Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Montenegro és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2024.05.15
6/5
reggeli + 3 vacsora
169 900 Ft
169 900 Ft
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.06.15
6/5
reggeli + 3 vacsora
169 900 Ft
159 706 Ft
2024.09.14
6/5
reggeli + 3 vacsora
169 900 Ft
154 609 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Az utazáshoz 3 hónapig érvényes kártya tipusú személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!

Nyaralás Montenegróban programunk: ITT található

Montenegró és Bosznia mandarinszürettel programunk: ITT található

1. nap: 
Indulás Budapestről reggel 5.00-kor. Folyamatos utazást követően érkezés Mostarba a késő délutáni órákban. Ismerkedés az Óvárossal, megtekintjük az Öreg-hidat, Karadoz bég dzsámiját, Biscevica utcát és a Tabánt, majd a szálláshelyek elfoglalása Mostar környékén.

2. nap: 
Reggeli után utazás Medjugorjeba, séta Mária megjelenésének helyéhez, fakultatív zarándok program a Jelenések hegyére (a szeptemberi időpontban nincs lehetőség felmenni a Jelenések hegyére, csak egy rövid időt, kb. 1 órát töltenek a városban). Dél körül indulás Dubrovnikba, a dalmát tengerpart egyik legszebb városába. Városnéző sétát teszünk a Stradun-on, érintjük az Orlando-oszlopot, a Városfalat, az Onofrio kutat, a Szent Balázs templomot és a Szűz Mária katedrálist. Késő délután továbbutazás a szálláshelyre, ami Budva környékén lesz. Vacsora a szállodában.

3. nap: 
Reggeli után Cetinjebe látogatunk, mely az ország ősi fővárosa. A királyi palota feleleveníti Európa egyik legérdekesebb sorsú dinasztiájának történetét és életét. Az utolsó uralkodó és családja földi maradványait a Cipur kápolna őrzi. Innen a Szent Péter Kolostorba folytatjuk utunkat, ahová pravoszláv hívők ezrei zarándokolnak el, hogy megláthassák a szent kereszt egy darabját vagy Keresztelő János relikviáit. Ezek után úticélunk a Montenegrónak nevet adó Fekete hegy és környéke, a Lovcen Nemzeti Park. Njegus falucskában megállunk egy pihenőre, hogy megkóstolhassuk a nevezetes sonkát és sajtot, majd egy lélegzetelállító szerpentinen ereszkedünk vissza alacsonyabb vidékekre. Budvára érkezés előtt rövid fotószünet a festői szépségű egykori halászfalu, Sveti Stefán kisvárosánál. A nap méltó befejezéseként Budvával ismerkedünk, ahol Montenegro leghangulatosabb óvárosát találjuk. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora a szállodában.

4. nap: 
Reggeli után a tengerpart nevezetességeire koncentrálunk, körbehajózzuk a Kotori- öblöt. (a hajókirándulás külön fizetendő) Elsőként a Szirti Madonna szigetet keressük fel, amely egy mesterséges sziget, zarándokhely, múzeum és egyedülálló ezüst plakett gyűjteményéről híres. Ezek után az öböl névadó városa, Kotor következik, mely tökéletesen megőrizte középkori jellegét. A monarchia egykori hadikikötője sokak számára a hírhedt matrózlázadással kapcsolódik össze. Városnézés idegenvezetéssel (Fegyverek tere, Szt. Trifun katedrális, Szt. Lukács templom), majd szabad program: kávézás, séta az óváros ódon falai között stb. Végül Perastot látogatjuk meg, a valamikori városköztársaságot, ami ismert tengerészek, hajóskapitányok városa. Megtekintjük a Szt. Miklós katedrálist, majd lehetőség nyílik egy kis barangolásra az ódon házak között. Visszaúton elhajózunk Prčanj, Stoliv, Lepetane előtt, majd visszaérkezés a szállásra a késődélutáni órákban, utána pihenési, strandolási lehetőség a tengerparton. Este vacsora a szállodában.

5. nap: 
Reggeli után Herceg Novi-ba látogatunk, ahol a hős spanyol katonák legendás történetével ismerkedünk. A város az Orjen hegy lábainál fekszik. Kristály tiszta tenger, hatalmas hegyek, hegyvidéki hangulat és a mediterrán élet lazasága jellemzi. Városnéző sétánk éppúgy érinti a Kanli Kula (Véres Erőd) bástyáit, mint az Óratornyot, és a Fő tér színes házait. A kávészünetünket követően búcsút intünk a tengerpartnak, és Trebinje érintésével már Szarajevó felé utazunk. Szállásfoglalás a késő esti órákban.

