Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most nyitva

Csodálatos tátrai tavak: Csorbai-tó, Poprádi-tó, Békás tavak

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról
turafokozat

Indulás 05:00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel, érkezés a tátrai villamos Poprádi-tó megállóhelyéhez a délelőtti órákban. Mai kirándulásunk egy könnyebb vagy pedig egy nehezebb túra során a Magas-Tátra legszebb, legnépszerűbb tavaival ismertet meg bennünket. Élvezhetjük a világ legkisebb magashegysége kristálytiszta vizű tavainak, szédítő csúcsainak látványát, a friss, erdei levegőt, a természet közelségét. A túrát szilárd burkolatú erdei úton kezdjük, melyen eljutunk a Poprádi-tóhoz. A folyamatosan emelkedő útvonal felső részében a tágas Menguszfalvi-völgy, valamint legjelentősebb oldalvölgye, az Omladék-völgy látványában gyönyörködve jutunk el a 17 méter mély Poprádi-tóhoz (1494 m), valamint a partján álló Poprádi-tavi menedékházhoz (1500 m).

A könnyebb túrát választók hosszabb időt tölthetnek a Poprádi-tó környékén. Ennek során körbejárhatják a tavat, pihenhetnek a Majláth-menedékházban vagy a Poprádi-tavi hegyi szálló éttermében. Elsétálhatnak a közeli Oszterva sziklái alatt, hatalmas cirbolyafenyők árnyékában található Szimbolikus temetőhöz, a Magas-Tátra és más magashegységek áldozatai emlékére létesített kegyeleti helyhez. A tartalmas pihenő után a csoportnak ez a része egy túravezető kíséretében a Felső turistaúton elindul a Csorbai-tó felé. Itt közösen megnézik a Magas-Tátra szlovák oldalának második legnagyobb tavát, tesznek egy sétát a tó partján, majd rövid szabad program következik a másik csoport megérkezéséig.

A nehezebb túrát választókkal az elágazónál töltött rövid pihenő után eleinte erdei úton, majd később a törpefenyők között szerpentinezve folytatjuk utunkat a Békás-tavi-katlanban fekvő Békás-tavakhoz (1919 m). A túrának ez a szakasza az előzőnél jelentősebb szintkülönbséget tartogat, de a fizikai fáradtságért kárpótol minket a Kis- és Nagy-Békás-tó, valamint a tavat körülvevő hatalmas csúcsok, így például a Tátra talán legnépszerűbb, turistaúton is elérhető csúcsa, a Tengerszem-csúcs (Rysy) látványa. A tavak mellett elfogyasztjuk szendvicseinket, majd a felfelé már megtett úton újult erővel indulunk vissza a Poprádi-tóhoz. A tó melletti menedékházak valamelyikében tartott pihenő után a csoportnak ez a része is a Felső turistaúton indul a Csorbai-tó felé. Természetesen ők is megnézik a Csorbai-tavat, majd a település parkolójában várakozó autóbusznál ismét egyesül a két csoport. Hazautazás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.

Könnyebb túra adatai:
Poprádi-tó parkoló – Poprádi-tó: Táv 4 km, szintkülönbség 265 méter felfelé, 10 méter lefelé.
Poprádi-tó – Csorbató: Táv 5 km, szintkülönbség 65 méter fel és 235 méter lefelé.
Teljes táv kb. 9 km, szintkülönbség 330 méter fel és 245 méter le.
***Túratérkép***

Nehezebb túra adatai:
Poprádi-tó parkoló – Poprádi-tó: Táv 4 km, szintkülönbség 265 méter felfelé, 10 méter lefelé.
Poprádi-tó – Békás-tavak – Poprádi-tó: Táv 7 km, 470 méter fel és lefelé.
Poprádi-tó – Csorbató: Táv 5 km, szintkülönbség 65 méter fel és 235 méter lefelé.
Teljes táv kb. 16 km, szintkülönbség 800 méter fel, 715 méter lefelé.
***Túratérkép***

Túra nehézsége: Ezen a kiránduláson a könnyebb túra 3-as nehézségű, vagyis olyan túra, amely átlagos erőnléttel teljesíthető, nem tartalmaz jelentősebb szintkülönbséget, és a táv sem jelentős. Akik viszont a nehezebb lehetőséget választják, az ő esetükben 4-es nehézségre kell számítani, amely már jó kondíciót és megfelelő tempót igényel. Ezt a túrát magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgó, sportos erőnléttel rendelkező utasainknak ajánljuk. Az ilyen terepen való túrázás megfelelő felszerelést (hátizsák, túrabakancs vagy túracipő, esetleg edzőcipő, de utcai cipő nem megfelelő), koncentrációt és odafigyelést igényel, ezeknél a túráknál a túrabotok segítséget jelenthetnek. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet esetén túravezetőnk eltanácsolja Önöket a kirándulástól és alternatív útvonalat/programot javasol.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Csodálatos tátrai tavak 2015. július 25.

Kedves Vivaldi Csapat,
A Csodálatos tátrai tavak túrán vettem részt 2015. július 25-én. Nagyon szép helyeken jártunk, mint mindig, napsütésben és esőben látogattuk meg a három tátrai tavat. A túravezetés profi volt, rendkívül sok érdekes történettel. Mindkét túravezető figyelt arra, hogy a csapat együtt haladhasson és láthassa a tavak mindegyikét. Én a nehezebb túrát választottam, ami számomra igazi kihívás volt. Ráadásul a váltakozó időjárásban mutatta meg a Tátra az igazi arcát. Még vidéki utasként is szívesen megyek fel Pestre, hogy részt vehessek egy-egy természetjáró úton vagy körúton.
Üdvözlettel
E. Katalin