.
Köszönjük neki a tartalmas kulturális kirándulást, nagyon sok mindent kaptunk ettől az úttól. 
Köszönjük szépen, Mison Andinak pedig nagyon jó egészséget kívánunk és még szeretnénk vele és az irodával utazni.
D-B. E. és D. Z
Dél-Itália kincsei 2016. szeptember 5-11.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Már második alkalommal utazunk a húgommal a Vivaldi Travel szervezésével Olaszországba. Idén szept. 5-től 11-ig a Dél-Itália kincsei, Nápoly, Sorrento, Capri programon vettünk részt.
Elsősorban kiemelném az idegenvezetőnk, Mison Andrea profi vezetését, segítőkészségét, kedvességét és humorát. Rengeteg érdekességet láttunk ezen az úton. Andrea nagyon sok érdekes történettel gazdagította tudásunkat. Segített a problémák megoldásában, pl. hogyan lehet a Wi.fi-hez kapcsolódni egyes szállodákban, segített a kiszolgáló személyzettel megértetni magunkat. Egyszóval, dicséretes Mison Andrea profizmusa. A szállások kényelemesek, tiszták voltak, az étkezés bőséges. A látnivalók pedig egyszerűen csodálatos élményt nyújtottak! A buszsofőrök is biztonságosan vezettek, sőt, mikor elszakadt a légkondícionáló berendezés ékszíja, szinte pillanatok alatt kicserélték.
Köszönjük ezt a csodálatos utat! Szívesen ajánljuk az utazási irodájukat másoknak is, és ha lesz rá módunk, akkor mi is Önöket választjuk ismét.
Tisztelettel: H. K-né Gitta

Dél-Itália kincsei 2016. szeptember 05 - 11.

Kedves Vivaldi Travel! Múlt héten jöttünk haza a Dél Itália kincsei utazásunkról,mely fantasztikusan nagy élmény volt. A gondtalan utazásért köszönet a profi buszsofőröknek és az idegenvezetőnek, Mison Andreának,aki renkívüli felkészültségével,alaposságával,nagy tudásával lenyűgözött és sok ismerettel gazdagított bennünket. Szívesen utazunk önökkel máskor is!
M. Erzsébet

Dél-Itália kincsei 2016. szeptember 05 - 11.

2016.09.05-09.11-ig részt vettem a Dél-Itália kincsei utazáson. Jó szervezés, nagyszerű programok. Mison Andi kiváló idegenvezető és mesélő!:))

Üdvözlettel: Kissné H. Mária

Dél-Itália kincsei 2016. szeptember 05 - 11.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Köszönetet szeretnénk mondai elsősorban Mison Andrea idegenvető hölgynek kitűnő munkájáért kedvességéért és segítőkészségéért.
Külön köszönet azért ami felénk irányult.
Nagyon szép út volt, tartalmas látnivalókban bővelkedő, rengeteg információval.
A szállások nagyon rendben voltak úgy mint az ellátás is.
A buszvezetők jól végezték munkájukat, jól vezetek.
Mindenkinek ajánlani tudom azt az utat.
T.A. SZ.M.

Dél-Itália kincsei 2016. július 25-31.

Tisztelt Vivaldi Travel,
Csodálatos volt az út, véleményem szerint a legtökéletesebb program összeállítással amit ilyen rövid idő alatt teljesíteni lehetett. A legszebb helyekre jutottunk el, és Mison Andi a legjobb idegenvezető akivel csak utazhattunk, szakmai tudása páratlan, és mindenben a segítségünkre volt. A helyi idegenvezetők is szuper infókkal és érdekességekkel gazdagították az utat.
Nagyon örülünk, hogy részt vehettünk ezen az utazáson:)
Köszönettel B. Judit és B.Zsuzsanna

Dél-Itália kincsei 2016. május 23-29.

Tisztelt Vivaldi travel!Nagyon elégedett vagyok az utazással!Minden remek volt!Kűlőnösen Mison Andrea idegenvezető.Legkedvesebb ember a földön

Dél-Itália kincsei 2015. május 11-17.

Kedves Kollégák!
Volt szerencsém részt venni dél-olasz túrátokon, ahonnan tegnap este érkeztünk haza.
Rendkívül jól szervezett programon vehettünk részt, csodaszép helyeken járhatott a csoport.
Mison Andi felkészültsége, szakmai tudása, helyismerete, jó szervezőkészsége és emberi hozzáállása tette a programot teljessé. Őt különösen kiemelném!!!
Dél-olasz helyi idegenvezetőjükről - Ágiról - is csak hasonlókat tudok mondani, remekül kiegészítették egymást. Helyi idegenvezetőtől olyan érdekes információkat , tapasztalatokat tudhat meg a vendég, amit egy Magyarországon élő nem biztos, hogy átélt vagy tudomása van róla. Nagyon praktikusnak tartotta ezért a csapat, hogy alkalmaztok helyi idegenvezetőt
A szállások közül a Toszkán tranzitszállást emelném ki, ahol tisztaság, profi kiszolgálás és remek ételek várták a csoportot.
A piano di sorrentoi szálloda nagyon szép helyen fekszik, ám a Toszkánhoz képest "dél-olaszos" de az ottani esetleges hiányosságokat a csoport elfogadta. Nagyon vidám, jó kedélyű társaság jött össze. Öröm volt együtt utazni.
A gépkocsivezetők ( különösen Attila) felkészültsége is hozzájárult a hibátlan és gördülékeny programhoz: soha nem tévedtünk el, vigyáztak az autóbuszra és értékeinkre a távollétünkben, nagyon segítőkészek voltak. Jól és biztonságosan vezettek a legnehezebb helyeken is, pedig sokszor nem volt egyszerű...
Összességében - szerettem volna elmondani Nektek - nagyon szép a túra, nagyon jók a Kollégáitok, és csak ajánlani tudom irodátokat ügyfeleinknek és kollégáimnak a környezetemben.
Magam az őszi Róma és a tavaszi Toszkán utazásotokon fogok (szeretnék) részt venni.
További jó munkát kívánok
Andreát ezúton is üdvözlöm
üdvözlettel, Sz. Orsolya

Dél-Itália kincsei 2014. szeptember 8-14.

T.Cím!
Túl vagyunk az utazáson. Szuper volt. Az idegenvezetőink nagyon felkészültek nagyon sok infót kaptunk. A buszvezető Urak is nagy biztonsággal vittek minket a kellemes utakon. Az egész csapatunk nagyon jól érezte magát.
Továbbra is ilyen jó program szervezést .
Üdvözlettel
B. István és neje.

Dél-Itália kincsei 2014. szeptember 8-14.

Tisztelt Vivaldi Travel Utazási Iroda!
A múlt hét folyamán volt szerencsénk részt venni az Önök által szervezett Dél-Itália kincsei: Sorrento, Nápoly, Capri utazáson.
A "szerencsénk" szót a szó legszorosabb értelmében írom, ugyanis - bevallom - miután még nem vettünk részt ilyen társas buszos kiránduláson, kicsit tartottam tőle. El kell ismernem, alaptalanul.
Az Önök kollégái, Júlia, Ágnes, Erzsébet felkészültsége, rendkívüli tudása és tájékozottsága élvezetessé tette az út minden napját, megérdemlik az utasoktól, tőlünk a dicséretet, a köszönetet.
Ez természetesen vonatkozik a két sofőrre is, már ami az út hibátlan, magabiztos végigvezetését illeti.
Köszönettel:
dr. F. Gabriella és dr. K. Zoltán

Dél-Itália kincsei 2014. május 12-18.

Tisztelt/Kedves Címzettek,
Mindannyiuk munkája benne volt múlt heti, remekül megszervezett utunkban.Öten, baráti-rokoni társaság, vettünk részt az utazásban, és köszönjük a hibátlan, gazdag programot, Mison Andi felkészültségét, fáradthatatlanságát, hihetetlen türelmét, segítőkészségét, figyelmességét.  Vele és a két kedves, rokonszenves gépkocsivezetővel vált igazi élménnyé, örömmé ez az utazás.
Ráadásul igazán megfizethető árakkal dolgoznak.
Szívesen terjesztjük a Vivaldi Travel jó hírét azóta is.
Gyönyörű képeket láttam Wroclawról, nem mehetnénk egyszer el oda?
Sok szeretettel és köszönettel Hajducsek László/né

Dél-Itália kincsei 2014. május 12-18.

Tisztelt Zsófia!
Dél-Itália kincsei útjukon vettem részt a múlt héten. Nagy élmény volt, remek szervezéssel. Mison Andrea felkészült, kellemes hangulatot teremtő idegenvezető, a buszvezetők precízen megoldották a legnehezebb helyzeteket is.
Nagyon köszönöm a remek utazást.
Üdvözlettel: Nagy Zsuzsanna

Dél-Itália kincsei 2014. május 12-18.

Tisztelt Vivaldi Travel,
tegnap tértem vissza a "Dél-Itália kincsei" elnevezésű körútról. A leszállásnál nem volt idő megfelelő módon megköszönnöm Mison Andreának a fantasztikus idegenvezetést, illetve Kornélnak és Attilának, hogy biztonságban hazaszállított minket.
Az út nagyon tartalmas és változatos volt, gyönyörű dolgokat láttunk, mindenkinek csak ajánlani tudom. Andi hihetetlen sok érdekes információval látott el minket, nemcsak hatalmas tudással rendelkezik, hanem számos olyan érdekességet osztott meg velünk, amit útikönyvekből nem tudnánk meg.
Köszönettel: Kurunczi Mariann