Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most nyitva

Montenegro és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap: 

Indulás Budapestről reggel 5.00-kor. Folyamatos utazást követően érkezés Mostarba a késő délutáni órákban. Ismerkedés az Óvárossal, megtekintjük az Öreg-hidat, Karadoz bég dzsámiját, Biscevica utcát és a Tabánt, majd a szálláshelyek elfoglalása Mostar környékén.

2. nap: 

Reggeli után utazás Medjugorjeba, séta Mária megjelenésének helyéhez, fakultatív zarándok program a Jelenések hegyére. Dél körül indulás Dubrovnikba, a dalmát tengerpart egyik legszebb városába. Városnéző sétát teszünk a Stradun-on, érintjük az Orlando-oszlopot, a Városfalat, az Onofrio kutat, a Szent Balázs templomot és a Szűz Mária katedrálist. Késő délután továbbutazás a szálláshelyre, ami Budva környékén lesz. Vacsora a szállodában.

3. nap: 

Reggeli után Cetinjebe látogatunk, mely az ország ősi fővárosa. A királyi palota feleleveníti Európa egyik legérdekesebb sorsú dinasztiájának történetét és életét. Az utolsó uralkodó és családja földi maradványait a Cipur kápolna őrzi. Innen a Szent Péter Kolostorba folytatjuk utunkat, ahová pravoszláv hívők ezrei zarándokolnak el, hogy megláthassák a szent kereszt egy darabját vagy Keresztelő János relikviáit. Ezek után úticélunk a Montenegrónak nevet adó Fekete hegy és környéke, a Lovcen Nemzeti Park. Njegus falucskában megállunk egy pihenőre, hogy megkóstolhassuk a nevezetes sonkát és sajtot, majd egy lélegzetelállító szerpentinen ereszkedünk vissza alacsonyabb vidékekre. A nap méltó befejezéseként Budvával ismerkedünk, ahol Montenegro leghangulatosabb óvárosát találjuk. Visszautazás a szálláshelyre, vacsora a szállodában.

4. nap: 

Reggeli után a tengerpart nevezetességeire koncentrálunk, körbehajózzuk a Kotori- öblöt. (a hajókirándulás külön fizetendő) Elsőként a Szirti Madonna szigetet keressük fel, amely egy mesterséges sziget, zarándokhely, múzeum és egyedülálló ezüst plakett gyűjteményéről híres. Ezek után az öböl névadó városa, Kotor következik, mely tökéletesen megőrizte középkori jellegét. A monarchia egykori hadikikötője sokak számára a hírhedt matrózlázadással kapcsolódik össze. Városnézés idegenvezetéssel (Fegyverek tere, Szt. Trifun katedrális, Szt. Lukács templom), majd szabad program: kávézás, séta az óváros ódon falai között stb. Végül Perastot látogatjuk meg, a valamikori városköztársaságot, ami ismert tengerészek, hajóskapitányok városa. Megtekintjük a Szt. Miklós katedrálist, majd lehetőség nyílik egy kis barangolásra az ódon házak között. Visszaúton elhajózunk Prčanj, Stoliv, Lepetane előtt, majd visszaérkezés a szállásra a késődélutáni órákban, utána pihenési, strandolási lehetőség a tengerparton. Este vacsora a szállodában.

5. nap: 

Korai reggeli után indulás Vrpazarba. Útközben rövid fotószünet az egykori halászfalu, Sveti Stefán kis szigeténél. Utunk a Skadari-tóhoz vezet, mely a Balkán egyik legjelentősebb rezervátuma. Rövid fotószünet a tónál, majd továbbutazás az Ostrog kolostorhoz, mely az ország egyik legemblematikusabb műemléke és kultuszhelye. A meredek sziklafalba beágyazott templomban lévő Szent Bazil relikviáihoz a hívők mezítláb teszik meg a hosszú utat. Innen továbbutazunk a Piva folyó fantasztikus kanyonja mentén Szarajevóba. Szállásfoglalás a késő esti órákban.

6. nap: 

Reggeli után ismerkedés Szarajevóval. A város török negyede, a nyüzsgő életű Bascsarsija önmagában is teljes értékű attrakció. Ráadásul itt található a Balkán legjelentősebb és legimpozánsabb mecsete a Gazi Huszrev Bég dzsámi. Mielőtt továbbindulnánk, a Ferenc Ferdinánd elleni merénylet színhelyét is felkeressük. Koradélután indulás Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Montenegro és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2017. május 31 - június 5.

