Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most zárva

A Deményfalvi cseppkõbarlangtól a Chopok-i csúcsig

Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2018.04.08
1/0
Nincs
9 900 Ft
8 910 Ft
2018.09.02
1/0
Nincs
9 900 Ft
8 910 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról
turafokozat

Indulás 06.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Szlovákiába, útközben egy technikai megállással. Délelőtt érkezünk meg a Szlovákia leglátogatottabb cseppkőbarlangját rejtő Deményfalvi-völgyben található Szabadság-barlanghoz. A parkolóból mintegy 20 perces gyalogtúrával érjük el a barlang bejáratát (400 méter, 67 méter szintkülönbség). A cseppkövekkel gazdagon díszített Deményfalvi Szabadság-barlang járataiban és termeiben csodálatos cseppkőképződményekben gyönyörködhetünk, túránk érinti a legszebb és legnagyobb látogatható termeket, így eljutunk a Nagy-terembe, a Rózsa-terembe és a Király-galériába. A földalatti járatokban hófehér lágy cseppkőkérgeket, különleges tavi cseppkőkérgeket és szivacsképződményeket láthatunk a több mint másfél órás túra során. A túra hossza 2 150 m, szintkülönbsége 86 m, 1 118 lépcsőfokkal. A látogatási időtartam kb. 100 perc. A barlang átlaghőmérséklete 6,1 - 7°C között van.

A barlangtúrát követően visszatérünk az autóbuszhoz, és elindulunk a Liptói-Tátra lábánál található Perbenye (Pribylina) községbe. Rövid utazás után részben önállóan, részben helyi vezető irányításával megtekintjük a település szélén található Liptói Falumúzeumot, amelyet a szentmáriai víztározó (Liptovská Mara) létrehozásakor elárasztott falvak legértékesebb építészeti emlékeiből hoztak létre. Szlovákia legfiatalabb falumúzeumának kiállítása a XIX-XX. század fordulója idején élő liptói lakosság lakáskultúráját mutatja be. A skanzen hűen tükrözi Liptó mindennapjait, a látogatók megismerhetik a liptói falvak egykori életét, a szegények kunyhóitól egészen a falu leggazdagabb polgárának házáig. A fából készült népi építészeti emlékek mellett a skanzen legszebb látnivalója az elöntött terület két legértékesebb épülete a XIV. századi eredetű gótikus-reneszánsz párisházai (Parížovce) kastély, valamint a védőfallal körülvett, fehérre meszelt korai gótikus Szent Mária templom hű mása. A falumúzeum saját állatparkkal is rendelkezik, elsősorban háziállat- és baromfitartással foglalkozik, a kicsik nagy örömére állatsimogató is van.

A falumúzeum megtekintése után ismét buszra szállunk, és egy szintén rövid utazás után érkezünk meg a Rózsahegy közelében található eredetei liptói sajtkészítő mintagazdaságba. A liptói túró és sajt hazájában lehetőség lesz megkóstolni és megvásárolni a kitűnő liptói sajtokat és túrókat, melyhez a helyi pékségben frissen sütött kenyeret és finom péksüteményeket vásárolhatunk, illetve a kolibához tartozó étteremben fakultatív ebéd keretében kóstolhatjuk meg a helyi finomságokat. Késő délután hazaindulás, szintén egy technikai megállással, érkezés Budapestre az esti órákban.

Hogyan készüljünk a látogatásra:
A barlang bejárata egy rövid, közepesen nehéz emelkedőt leküzdve érhető el, amely azonban normál kondícióval teljesíthető. A barlangba lépés előtt ajánlatos megpihenni, hogy a szervezet zökkenőmentesen tudjon alkalmazkodni a barlangi környezethez.

Öltözködésre vonatkozó információ:
Bár a túrák a nyári időpontokban indulnak, kérjük vegyék figyelembe, hogy a barlangban a hőmérséklet viszonylag alacsony, ezért meleg ruha feltétlenül szükséges, ahogyan a zárt, vízálló cipő, bakancs is elengedhetetlen.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve).
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! 
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. (Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a). A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.)

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 munkanapon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Fakultatív útlemondási biztosításCsak egynapos, illetve non-stop utazásra köthető. A részvételi díj nem tartalmazza, díja: a részvételi díj 5,5%-a.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: A biztosítás megkötését minden programunk esetében ajánljuk. Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt arról, hogy a biztosító társaság rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk. Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.

Cégünk a Colonnade Biztosító (korábban Atlasz Biztosító) szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 550 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Ínyenc-és barlangtúra Szlovákiában - 2017. április 1.

Kedves Vivaldi csapat!

A hétvégén vettem részt Ínyenc barlangtúrájukon az alacsony Tátra bűvöletében. Ez a harmadik kirándulás, első túra volt, amivel az Önök szervezésében vettem részt Nagyon jól éreztem magam ezen is, mint mindannyiszor!
A barlang látványos cseppkövei még mindig a szemem előtt vannak! Hazajövetelemkor egyből azt figyeltem a katalógusból, hogy melyik túrájukra megyek legközelebb. Mert ilyen felkészült, csapat által szervezett útra élmény elmenni, és ezen felül még maradandó élményeket is szerzünk! (szerintem mindannyiunk nevében írtam)!

Maradok hű utasuk!

Tisztelettel:
H. Gábor

 

Ínyenc- és barlangtúra Szlovákiában 2016. április 17.

Kedves Vivaldisok!
Nagyon jól éreztük magunkat az április 17.-i Ínyenc- és barlangtúrán Szlovákiában!
Nem mondom, hogy nincs ma izomlázunk a barlangbéli lépcsőktől, de
a látvány mindenért kárpótolt minket.
Nagy Árpád profi vezetéséért külön köszönet! Látszik, hogy hivatásként űzi.
Izgatottan várjuk a következő túránkat Önökkel!
Üdvözlettel:
Sz. Krisztina és K. Ferenc

Ínyenc- és barlangtúra Szlovákiában 2015. augusztus 16.

Részt vettünk a z Ínyenc- és barlangtúrán Szlovákiában. Ez az út felejthetetlen volt, idegenvezetőnk Nagy Árpád óriási helyismerettel rendelkezik, csodaszép 2 barlangot jártunk be, ami után nagyon üdítő volt a liptói gazdaság „mesevilága". Köszönettel minden szervezőnek, munkatársnak és utastársnak E. Timi és K Hanna.