6. nap: 
Reggeli után ismerkedés Szarajevóval. A város török negyede, a nyüzsgő életű Bascsarsija önmagában is teljes értékű attrakció. Ráadásul itt található a Balkán legjelentősebb és legimpozánsabb mecsete a Gazi Huszrev Bég dzsámi. Mielőtt továbbindulnánk, a Ferenc Ferdinánd elleni merénylet színhelyét is felkeressük. Koradélután indulás Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges. 

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza: 
- utazás autóbusszal
- 5 éj szállás
- 5 reggeli, 3 vacsora ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza: 
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó: kb. 1,5 Euro/fő/éj

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 50.000 Ft/fő
egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 25.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Hajókirándulás a Kotor-i öbölben:                 kb. 45 Euro/fő
Dubrovnik városnézés helyi idegenvezetővel
és panoráma hajókázás: 

kb. 20 Euro/fő 
Cetinje :kb. 16 Euro/fő
Njegus, sonka kóstoló:kb. 10 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Montenegró és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2022. szeptember 17-22.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Most értük vissza erről a csodálatos útról. Felsorolni is nehéz milyen sok szép helyen jártunk. Montenegró, Dubrovnik,Tivat, Kotor, Perast, Budva, Medjugorje, Hercegnovi, Cetinje, Njegus, Mostar, Trebinje, Sarajevo.... És milyen sok, fantasztikus gasztronómiai élményekben volt részünk. Mint már sokadszor csak ismételni tudom magam. Profi szervezés az iroda részéről és Profi végrehajtás. Külön köszönet a jármű vezetőknek a biztonságos vezetésért a szűk utakon a szerpentineken. Innen is nagy gratuláció „Sanyi és Józsi bá-nak.”  Akit nem kell bemutatni, aki nélkül ez csak egy utazás lett volna. Az nem más mint, MÁTÉ CSONGOR. Máté Csongor jól felkészült, és hitelesen, tájékoztatott a közeli és távoli történelmi eseményekről, épületekről, szokásokról, vallásokról, gasztronómiai különlegességekről. Sok programot ajánlott szabadidőben, melyben mindenki megtalálhatta a neki legjobban tetszőt. (segítségei is voltak a helyi idegenvezetők Csilla és Andi). nekik is köszönjük a hasznos információkat. Csongor jó humorának köszönhetően vidáman teltek napjaink. Úgy érzem fogunk mi még együtt utazni.
Nagy köszönet a Vivaldi csapatának! A.család

Montenegró és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2022. szeptember 17-22.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Tegnap jöttünk haza a Bosznia és Montenegró a Balkán gyöngyszemei útról. Nagyon jól szervezett út volt, pontos indulásokkal, jó programokkal, profi idegenvezetéssel. Örömmel tapasztaltam, hogy mostanában a kulturális programok mellett több időt szakítanak a természet szépségeinek felfedezésére is. A hajókirándulás jól ötvözte a kettőt, gasztronómia élményekkel fokozva. F. Ildikó

Montenegro és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2019. május 28-június 2.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Szeretnénk köszönetet mondani Pauló Eszternek az utazás gondos előkészítéséért.Máté Csongornak,aki fantasztikusan jó vezető,tapasztalt,a látnivalókról,a programokról precíz és sok érdekes információval szolgált,jó humorral fűszerezve.A szállások elfoglalását,a lift hiányát gyorsan,rugalmasan intézte.Köszönjük színvonalas munkáját,rendkivüli figyelmességét,emberségét!"
Cs-né Ilike és a szolnoki Kultúra Barátai Nyugdíjas Egyesület kis csapata

Montenegro és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2018. május 16-21.
 
Kedves Vivaldi Travel munkatársak!
Tegnap érkeztünk haza a Montenegro és Bosznia utazásról, amelyről csak" legekben" tudok beszélni! Nagyon jó programok,kellemes szállások,kiváló és udvarias gépkocsivezetők,no és az idegenvezetőnk Máté Csongor,aki nagyon sok értékes tudás és ismeretanyagot adott át,fáradhatatlanul! Köszönjük, nagyon jól éreztük magunkat.
B. Béláné és B. Erzsébet
 
Montenegro és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2017. május 31 - június 5.

Kedves Vivaldi Travel!
Köszönetemet szeretném kifejezni Montenegró és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei elnevezésű útjuk miatt. Tartalmas, gazdag programot állítottak össze! 
Máté Csongor idegenvezető hitelesen, felkészülten tájékoztatott a közeli és távoli történelmi eseményekről, épületekről, szokásokról, vallásokról, gasztronómiai különlegességekről. (Ebben segítségére voltak a helyi idegenvezetők is!) Nagy tudásával, emberségével, figyelmességével, határozottságával, a felmerülő problémák kezelésével, humorával, kedvességével, a legjobbak között tartom számon!  Sok programot ajánlott szabadidőben, melyben mindenki felfedezhette a neki legjobban tetszőt: múzeumot, éttermet, kávézót, túrát, sétát, stb.
Köszönet az autóbusz vezetőinek, Gyuri és Pali " bácsinak" is, akik mellett biztonságban érezhettük magunkat! Legközelebb is Önöket választom!
Szeretettel üdvözlöm a Vivaldi minden dolgozóját!   T-né J. Ági

Montenegro és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2017. május 31 - június 5.

T. Vivaldi!
Szeretnék köszönetet mondani a 2017. 05. 31 - 2017. 06. 05 közötti Montenegró Bosznia gyöngyszemei programért. Nagyon élvezetes jól összeállított programon vehettem részt. Sok látnivaló, kellemes tempó. Mindenütt elegendő idő állt rendelkezésünkre. A program vezetője Máté Csongor fantasztikus vezető. A látnivalókról, programokról precíz, pontos, sok érdekes információval szolgált a csoport részére. Körültekintően, zökkenőmentesen intézte a programhoz kapcsolódó szállások elfoglalását, az ajánlott étkezések, fakultatív programok megszervezését, kivitelezését. Amennyiben probléma merült fel, azt komolyan vette és az utasok érdekeit maximálisan figyelembe véve keresett rá megoldást!
Úgyhogy! Csongor köszönöm szépen!
És köszönöm két sofőrünk biztonságos vezetését, udvarias, segítőkész munkáját is! Kívánok nekik jó egészséget és még sok-sok élményekben gazdag utazást!
Üdvözlettel: Sz. Péterné (Rozi)

Montenegró és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2016. szeptember 16-21.

Tisztelt Utazás Iroda!
Kedves Munkatársak!
Két napja értünk haza Montenegro és Bosznia körutazásunkról. Fantasztikus utazás volt! Mint egy mese.
Nagyszerű volt a szervezés, az idegenvezető Máté Csongor jó humorú személyisége. Köszönet a buszvezetőknek, akik nagyon nehéz utakon vezettek át minket.
A szervezésért egy külön köszönet: más szemmel látom a történelmet. Fájdalmas volt látni Szarajevót, ugyanakkor felemelő is.
Én személy szerint 1968-ban jártam végig ezt az utat, (22 évesen). Újra látni, újra átélni a Kotori öböl csodáját, valóban olyan volt, mint a mesében. Ez volt a megtalált idő.
Köszönet érte Mindnyájuknak!
üdvözlettel
V. Judit

Montenegró és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2016. június 25-30.
2016.06.25.-30-ig vettem részt ezen az utazáson. Szeretném mégegyszer megköszönni a két gépkocsivezetőnek nem csak az udvariasságukat, hanem azt a határtalan nyugalmat, magabiztosságot amit az egész úton tanúsítottak. Én a vezető mögött ültem.....Minden tiszteletem és köszönetem!!! Zsolt,  Tibor vigyázzanak magukra, és további jò utakat kívánok!!!
Továbbá az idegenvezetőnknek is köszönet! 
Üdvözlettel : R. ZsuzsA
 
Montenegró és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2015. szeptember 15-20.

Kedves Munkatársak!
Szeretnék köszönetet mondani az iroda minden munkatársának, akik a 2015. szeptember 15-20. közötti utazás szervezésében, lebonyolításában részt vettek.
Nagyon tetszett a program összeállítása, hiszen egyaránt volt benne építészeti örökség, történelem, természeti szépség és a még kellemes hőmérsékelű tengerben is jót lehetett fürödni. Máté Csongor és "Öcsi bácsi" kellő humorral igyekezett minden problémát kezelni. Jól jöttek a helyi idegenvezetők is, hiszen így Csongornak sikerült egy balesetet szenvedett csoportársunk segítségére lenni, nem kellett mindenkinek arra várni, hogy őt a kórházban ellássák. A szállások tiszták, rendezettek voltak.
Az időjárásra sem lehettt panaszunk. Igazán szép élménnyel gazdagodtunk.
További jó munkát kíván : S-né dr. B. Edit

Montenegro és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei - 2015.09.15 - 20.

