Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most nyitva

A Riviéra magával ragadó eleganciája

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:

Indulás 5.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás Szlovénián át. Este szállásfoglalás az olasz-francia határ környékén (3 éj)

2. nap:

Reggeli után utazás Genovába. A központi pályaudvartól sétánkat megkezdve a Királyi palota és Egyetem épületeit látogatjuk meg, majd a Városháza és a Carlo Felice Színház következnek. A San Lorenzo katedrális és a Szent György Bankház mellett elhaladva érkezünk a klasszikus belvárosi negyedbe.  Megtekintjük még a Régi kikötőt és ellátogatunk a házhoz, mely állítólag Kolumbusz Kristóf szülőháza. A híres olasz kikötőváros felfedezése után utunkat folytatjuk a Ligúr tenger partján. Napunk második állomása Portofino lesz. A legfotogénebb itáliai városnak nevezik a keleti Riviéra legszebbnek tartott települését. Dús növényzet, macchiabozótos, színes halászházikók, régi várak jellemzik, nagyon hangulatos kis város. Úgy tartják, hogy Portofino a világ leggyakrabban fényképezett települése. Este visszautazás a szálláshelyre, mely ugyanott lesz, mint előző este.

3. nap: Egész napos szabadprogram a tengerparton vagy fakultatív kirándulás: Toirano-Noli-Cervo

Először a különlegesen érdekes toiranói barlangrendszert nézzük meg (kb. másfél órás barlangséta – cseppkőcsodák, különleges képződmények, ősemberek lábnyomai, ősi állatok maradványai stb.), majd az Olasz Riviéra egyik legidillikusabb kisvárosába, Noliba látogatunk (festői öböl, középkori vár, sikátoros óváros, régi templomok). Délután ismerkedés Cervóval. E történelmi kisváros jól karbantartott középkori óvárosa egy, a tenger mellett emelkedő hegyre épült. Itt található a gyönyörű barokk plébániatemplom és az ősi vár, mely egy néprajzi múzeumnak ad otthont. Este visszautazás a szálláshelyre, mely ugyanott lesz, mint előző este.

4. nap:

Reggeli után séta San Remoban, az Olasz Riviéra legelegánsabb üdülőhelyén, mely a világ egyik legfontosabb virágtermelő vidékének központja (gyönyörű parkok). Dolceacqua a következő állomás, mely tipikus példája a tengerparttól kissé távolabb eső, dombra épült, épségben megmaradt középkori kisvárosoknak (vár, sikátoros óváros, középkori kőhíd). Délután séta Mentonban, a narancsfák és citromfák városában, majd utazás a következő szálláshelyre, mely Grasse környékén lesz (2 éj)

5. nap:

Reggeli után kirándulás Marseillebe, az ország legrégibb városába. Először az öböl csodálatos panorámájával találkozunk a Notre-Dame-de-la-Garde-ról, majd városnéző séta a kikötő érintésével. Kora délután szabadprogram, vagy fakultatív hajókirándulási lehetőség a marseille-i öbölben. A kirándulás alkalmával elhajózunk Európa legmagasabb tengeri szikláihoz is. Délután kirándulás St-Tropez-be. A keskeny félszigeten fekvő egykori csendes halászfalu a XX. században nyüzsgő üdülőhellyé nőtte ki magát. Séta az óváros romantikus, szűk utcáin, a Notre Dame templom, az óratornyok és a Moutte kastély és parkjának megtekintése. Szabadidő a luxus-jachtokkal zsúfolt kikötőben, a Place des Lices téren. Visszautazás a szálláshelyre.

6. nap:

Reggeli után a Cote d’Azur sasfészkének is nevezett Gourdon városkába látogatunk, mely a zöldellő Vallée du Loup völgy felé magasodik és fantasztikus kilátást nyújt a tengerpartra egészen Nizzától Théoule-ig! A falu megőrizte autentikus báját, mely hagyományos provence-i kőházainak, 12. századi román stílusú templomának, várának és várfalának, a Napkirály kertésze által tervezett parkjainak, keskeny kis utcáinak és a helyi művésznek, galériáknak, butikoknak, kézműveseknek köszönhető. Ezután ismerkedés Cannes-nal, a filmfesztiválok városával (tengerparti sétány, kikötő, Fesztivál Palota stb). Végül városnézés Nizzában, a Francia Riviéra fővárosában. A város jellemzői a széles tengerparti sétányok, a pálmafák, sok-sok virág, a szökőkutak, a pompás paloták és a napernyőktől színes tengerpart. Séta a városban: Angol sétány, óváros, virágpiac, Bellanda Torony, Massena tér stb. Késő este szállásfoglalás az olasz-francia határ közelében (1 éj)

7. nap:

Reggeli után hazautazás, folyamatos utazás, hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról