Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most nyitva

Csúcstúra a Magas-Tátrában: A Csorbai tó és az Elülső Szoliszkó csúcs

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról
turafokozat

Indulás 06:00 órakor Budapestről, a Hősök teréről. Folyamatos utazás Szlovákián keresztül egy technikai szünettel, érkezés mai túránk kiindulópontjára, Csorbató településre a délelőtti órákban. A parkolóból együtt felsétálunk a település síközpontjában található négyszemélyes, ülőszékes felvonó alsó állomásához (1350 m), majd a felvonóval felmegyünk annak felső, a Szoliszkó menedékház (1830 m) mellett található állomásáig. A felvonón utazva gyönyörű panoráma nyílik az előttünk kitáruló Malompataki-völgyre, valamint az annak középső részén található Fátyol-vízesésre, amely a Tátra egyik legszebb vízesése.

A felvonót magunk mögött hagyva a magashegyi, sziklás terepen szerpentinező nem túl hosszú, de azért igényes hegyoldalon elindulunk az Elülső-Szoliszkó (2117 m) csúcsa felé, amely a Magas-Tátra hét olyan csúcsának egyike, amelyre jelzett turistaút vezet. A menedékháztól a csúcsig vezető út átlagos erőnléttel kb. 1 órát vesz igénybe, ezért a nehézségért viszont bőséges kárpótlást nyújt a csúcsról elénk táruló gyönyörű panoráma. Nem csak a Tátra környező, szebbnél-szebb csúcsait, így pl. a Krivánt, a Szoliszkó- és Bástya-gerincet láthatjuk innen teljes panorámájában, de felülről nézhetünk le a felvonóból már látott Fátyol-vízesésre. Aki még nem járt a Magas-Tátra csúcsain, de szeretné átélni egy valódi csúcstúra élményét, és ehhez érez magában kellő erőt és elszántságot, az keresve sem tud ennél jobbat választani.

A csúcsról a felfelé megtett úton jutunk vissza a menedékházhoz, ahol tartunk egy rövid pihenőt. Aki innen lefelé sem szeretne gyalogolni, az a felvonóval mehet vissza a Csorbai-tóhoz, akik viszont nem ijednek meg egy kis térderősítő túrától, azokkal a kék jelzésű turistaúton gyalogosan megyünk le a tóhoz. Eleinte a széles sípálya nyugati szélén vezet a kövekkel kirakott út, majd a sípálya kanyarulatában utunk az egykori felvonó nyomvonala mentén érkezik meg a Csorbai-tó északi partjára. Mind a felvonót használók, mind pedig a túrázók körüljárják a Tátra egyik legszebb tavaként számon tartott Csorbai-tó egy részét, majd a településen tartott rövid szabad program után indulunk hazafelé. Budapestre várhatóan a késő esti órákban érkezünk.

Túratávolságok:
Szoliszkó menedékház – Elülső-Szoliszkó csúcs oda-vissza 2 km, szintkülönbség 295 méter fel és le.
Szoliszkó menedékház – Csorbai-tó 3,6 km, szintkülönbség 470 méter lefelé.
***Túratérkép***

Túra nehézsége: 3-as nehézségű, vagyis olyan túra, amely átlagos erőnléttel teljesíthető, nem tartalmaz jelentős távot és szintkülönbséget. A menedékháztól menedékházig vezető csúcstúra nem nehéz, de némi kitartás, lépésbiztonság és szédülésmentesség szükséges. Akik lefelé is gyalogolni szeretnének, azokra viszonylag nagy szintkülönbség vár a nem túl jelentős távon, amely jó kondíciót igényel. Ezt a túrát magashegyi, sziklás terepen biztonsággal mozgó utasainknak ajánljuk. Az ilyen terepen való túrázás megfelelő felszerelést (hátizsák, túrabakancs vagy túracipő, esetleg edzőcipő, de utcai cipő nem megfelelő!), koncentrációt és odafigyelést igényel. Aki megszokta a használatukat, azoknak a túrabotok segítséget jelenthetnek. Felhívjuk a figyelmet, hogy nem megfelelő öltözet esetén túravezetőnk eltanácsolja Önöket a kirándulástól és alternatív útvonalat/programot javasol.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Csúcstúra a Magas Tátrában 2017. augusztus 12.

Tisztelt Utazási Iroda!

Szeretnék köszönetet mondani a 2017. augusztus 12-i fantasztikus élményekért, Lőrincz Gyula idegenvezető érdekes történeteiért és az utasokkal megosztott információkért, Botos György túrakísérőnek a gondoskodásáért és természetesen a sofőrünknek (ha jól értettem, Antalicz József volt velünk) a balesetmentes útért. Igaz, hogy Édesanyám rosszulléte miatt a csúcstúrát az első pár „lépcsőfok" után feladatuk, de élveztük az utazást a felvonóval és a rendelkezésünkre álló idő alatt hatalmas sétát tettünk a Csorbai tó körül, végig tudtuk olvasni az információs táblákat, részünk volt napsütésben, párában úszó, illetve abból időnként kibukkanó tóban és a farkaséhes kacsák etetésében. Nem tudom, ki „intézte" az időjárást, de nagyon hálásak vagyunk, amiért megúsztuk az esőt J.

Még egyszer köszönet a szép élményekért és a hatékony szervezésért.
Tisztelettel:
A. R. Éva

Csúcstúra a Magas-Tátrában 2015. június 14.

Kedves Vivaldi csapata,

Nagyon köszönjük a csodálatos élményt .
Szuper profi csapatuk van Nagy Árpád teljesen elbűvölt a  felkészültségével .
Csak ajánlani tudom Önöket .
Egy kis negatívum de ez csak személyes :az ajánlatukból nem derült ki ,hogy ennyire kemény lesz a túra ,ugyanis a 2-3 szintnek a teljesen egészséges emberek körében valós a kategorizálás .Az én esetemben aki többszörösen műtött (térd,agyműtött egyensúlyzavaros)hát nem nekem való túra volt de hálás vagyok ,hogy részese lehettem ennek a csodának amit láttam .
Kurucz Imre segítségét külön köszönöm ,hogy segített a lefele úton
Ebből okulva a többi foglalásba beleírom az egészségi problémám ,hogy ajánlják úgy is?
Maradok továbbra igazi törzs utasuk .
További sok sikert kívánok az egész csapatuknak.

Üdvözlettel
K. Ildikó és László

Csúcstúra a Magas-Tátrában 2015. június 14.

Kedves Vivaldisok!

Nagyon jól éreztem magam a vasárnapi Szoliszkó-csúcs megmászásán. Köszönet Árpádnak és Imrének, hogy ilyen gyönyörű helyen, profin kalauzoltak minket.Még az időjárás is nekünk kedvezett, bár kissé fenyegetőek voltak a felhők...... kényelmes tempóban másztuk meg a hegyet és bőven volt idő kifújni magunkat miközben gyönyörködtünk az elénk táruló kilátásban. :-)

üdvözlettel H. Anna

Csúcstúra a Magas Tátrában 2015. június 14.

Üdvözlet a "Vivaldi csapatnak"

 Köszönjük ezt a remek kirándulást, a várakozásainkat messze túl teljesítette. A két idegenvezetőről csak jót tudunk mondani. A túravezetőnk (Nagy Árpád) felkészültsége páratlan.
Remélem hogy lesz még alkalmunk  Önökkel utazni, kirándulni.

További jó munkát kívánunk
B.Zoltán és K Magdolna.

Csúcstúra a Magas-Tátrában 2015. június 14.

Üdvözlet!

Köszönjük szépen ezt a remek kirándulást,nagyon-nagyon sok élménnyel gazdagodtunk. Gyönyörű volt,és minden nagyon jól sikerült,még az időjárást is beleértve. A busz kényelmes volt,a buszvezetőt is nagyon szeretném kiemelni,kiváló sofőr. A két idegenvezető:Kurucz Imre és Nagy Árpád gondoskodott a megfelelő tájékoztatásról. Elnézést kérek,de a két vezető nevét nem tudom személyre szabottan beazonosítani, de különdíjas nálam, aki Parassapusztától kísért minket, a nagy Tátra szakértő. Eddigi  kirándulásaimon,beleértve más utazási irodákat is,első helyezett az idegenvezetők közül. Nagyon sok információt kaptunk,nagyon tájékozott,minden külön kérdésünkre válaszolt,és egy nagyon kellemes,szimpatikus személy. A busz társasága is teljesen jó volt. Úgyhogy nekem minden elnyerte a tettszésemet,köszönjük. Remélem,még lesznek ilyen magashegyi túrák,mert én személy szerint ezeknek vagyok nagy kedvelője. További jó munkát,és sok utast kívánok Önöknek!

Tisztelettel: T. Tímea