Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Pünkösd Krakkóban

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.05.18
3/2
Reggeli
75 900 Ft
69 069 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

A hosszúhétvégék egyik legkedveltebb programja ez a 3 napos utazás. Ha Ön mégis 4 napos programon szeretne részt venni ebben az időpontban, akkor válaasza ezt az utazásunkat: Krakkó-Zakopane


Mindenkinek ajánljuk:
- akik már jártak Krakkóban és szívesen visszatérnek. Így szabadon fedezhetnek fel újabbnál újabb helyeket, vagy csak élvezhetik a város hangulatát, amire korábban a sok program miatt nem nyílt lehetőség, 
- akik most látogatnak először Krakkóba, egy "gyorstalpaló" alkalmával a 3 nap alatt mindent megismernek. Ez a programunk ugyanis minden fontos elemét tartalmazza a 4 napos programunknak, azzal a kivétellel, hogy szabadprogramra ennél az utazásunknál csak akkor van lehetőség, ha valamelyik programot kihagyják. Többen a programok sokasága miatt választják ezt az utazást.
- akik csak minimális szabadidővel rendelkeznek, amit utazásra tudnak szánni.

1. nap:
Indulás 06.00-kor Budapestről, a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti parkolóból. Folyamatos utazás Lengyelországig, útközben rövid pihenőkkel. Délután városnézés Krakkóban,– az érkezés függvényében az alábbi nevezetességeket tekintjük meg: Wawel dombon a Katedrálist, melyben a királyi sírok találhatóak, Szent Péter és Pál templom, Mária templom, Fő tér, Posztócsarnok, Flórián kapu, Barbakán. Innen az Egyetemhez sétálunk, a Collegium Maius épületéhez. Ezt követően szabadidő a belvárosban. Este szállásfoglalás. Fakultatív vacsora a hotelben.

2. nap:
Reggeli után látogatás a Wieliczkai sóbányába. A Világörökség részét képező sóbánya páratlan képződményeivel, faragott szobraival és sókápolnájával mindenki számára érdekes látnivaló.

A bányalátogatás után fakultatív kirándulás lehetősége Auschwitzba. A II. világháború borzalmait tényszerűen bemutató kiállítások mind az anyatáborban Auschwitzban, mind pedig Birkenauban bemutatásra kerülnek. A múzeum látogatása 3 órán keresztül tart. Késő délután visszautazás Krakkóba.
Akik nem szeretnének részt venni az Auschwitz-Birkenau programon, helyi vezetőnkkel gyalogos séta keretésben ismerkednek Krakkó zsidónegyedével.
Este fakultatív vacsora.
Szállás ugyanott, ahol az előző éjjel.

3. nap:
A szálláshely elhagyása után utunk Zakopaneba, Lengyelország téli fővárosába vezet. A kitűnő klimatikus adottságokkal rendelkező városban pár órát töltünk. Ez idő alatt lehetőség nyílik a Gubalowka csúcsra felvonóval feljutni, nézelődni és vásárolni a piacon, illetve megkóstolni a finom sajtokat. Fakultatív ebéd egy tipikus goral étteremben, helyi specialitással. Kora délután hazaindulás Zakopane-ból. Érkezés Magyarországra a késő esti órákban.

EBBEN AZ IDŐPONTBAN 4 NAPOS PROGRAMUNK IS INDUL: 
http://vivalditravel.hu/reszletek/sajat/1/krakko_zakopane_wieliczka_auschwitz

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges.

 Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

 Az ár tartalmazza:
- utazás autóbusszal
- 2 éj szállás
- reggeli ellátás
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza:
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
Az Európai Egészségbiztosítási Kártya nem elegendő, viszont az ellátáshoz LENGYELORSZÁGBAN feltétlenül szükséges, illetve megkönnyíti az ellátást. Amennyiben rendelkezik Európai Egészségbiztosítási Kártyával, kérjük feltétlenül hozza magával!
- belépőjegyek
- fakultatív programok

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 18.000 Ft/fő
- egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 9.000 Ft/fő

 Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Vacsora felár: kb. 60 PLN/fő/alkalom
Wieliczkai sóbánya:13.000 Ft/fő
Mária templom, Katedrális a waweli dombon,
programok során kötelezően használt fülhallgatók:

80 PLN/fő
Auschwitz-Birkenau kirándulás:9.000 Ft/fő
Gubalowka felvonó:kb. 35 PLN/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felhívjuk szíves figyelmét, hogy a belépéshez szükséges oltások / tesztek/ egészségügyi dokumentumok megléte az utazó felelősségi körébe tartozik, az utazási iroda nem jogosult ezek ellenőrzésére.

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Pünkösd Krakkóban 2023. május 27-29.

Kedves Vivaldi Travel!
Öten vettünk részt a Krakkó-Zakopane május 27-29.utazáson. Szeretném megköszönni a precíz szervezést, a minőségi szálláshelyet, azt, hogy az az elsődleges cél, hogy mi vendégek jól érezzük magunkat.  Külön kiemelném idegenvezetőnk fantasztikus lexikális tudását, kedvességét, humorosságát és türelmét az utasokkal szemben. Másodszor utaztunk vele és ha lehet biztos nem ez lesz az utolsó utunk. Köszönjük még egyszer a szervezést, a lehetőséget. Reméljük hamarosan találkozunk. G.Zsuzsa és a Többiek

Pünkösd Krakkóban 2017. június 3 - 5.

