Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most zárva

Donovaly, a Szlovák síparadicsom

Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2018.01.20
1/0
Nincs
6 900 Ft
6 417 Ft
2018.02.10
1/0
Nincs
6 900 Ft
6 348 Ft
2018.03.10
1/0
Nincs
6 900 Ft
6 279 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Szlovákiáig egy technikai szünettel. Kora délelőtt érkezünk meg az Alacsony-Tátra területére, a 980 m magasan fekvő Donovalyba, mely Szlovákia egyik legkedveltebb síközpontja. Az üdülőfalu gyönyörű környezetben, hófödte hegycsúcsokkal körbezárt völgyben fekszik.
Érkezést követően az alábbi programok közül választhatnak:
- hótalpas kirándulás, túrázás (jelentkezéskor szükséges jelezni)
 A túra az időjárás függvénye. A hótalpakat előre kell megrendelni, azokat az induláskor történő átvétel és kifizetés után visszamondani/lemondani nincs lehetőség.
A programról, aktuális árakról információt itt találnak: http://www.parksnow.sk/zima/hu/atrakcie.php
- síelés, snowboardozás (felnőtt és gyerek pályák is vannak)
- szánkózás
- korcsolyázás
- pihenés, rekreáció
A síelőket várják a sípályák (Park Snow Donovaly – 16 felvonó, 11 km hosszú pályarendszer), míg a túrázók felcsatolva a hótalpakat bakancsainkra, nekivágnak a havas rengetegnek.
Rövid technikai eligazítás után a hótalpak és túrabotok segítségével az Alacsony-Tátra hegyei között kezdjük meg utunkat. A terep kiválóan alkalmas arra, hogy gyakorlatot szerezzünk a hótalpazás tudományában és kellő magabiztossággal haladjunk a hóban. Dimbes-dombos terepen fogunk túrázni erdei és hegyi terepen kb. 10 km-t. Túránk és a síelés végén lehetőségünk lesz betérni a hegyi éttermekbe is, amelyekben a helyi tradicionális ételeket kóstolhatjuk meg és persze kellőképpen fel is melegedhetünk.
Délutánig élvezhetjük a kirándulás, szánkó- és sípályák örömeit, majd indulás haza. Érkezés Budapestre az esti órákban.

Információk:

Kirándulásunk helyszínén a téli időjárás meglehetősen változó. Napos idő esetén nagyon kellemesnek érezzük a hőmérsékletet, de könnyen előfordulhat -10 °C körüli hideg, hóesés és erős szél is. Figyelembe kell venni, hogy -10 °C fok alá is lecsökkenhet a hőmérséklet, amit erős szélben még hidegebbnek érzünk. Előfordulhat sűrű hóesés, hóvihar és köd.

A hótalp minden lábméretre és bakancsra könnyedén, egyszerűen felszerelhető. Külön előképzettséget a hótalpas túrázás nem igényel. Túránk egy erőteljesebb sétához lesz hasonlatos, ahol az erőnlét inkább a hóban történő kiránduláshoz szükséges. A hótalp nagy felületének köszönhetően jobban elosztja a testsúlyt, így még a vastag hóban sem süllyedünk el.

Hozhatják saját szánkóikat, síléceiket, de kölcsönözhetnek is a helyszínen. Mivel az alpesi szánkópályák hosszúak, ezért feltétlenül vigyünk magunkkal, vagy béreljünk a gyerekeknek bukósisakot és lehetőleg síszemüveget is.

Amennyiben túravezetőink valamely résztvevő ruházatában súlyos hiányosságot észlelnek, saját biztonsága érdekében eltanácsolhatják a túrától.

Téli túraöltözet:

- magas-szárú, vízálló bélelt téli túrabakancs,
- vízhatlan túranadrág és kabát,
- meleg ruhák, vékony- és vastag polár-felső,
- sapka, meleg kesztyű, esetleg lábszárvédő a nagy hó miatt, meleg aláöltözetek.

A legcélszerűbb olyan esőkabátot és esőnadrágot hozni, amelyik ún. lélegző (pl. Gore-Tex) anyagból készült. A nagy hó miatt vagy érdemes kamáslit hozni a túrázóknak, vagy olyan vastag túranadrágot (sínadrágot) melynek beépített kamáslija van!

Olyan bakancsban jöjjön, ami valóban vízálló és már régóta használja. Ha új bakancsa van, a túra előtt járassa be, nehogy feltörje a lábát! Továbbá kérjük, hogy mindenképp fordítson arra figyelmet, hogy a kabát és a nadrág is vízálló legyen!

