Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most zárva

Prága és Csehország Világörökségei

Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2017.10.28
4/3
Reggeli
39 900 Ft
39 900 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:

Indulás 06.00 órakor Budapest, Hősök teréről. Folyamatos utazás Csehország felé. Kora délután érkezés Prágába. Ismerkedés a 14. században alapított Újvárossal, megtekintjük a Lőportornyot és a szecessziós stílusban épült Reprezentációs Házat. Sétánkat az Óváros valamikori városfalát körülvevő árkon épült utcán folytatjuk az Újvárosban, melyet az Óvárosban, a Vencel téren fejezünk be. A délután további részében szabadprogram, ez időre javasoljuk a prágai zsidónegyed megtekintését. Este fakultatív vacsorázási lehetőség a belvárosban, majd a szállás elfoglalása.

2. nap:

Mai programunkat a Prágai Várban kezdjük. Itt található a gótikus Szt. Vitus-székesegyház, a Szt. György-szobor, a Régi Királyi palota és a Szt. György-bazilika. A várfalnál található Prága legfestőibb utcája, az Arany utcácska. A programunkat a világhírű kőhídon, a Károly hídon áthaladva az Óvárosban, az Óváros téren, a Városházánál fejezzük be. A Városháza tornyán megtekintjük a középkori csillagászati óraművet, az Orlojt, amely immár ötszáz éve minden kerek órában bábjátékkal szórakoztatja a nézőket.

Délután fakultatív sörgyár látogatási lehetőség Velke Popoviceben

Prágához közel, az autópályától néhány kilométernyire található Velké Popovice, a közismert Kozel sör eredeti hazája. Az itteni sörgyár már közel sem csak házi főzde, Csehország nagyobb sörgyárai közé tartozik. A gyárlátogatás keretében betekintést nyerhetünk a sörfőzés rejtelmeibe és természetesen vásárlásra is nyílik lehetőség.
Este fakultatív vacsora, majd visszautazás a szállásra.

3. nap:

Egésznapos fakultatív kirándulási lehetőség: Karlovy Vary-Loket vára

Egész napos fakultatív kirándulási lehetőség. Reggeli után elutazás Karlovy Varyba, a híres fürdővárosba, mely az Osztrák-Magyar monarchia idején az arisztokrácia egyik fő találkozóhelye volt. A fürdővárosi séta után továbbutazás a varázslatos Ohře folyó völgyében fekvő Loket várához. A vár egyike Csehország legrégebbi építményeinek, története több mint 800 évvel ezelőtt kezdődött el. Kezdetben a határvédelmen túl, a Prágába vezető kereskedelmi útvonalak védelmét szolgálta. Később IV. Károly is sok időt töltött itt. A várból páratlan panoráma nyílik az Ohře folyó völgyére
Este visszaérkezés Prágába, fakultatív vacsora moldvai hajókázással egybekötve. Akik nem vesznek részt a fakultatív programon, azoknak egész napos szabadprogram Prágában.

4. nap:

Reggel hazaindulás. Útközben megállunk Kutná Horaban, a középkori ezüstbányászat csehországi központjában. Először az emberi élet mulandóságára figyelmeztető, lélegzetelállító Csontkápolnát nézzük meg. Ezután az UNESCO Világörökség listáján szereplő belvárosba megyünk, ahol a gótikus építészet remekművét, a Szt. Borbála Katedrálist tekintjük meg. Sétánk során megismerkedünk a város legszebb műemlékeivel. Az egykori jezsuita kollégiummal, az Olasz udvarral, melyben a Cseh királyság pénzverdéje működött, a 18. század elején emelt Szentháromság szoborral, valamint az egyedülálló díszítésű Kőházzal. Utána rövid szabadprogram. Hazaérkezés Budapestre a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Prága és Csehország világörökségei 2017. augusztus 17 - 20.

Kedves Tamás,

Nem volt alkalmam személyesen megköszönni a prágai (08.17-20) utazás alkalmával végzett munkáját. Úgy gondolom, rendkívül magas szintre tette a lécet és nem csak a Vivaldi Travelen belül.
Bízom benne, lesz még alkalmam az Ön idegenvezetése mellett Csehországba utazni!

Üdvözlettel,
L. Anna

Prága és Csehország világörökségei - 2017. június 2-5.