Kedves Vivaldi Travel!
Hazatérve újabb krakkói utunkról még frissek az élmények.Ez a pünkösdi hétvége egész biztosan szép emlékként fog megmaradni emlékezetünkben. Krakkó most teljesen más arcát mutatta,mint egy hónappal ezelőtt. Ragyogó napsütés és kánikula fogadott minket, a város tele turistákkal,kiüléses éttermekkel. Az óváros forgataga, a templomokkal telitüzdelt utcák, az esküvői párok látványa, a Visztula partján zajló programok, az óvodások sárkányfelvonulása, a waweli dombon tett séta és még megannyi látnivaló újra elvarázsolt bennünket. Külön örömet jelentett számunkra,hogy csoportkísérőnk ismét Hesz Évi volt,aki a már tőle megszokott magas szintű szervezőkészségével,pozitív kisugárzású személyiségével, jókedvével emelte az út színvonalát. Az extraprogramként bekerült Nova Hutában tett látogatás, a helyi idegenvezető, Barbara vezetésével nagy élményt jelentett! Ez a városrész ugyan Krakkóhoz tartozik, de teljesen más világot tár elénk. Széles sugárutak, hatalmas zöld parkok, nagyfokú rendezettség jellemzi. A szocializmus éveibe kell visszamennünk, hogy megértsük ennek a városrésznek a szerkezetét. Nagyon magával ragadott bennünket Barbara életszerű ismertetése, ami néhol megható, néhol humoros, de mindenképpen átadta az akkori kor szellemét a benne élő emberek személyes történeteivel. Egy nagyon jó interaktív történelemórával ért fel. Örülünk,hogy a részesei lehettünk! A másik lélekig hatoló és mélyen megrázó élményt az Auschwitz Birkenauban tett látogatás jelentette. Már az odafelé úton nézett két videofilmmel ráhangolódhattunk az ott megtapasztaltakra. Amit ott átéltünk, azt nehéz szavakba önteni. Mélyen belénk ivódtak az ott látott és hallott emberi sorsok, személyes és használati tárgyak, fényképek. Örülünk annak, hogy láttuk Szent Maximilian Kolbe atya celláját is, aki életét feláldozva megmentett egy családapát, így a földi poklok poklában is tanúságot tudott tenni a hősies, önfeláldozó, krisztusi szeretetről. Azt hiszem soha nem felejtjük el, amikor átsétáltunk a kapu alatt be a barakkok közé, belépve az ott fogva tartottak életterébe, vagy fölmentünk az őrtoronyba, ahonnan szemünk elé tárult a haláltábor a rámpákkal. Igaz, hogy lelkileg megterhelő, de úgy gondoljuk, hogy életében egyszer mindenkinek szembesülnie kell ezzel a tragédiával, mert az áldozatok megérdemlik az emlékezést. Útban visszafelé Nagy Árpád idegenvezető által nyújtott színvonalas könyv és filmismertetők csak még inkább elmélyítették az átélteket és hasznos útravalóval láttak el. De vidámabb vizekre evezve a táj szépsége, Zakopane varázsa, a szálloda nyújtotta magas színvonal, sofőrünk biztonságos, pontos és rutinos vezetése mind emelték az út fényét. A Vivaldi Travel ismét bebizonyította, hogy egyszerűen nagyszerű! Csak felsőfokban tudnánk róla beszélni. Azok az "apróságok" mint id.vezetőnk, Évi krowkakínálása, majd az út végi sorsolás gazdag nyereményekkel, még inkább színesítették a programot. Nekünk sikerült megtalálni újra a krakkói hangulatot, Kívánjuk, hogy sokan eljussanak erre a szép útra, mert igazán érdemes. Úgyhogy mi meg is osszuk újabb élményeinket barátainkkal, ismerőseinkkel. És ha már itt van a nyári szünet, tervezzük is az újabb utat, ami remélhetőleg hosszabb lesz. A programfüzetet lapozgatva gazdag a kínálat és nagyon csábító utakat látunk. Reméljük sikerül majd jól dönteni a választást illetően. Szép nyarat kívánunk az iroda valamennyi dolgozójának szeretettel!
Üdvözlettel: Szász család

Pünkösd Krakkóban 2017. június 3 - 5.

Kedves Hesz Éva!
Szeretném megköszönni még egyszer a "Pünkösd Krakkóban" utat! Aki kevés idő alatt akart nagyon sokat látni, annak ez remekül sikerült! Nekem fárasztó volt, de biztos visszamegyek még Krakkóba! Auschwitz, Wielicska már ki fog maradni, de annyi látnivaló van még!!!!!!!!!!!!
Jó munkát, szép nyarat kívánok Neked és az iroda valamennyi munkatársának!
Szeretettel üdvözöl: B. Erzsi