"Montenegró Bosznia a Balkán gyöngyszemei" 2015. szeptember 16-20-ig utazásról sok csodálatos élménnyel gazdagon tértünk haza. Idegenvezetőnk: Máté Csongor jól felkészült, jó humorú, akinek köszönhetően vidáman teltek napjaink.
Gépkocsivezetőnk: "Öcsi Bácsi" magabiztosan vezetett, biztosította nekünk a kényelmes, nyugodt utazást.
Köszönjük a Vivaldinak ezt a csodálatos programot, ismét nem csalódtunk Önökben, jövő évben is Önök utazási irodáját fogjuk választani.

Tisztelettel: Sz. Pál István

Montenegró és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2014. szeptember 9-14.

Kedves Vivaldi Travel!
Vasárnap este (9.14.) érkeztem haza a Montenegró-Bosznia körutazásról rengeteg új élménnyel, ismerettel gazdagodva. Ízelítőt kaphattunk ennek a két országnak (no meg Dubrovniknak) a szépséges tájaiból, kultúrjából, szokásaiból, gasztronómiájából. Mindezt köszönhettük tivati telepített idegenvezetőnknek, Csillának, a két zseniális buszsofőrnek, Attilának és Istvánnak és végül, de nem utolsósorban Máté Csongornak, idegenvezetőnknek, aki rengeteget tett azért, hogy ez alatt a rövid idő alatt minél többet megtudhassunk ezekről az országokról, végig szórakoztatott az úton és mindig segítségünkre volt, ha az utasoknak valamilyen problémája volt.
Máskor is szívesen utaznék velük és természetesen, már holnap visszamennék Montenegróba.
Üdvözlettel: F. Ágnes

Montenegró és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2013. szeptember 10-15.

Tegnap érkeztünk meg a montenegrói útról. Köszönjük az idegenvezető Mison Andrea és a sofőrök Zoli és Attila szakmailag kiváló, emberileg megértő, figyelmes, magas színvonalú munkáját.
Minden jót kívánunk nekik a továbbiakban!
Lukácsné Weiler Katalin és  Vazinay Mária
első, de nem utolsó „Vivaldis" utasok

Montenegró és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2012. szeptember 11-16.
Tisztelt Vivaldi Travel!
2012. szeptember 11 és 16 között vettünk részt a Montenegró és Bosznia a Balkán gyöngyszemei utazáson.
A program jól szervezett, látnivalókban gazdag élményt nyújtott. A velünk utazó idegenvezető Mison Andrea, valamint a helyi idegenvezetőnk (Csilla - Montenegróban) maximális felkészültségükről valamint rugalmasságukról tettek tanúságot. Nemcsak a történelmi, hanem a helyi érdekességekre, szokásokra is felhívták a figyelmet.
A két Zoltán remekül vette a kanyarokat... :) Így nem okozott gondot a sok szerpentin - szám szerint 25! :) Aki ott volt tudja, miról írok...
Bár az időjárás nem volt kedvező (3 napig esett), a hangulatról a Vivaldi travel és az Adria tours közösen gondoskodott. Sok élménnyel gazdagodtunk! Köszönjük! :)
Üdvözlettel:Sipos Kinga és Sipos Istvánné
Montenegro és Bosznia 2011. augusztus 23-28.

Kedves Vivaldisok!

Szeretnénk Önöket tájékoztatni arról, hogy élmény volt számunkra az
utazás 2011. augusztus 23-2011. augusztus 28-ig a Montenegro-Bosznia
körutazásukon.
Köszönetet szeretnénk mondani Mison Andrea idegenvezetőnek a páratlan
helytállásáért és a két sofőrnek is. Javasolni szeretnénk, hogy az
ostrogi kolostor  látogatására  legalább 1 napot tervezzenek, mivel a
sok látogató miatt nehéz bejutni a kolostorba.

Jól éreztük magunkat: Kiss Béláné és Kiss Béla