Kedves Vivaldi Travel!
2017. június 2-5 között részt vettünk férjemmel a Prága és Csehország Világörökségei utazáson az Önök szervezésében. Nagyon jól éreztük magunkat. Az utazás és a program nagyszerűen meg volt szervezve. Kérem tolmácsolják külön köszönetünket idegenvezetőnknek, Bányi Tamásnak, mivel mindenre kiterjedő tudása, felkészültsége, humora révén felejthetetlen élményekkel gazdagon tértünk haza. Máskor is szivesen fordulunk Önökhöz. Programjaikat ismerőseinknek is ajánlani fogjuk.
Köszönettel: K. Dezsőné

Prága és Csehország világörökségei - 2017. június 2-5.

Kedves Vivaldi Travel!
Szeretnénk megköszönni ezt a remek kikapcsolódást! Nagyon jól összeállított program. Az idegenvezetőnk Bányai Tamás szuper vezető volt, rugalmas, minden igényt kielégítő megoldásokkal. Roppant felkészült, hihetetlen tudással.
Köszönjük!
Dr. V. Enikő

Prága és Csehország világörökségei - 2017. május 9-12.

Kedves Vivaldi Travel!
Részt vettünk a 2017 május 9-12-ig tartó prágai útjukon,amely igazán felejthetetlen volt számunkra.Köszönhető ez a remek szervezésnek,a profi sofőrnek,de legfőképp Bányai Tamás idegenvezetőnek,aki rengeteg tudással és humorral megáldva vezette csoportunkat.Kívánunk Tamásnak további sok sikert munkájához. Jövőre is a Vivaldival utazunk:)
P. Károlyné és P. Károly

Prága és Csehország világörökségei 2017. március 15-18.

Kedves Vivaldi Travel!
Nagyon köszönjük ezt a remek prágai hétvégét! Csodásak voltak a programok, hangulat, szervezés! Külön köszönet idegenvezetőnknek, Tamásnak! Jövőben is szívesen utazunk irodájukkal, és bizalommal fogjuk ismerőseinknek is ajánlani!
J. Imréné és K. Antal

Prága és Csehország Világörökségei 2016. augusztus 18-21.

Először is megszeretném köszönni ,ezt a csodálatos élményt!
Bányai Tamás felkészültségét, tudását, és kedvességét szeretném külön megköszönni.
Nagyon jól éreztük magunkat, és továbbra is legyenek kedvesek tájékoztatni a további
utazási lehetőségekről,és mindenkinek önöket fogom ajánlani.
Köszönettel G. Miklósné

Prága és Csehország Világörökségei 2016. augusztus 4-7.

Élménydús 4 nap volt, mindenkinek ajánlani tudom! A szervezés kitűnő, a programok változatosak. Bányai Tamás idegenvezető széleskörű tájékozottságról tett tanúbizonyságot, élvezetes előadásmódjával, finom humorával, segítőkészségével, figyelmességével nagyban hozzájárult ahhoz, hogy felejthetetlen élmény maradjon az utazás. Minden témában kimerítő információt kaptunk Csehországról.
K-né P. Brigitta

Prága és Csehország Világörökségei 2016. július 7-10.

Tisztelt Vivaldi Travel!
A 07.07-től 07.10-ig tartó prágai utazásunk felejthetetlen volt, ezt főként Bányai Tamás idegenvezetőnek köszönhetjük, akinek a tudása előtt leborulok. Kitünő humorát és eleganciáját külön kiemelném. Habár még csak 21 éves vagyok ez már a 4. utam volt a Vivaldi Travellel, és egyben a legjobb. Kitűnő szervezés, kiváló szállás, profi sofőr és a világ legjobb idegenvezetője, hát kell ennél több? Köszönöm ezt a csodás élményt, egy életre szólt. R.Rita

Prága és Csehország Világörökségei 2016. május 13-16.

VIVALDI Utazási Iroda Vezetője Nádas Erik!
Salgótarjánból 20-an vettünk részt a május 13-16-a közötti prágai utazáson.
Rendkívül jó programok kerültek összeállításra. Többször voltam a mostani út városaiban - igaz önálló utazás formájában. Amit most láthattunk és hallhattunk, azt egyszerűen már lehetetlen fokozni. S mindezt Bányai Tamásnak köszönhetjük, aki precízen, szinte percnyi pontossággal szervezte a programokat. Még az sem okozott problémát neki, hogy bizonyos okok miatti módosításokat hihetetlen ötletességgel hajtson végre. Mindezt mosolyogva, anekdotázva, sztorizva, a résztvevők teljes megelégedésével sikerült megoldania.
Sok hasonló utazáson vettem már részt, de olyan idegenvezető, mint Bányai Tamás, egyetlen alkalommal sem volt. Nagyon köszönöm a türelmét, a figyelmességét, segítőkészségét.
Sajnálom, hogy csak a Csehországi utazásokban dolgozik.
A Bova típusú autóbusz nagyon kényelmes, és főleg elegáns jármű, a gépkocsivezető profi. Élvezetes utazás volt! Gratulálok az Utazási Irodának és külön Bányai Tamásnak!
Tisztelettel: H. József

Prága és Csehország Világörökségei 2016. május 13-16.

Kedves Vivaldi Travel!
Szeretnénk köszönetet mondani útitársammal a kellemes és igazán jó hangulatú Prágai útért, amelyik 2016.május 13-16-ig tartott.
Külön köszönjük a sok-sok információt Bányai Tamás idegenvezetőnek a vidám Stand Upnak is beillő humoros előadásért. (Nem akar pályamódosítást?)
Minden ügyes-bajos dolgunkban készségesen és nagyon udvariasan segített, továbbá kérdéseinkre is kimerítően válaszolt.
Nem panaszkodhatunk az időjárásra sem, azért, mert jobb volt, mint amit a meteorológia jósolt.
Szállásunk is az osztályos besorolásnak megfelelő színvonalú volt, nem beszélve a svédasztalos bőséges és finom reggelikről.
A buszban egy kissé kényelmetlenek voltak a keskeny ülések, de megpróbáltatásainkat feledtette a sok szép látnivaló az utazás során.
Köszönet a jól szervezett vacsoralehetőségekért, a kellemes hajó kirándulásért, a svédasztalos vacsoráért, egyszóval az egész utazásért.
Üdvözlettel: V-né és H-né

Prága és Csehország Világörökségei 2016. március 12-15.

Tísztelet Vivaldi Travel!
Ezúton szeretném megköszönni ,hogy az Önök által szervezett (2016 március 12-15) Prágai úton részt vehettem.Külön köszönet Bányai Tamásnak aki rengeteg tudással rendelkezik jó humorral fűszerezve.

Az út végén kisorsolt Szlovák karsztvídéki utat én nyertem. Nagyon örülök a lehetőségnek már nagyon várom, hogy megint résztvehessek  egy Önök által szervezett kiránduláson.

Köszönettel  Sz. Gabriella

Prága és Csehország Világörökségei 2016. március 12-15.

Kedves Hesz Éva!
...Komolyan mondom hogy Bányai Tamás idegenvezetőnk tudása előtt meghajolok. Rengeteget mesélt mindig mindenről fejből, remek a humora, nagyon jól összetartotta a csoportot ami ugyebár 62 embernél nem lehet könnyű. Minden tökéletes volt. Ha legközelebb is mennék erre a tájra csak a Tamás idegenvezetővel mennék.
A csoport is nagyon jó volt, egyedül az időjárás lehetett volna kicsit jobb mert nem gondoltam volna, hogy havas tájat látunk még márciusban. Köszönjük a jól megszervezett programot, sok élménnyel gazdagodtunk.
További szép napot kívánok!
Üdv: D. Ágota

Prága és Csehország Világörökségei 2016. március 12-15.

Kedves Vivaldi Travel! 
Tegnap jöttünk haza a 4 napos prágai kirándulásunkról és szeretném megköszönni az élményt, mert minden fantasztikus volt! A programszervezés nagyon élvezetes és szuper volt, a szálloda is nagyon tágas, kényelmes, modern, csöndes és élvezetes volt (a reggeli kínálat sajnos nem a legjobb, eléggé unalmas, de ez nem az önök hibája). A busz, amivel mentünk nagyon modern, tiszta és kényelmes, illetve a buszsofőr is profi volt! Nem utolsó sorban szeretném kiemelni Nagy Gábor idegenvezető nevét, aki FANTASZTIKUSAN végezte a munkáját és látszott, hogy neki ez nemcsak munka, hanem szívből csinálja, így nagyon élvezhetővé varázsolt mind a buszos utat, mind a gyalogos kirándulásokat. Nagyon inteligens, laza, kedves ember és rettentő felkészült. Még nagyon sok ilyen idegenvezetőt kívánok önöknek és magunknak, utasokank is! :) Köszönjük szépen a prágai, kutna horai, telci, sőrfözdei élményt, mert ez az út egy kiváló program volt a hosszú hétvégére, minden percét élveztük! :)
(J. Georgina)

Prága és Csehország Világörökségei 2015. október 22-25.

Kedves Vivaldisok !
Már sokadszorra utaztunk Önökkel az októberi hosszú hétvégén, ezúttal a hosszabbik Prágai utat megcélozva. És mint minden alkalommal, most is csak azt mondhatom: le a kalappal.Ezúttal is egy nagyon jól megszervezett utazáson vehettünk részt és fantasztikus élményekkel gazdagodva tértünk haza. Köszönet az autóbusz vezetőinek, igazán figyelmesek és udvariasak. Külön köszönet és elismerés Bányai Tamásnak, aki rendkívüli tudását és felkészültségét remek humorral fűszerezve vezetett végig a látnivalók során. Mindemelett az utasokkal rendkívül figyelmes és segítőkész volt az egész utazás alatt. Reméljük, hogy más programok alkalmával is lesz még módunk vele utazni. (Már tervezzük a jövő évi Prágai utat :) )
Kollégáimmal együtt még egyszer köszönjük a remek hétvégét.
Üdvözlettel, K. Endre

Prága és Csehország Világörökségei 2015. augusztus 20-23.

Kedves Vivaldi Travel!
Egy fantasztikus utazáson vettünk részt anyukámmal az Önök szervezésében. Az egész út nagyszerűen megvolt szervezve, egy percet sem unatkoztunk. Külön köszönet Bányai Tamás idegenvezetőnek, hogy kerekesszékkel is gond nélkül részt tudtam venni minden programon. Tamás páratlan, mindenre kiterjedő tudása, humora és nyitott személyisége felejthetetlenné tette a kirándulást. Köszönettel tartozom utastársaimnak a segítőkészségükért, mikor utamat állta egy lépcsősor vagy egy felfelé emelkedő, macskaköves út.
A buszvezető úr is nagy toleranciával készítette elő minden sétánk alkalmával a kerekesszéket.
Felejthetetlen élményekkel gazdagodtam - Prága gyönyörű - és máskor is nagyon szívesen igénybe veszem Önöket utazásaim során.
Köszönettel:
I. Kata

Prága és Csehország Világörökségei 2014. október 23-26.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Több utazási iroda szolgáltatásait volt már szerencsém igénybe venni. Először utaztam Önökkel. Az október 23.-26. közötti prágai útjuk minden elismerést kiérdemelt. Köszönöm! Kérem tolmácsolják köszönetemet a megbízható és segítőkész Toma Imre autóbusz vezetőnek, és Bányai Tamás idegenvezetőnek, aki elkápráztató történelem ismertét széleskörű kulturális, sport, társadalmi és helyi jártassággal, jó humorral, mindenkire odafigyeléssel tette még emlékezetesebbé utazásunkat.
Máskor is szívesen fordulok Önökhöz, és ajánlom másoknak is szolgáltatásaikat.
Tisztelettel, H. József

Prága és Csehország Világörökségei 2014. október 23-26.

Tisztelt Utazási Iroda!
Részt vettünk az Önök szervezésében 2014.01.23-26 között prágai utazáson. Szeretném megköszönni Önöknek a programszervezést, külön kiemelni az autóbusz vezető /Imre/ udvariasságát és figyelmességét valamint az idegenvezető / Tamás, sajnos nem tudom a vezetéknevét / felkészültségét és rendkívüli intelligenciáját, odafigyelését.
Üdvözlettel és köszönettel: Ny. Ildikó

Prága és Csehország Világörökségei 2014. október 23-26.

Tisztelt Vivaldi Travel!
A 10.23-26. között szervezett prágai utunkon először voltunk a férjemmel Csehországban.
Bár tudtuk, hogy Prága látványosságokban gazdag, de Bányai Tamás idegenvezető kollégájuk nagyban hozzájárult felkészültségével, tudásával és humorával ahhoz, hogy utazásunk során felejthetetlen élményekkel gazdagodtunk.
Ezúton is szeretnénk megköszönni még egyszer Tamásnak és sofőrünknek, Imrének, hogy csodálatos utazáson vehettünk részt.
Köszönettel, B.-L. Rita és B. Richárd

Prága és Csehország Világörökségei 2014. május 1-4.