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Donovaly, a szlovák síparadicsom 2016. január 23.

Szeretnénk köszönetet mondani a január 23-i Donovalyba szervezett útjukért. Idegenvezetőnk Gábor nagy tisztelettel, figyelmesen, és kedvesen terelgetett minket –hótalpakon - a nap folyamán Donovaly csodás környékén. A férjem ezt a lehetőséget krakkói útjuk során nyerte, de a családunk valamennyi tagja számára igazi ajándék volt. Hálásan köszönjük!

Donovaly, a szlovák síparadicsom 2015. január 31.

T. Vivaldi Utazási iroda
Jan.31-én voltunk Donovaly-ba, és nagyom jól éraztük magunkat. Meg kell, hogy osszam a véleményemet Önökkel:
A két Zoltán nevü sofőrök és Nagy Gábor idegenvezető renkivül jó embertársak voltak. Kedvesek, szolgálatkészek, udvariasak és még ami jót el lehet mondani. Le a kalappal előttük. Ha a sors ugy hozza, szivesen mennék máskor is velük.
Továbbiakban is ilyen sikeres partnereket kivánok.
Üdvözlettel Sz. Gáborné

Donovaly, a szlovák síparadicsom 2013. március 2.

Kedves Vivaldi Travel Csapata!
Szeretnék egy rövid és pozitív visszajelzést adni a Donovalyban eltöltött szombati kalandos napról.
Meglepően pontos indulással kezdtük meg az utazást reggel. A busz ajtajai pontban 6.00-kor becsukódtak és álmosan bár, de nagyon izgatottan vette kezdetét az utazás.
Vezetőnk pontos tájékoztatást adott a nap menetével és időzítésével kapcsolatban, amit - rajta kívülálló okok miatt - majdnem végig tartani is tudtunk.
Végig érezhető volt a rutin és a sok éves tapasztalat a vezető mögött.
A fontos információk (pl.: mikor kapjuk meg a hótalpakat, hogyan kezeljük a ránk bízott felszerelést...stb.) többször is elhangzottak, ami valljuk be rá is fért a csapatra.
Példa értékű volt mindkét vezető higgadtsága az előre nem várt nehézségek idején is - rendőrségi intézkedés, emiatt időbeli csúszás.
Az utazás során számomra pont elegendő mennyiségben hallottam az utunkat kísérő városok történelméről, nevezetességeiről. A tájékoztatásban mindenki megtalálhatta a neki való üzenetet - lehetett akár extrém sportoló, akár történelmi város imádó. Így hallhattunk a szénsavas fürdőről, nyári zenei fesztiválról,  történelmi óvárosról, ferde toronyról.
Donovalyba érkezésünket követően is éreztem ezt a biztonságos, megtartó közeget. Minden egyes hótalpas túrázó megtanulhatta beállítani sajár felszerelését, kipróbálhatta a "körömcipő" menetet.
Vezetőink buzdítottak a gyakorlásra és humorral, jókedvvel fűszerevze csaltak mosolyt a fagyott arcokra.
Tudom, hogy a szikrázó napsütést is tulajdonképpen ők intézték :-) Az irányított program és a szabad program aránya megfelelő volt.
Jómagam szívesen túráztam volna még hótalpaimon.
Köszönöm szépen az élményt!
Traurig Orsolya

Donovaly, a szlovák síparadicsom 2013. március 2.

Kedves Évi, Eszter, Adrienn!
A szombati út Donovalyba (is) fantasztikus volt. A kutyaszán és a hótalpazás különleges és érdekes, nem mindennapi program.
Szép volt az idő és minden nagyon jó volt!
Az idegenvezetőnk Attila külön fénypontja volt ennek az útnak is. Nagy tudású, kedves, türelmes, segítőkész, jóravaló ember.
Foglalkozik a csoporttal és külön-külön is az utasokkal. Született idegenvezető.
Azt kívánom Neki, hogy minden teljesüljön amit eltervezett olyan sikerrel amilyen tehetséges idegenvezető.
Nektek sok barátságos utast kívánok és szép napotok legyen!
Ági

Donovaly, a szlovák síparadicsom 2013. március 2.

Kedves Vivaldi Travel,
Szombaton (2013.03.02)  voltam először az Önök szervezésében hótalpas túrán Donovaly-ban.
Nagyon jól éreztük magunkat, remek volt a szervezés és külön köszönet a kellemes hangulatért és sok információért Pőthe Attilának és a segítőkész kolléganőjének is.
Köszönjük és egészen biztos találkozunk még!
Üdvözlettel: Jánosa Katalin