Tisztelt Cím!
Ezúton szeretném megköszöni, hogy az Önök által szervezett úton részt vehettünk. Az utazás során kiemelném az idegenvezető -Bányai Tamás-  fiatal kora ellenére lelkiismeretes, nagy tudással rendelkező, pontos felkészültségét. Az utasokkal szembeni közvetlen, vidám, és tisztelettudó magatartását.
Az autóbusz vezetőnk -Balog Attila- korrekten, az utasok legnagyobb megelégedésére intézte el, hogy utunk során a meghibásodás ellenére is biztonságban, minden fennakadás nélkül érjünk haza. Köszönet Önöknek a megrendeléstő az utastájékoztatóig bezárólag a gyors, pontos, korrekt tájékoztatást. Ismerőseimnek is szívből ajánlom utazási irodájukat.
Munkájukhoz további sok sikert kívánunk:Papp László és Lászlóné Zalaegerszegről

Prága és Csehország Világörökségei 2014. május 1-4.

Tisztelt Vivaldi Travel!
2014. május első hétvégéjén egy csodálatos négy napos kiránduláson vettünk részt családommal Csehország legfontosabb történelmi helyszínein. Ezúton szeretném megköszönni Önöknek a kiváló szervezést, melyet Bányai Tamás idegenvezető maximális segítőkészsége és kiváló lexikális tudása tett tökéletessé. Szívesen válogatok a későbbiekben is kínálatukból!
Köszönettel, Gruber Enikő

Prága-Telc-Kutna Hora-Pozsony 2012. október 20-23.

Tisztelt Vivaldi Travel!
2012.10.20.-23. között voltunk a Prága-Telc-Kutna Hora-Pozsony 4 napos városnéző körúton.
Szeretnénk megköszönni Önöknek a kiváló programszervezést és a jó programokat.
Köszönjük a gépkocsivezetőnek - Attilának - a pontosságát, figyelmességét, illetve a vezetési rutinját, amitől az egész út során biztonságban éreztük magunkat.
Külön köszönet Hegedűs Judit idegenvezetőnek felkészültsége, tárgyi tudása és remek és választékos előadás módja miatt.
Nagyon jól éreztük magunkat és reméljük hamarosan ismét utasaik között lehetünk.
Üdvözlettel: Treszler Petra & Zámbó Csaba Komáromból

Prága-Telc-Kutna Hora-Pozsony 2010. október 21-24.

"Kedves Adri!
Szeretném megköszönni a szervezést, az utasaink jól érezték magukat, meg voltak mindennel elégedve!
(Időpont: 2010.10.21-24., Út: Prága - Telc - Kutna Hora - Pozsony, Utasok: Stengl Tamásné + 1 fő)
További szép napot!
Szilvi
Windguru Utazási Iroda"
Prága-Telc-Kutna Hora-Pozsony 2010. október 21-24.

Prága-Telc-Kutna Hora-Pozsony 2010. augusztus 19-22

"Tisztelt VIVALDI TRAVEL!
Vasárnap érkeztünk haza a prágai városnéző körútról.Megköszönjük Önöknek a remek szervezést, a jó programokat. Nagyon köszönjük Hegedűs Juditnak a fáradtságot nem ismerő, lelkiismeretes munkáját.Felkészültsége, fantasztikus tárgyi tudása, élvezetes előadásmódja csak elismerést érdemel. Kérjük szíveskedjenek tolmácsolni Neki köszönetünket. Úgyszintén a két autóbuszvezetőnek - Istvánnak és Jánosnak - köszönjük, hogy mindig pontosak, udvariasak voltak; biztonságban éreztük magunkat az út során. Ha kérhetjük, Nekik is továbbítsák köszönetünket. További sikeres, jó munkát kívánunk valamennyiüknek.
Üdvözlettel: Varró Jánosné és Borbáth Ilona"
Prága-Telc-Kutna Hora-Pozsony 2010. augusztus 19-22.

h-zsuzsa

Tisztelt Iroda! Tegnap este jöttem haza 4 napos prágai útjukról, melyért szeretnék köszönetet mondani utastársaim nevében is.

Mint a gépkocsivezető, mind az idegenvezető (Hegedűs Judit)  munkájáról csak maximális elismeréssel tudok szólni. Ilyen profi munkával ritkán találkozik az ember. A gépkocsivezető figyelmessége, az idegenvezető fantasztikus tudása, aprólékos hely-, történelem-, és nyelvismerete,  lenyűgozött.

A program részletekig kidolgozott, tempósan tartható, átgondolt volt. Turistaúttól ilyen rövid idő alatt ennyit én még nem kaptam.

Köszönöm, hogy Velük (Önökkel)  utazhattam, remélem lesz még rá módom. Tisztelettel: Hajdu Zsuzsanna