Kedves Vivaldi Travel!
Köszönetemet szeretném kifejezni Montenegró és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei elnevezésű útjuk miatt. Tartalmas, gazdag programot állítottak össze! 
Máté Csongor idegenvezető hitelesen, felkészülten tájékoztatott a közeli és távoli történelmi eseményekről, épületekről, szokásokról, vallásokról, gasztronómiai különlegességekről. (Ebben segítségére voltak a helyi idegenvezetők is!) Nagy tudásával, emberségével, figyelmességével, határozottságával, a felmerülő problémák kezelésével, humorával, kedvességével, a legjobbak között tartom számon!  Sok programot ajánlott szabadidőben, melyben mindenki felfedezhette a neki legjobban tetszőt: múzeumot, éttermet, kávézót, túrát, sétát, stb.
Köszönet az autóbusz vezetőinek, Gyuri és Pali " bácsinak" is, akik mellett biztonságban érezhettük magunkat! Legközelebb is Önöket választom!
Szeretettel üdvözlöm a Vivaldi minden dolgozóját!   T-né J. Ági

Montenegro és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2017. május 31 - június 5.

T. Vivaldi!
Szeretnék köszönetet mondani a 2017. 05. 31 - 2017. 06. 05 közötti Montenegró Bosznia gyöngyszemei programért. Nagyon élvezetes jól összeállított programon vehettem részt. Sok látnivaló, kellemes tempó. Mindenütt elegendő idő állt rendelkezésünkre. A program vezetője Máté Csongor fantasztikus vezető. A látnivalókról, programokról precíz, pontos, sok érdekes információval szolgált a csoport részére. Körültekintően, zökkenőmentesen intézte a programhoz kapcsolódó szállások elfoglalását, az ajánlott étkezések, fakultatív programok megszervezését, kivitelezését. Amennyiben probléma merült fel, azt komolyan vette és az utasok érdekeit maximálisan figyelembe véve keresett rá megoldást!
Úgyhogy! Csongor köszönöm szépen!
És köszönöm két sofőrünk biztonságos vezetését, udvarias, segítőkész munkáját is! Kívánok nekik jó egészséget és még sok-sok élményekben gazdag utazást!
Üdvözlettel: Sz. Péterné (Rozi)

Montenegró és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2016. szeptember 16-21.

Tisztelt Utazás Iroda!
Kedves Munkatársak!
Két napja értünk haza Montenegro és Bosznia körutazásunkról. Fantasztikus utazás volt! Mint egy mese.
Nagyszerű volt a szervezés, az idegenvezető Máté Csongor jó humorú személyisége. Köszönet a buszvezetőknek, akik nagyon nehéz utakon vezettek át minket.
A szervezésért egy külön köszönet: más szemmel látom a történelmet. Fájdalmas volt látni Szarajevót, ugyanakkor felemelő is.
Én személy szerint 1968-ban jártam végig ezt az utat, (22 évesen). Újra látni, újra átélni a Kotori öböl csodáját, valóban olyan volt, mint a mesében. Ez volt a megtalált idő.
Köszönet érte Mindnyájuknak!
üdvözlettel
V. Judit

Montenegró és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2016. június 25-30.
2016.06.25.-30-ig vettem részt ezen az utazáson. Szeretném mégegyszer megköszönni a két gépkocsivezetőnek nem csak az udvariasságukat, hanem azt a határtalan nyugalmat, magabiztosságot amit az egész úton tanúsítottak. Én a vezető mögött ültem.....Minden tiszteletem és köszönetem!!! Zsolt,  Tibor vigyázzanak magukra, és további jò utakat kívánok!!!
Továbbá az idegenvezetőnknek is köszönet! 
Üdvözlettel : R. ZsuzsA
 
Montenegró és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2015. szeptember 15-20.

Kedves Munkatársak!
Szeretnék köszönetet mondani az iroda minden munkatársának, akik a 2015. szeptember 15-20. közötti utazás szervezésében, lebonyolításában részt vettek.
Nagyon tetszett a program összeállítása, hiszen egyaránt volt benne építészeti örökség, történelem, természeti szépség és a még kellemes hőmérsékelű tengerben is jót lehetett fürödni. Máté Csongor és "Öcsi bácsi" kellő humorral igyekezett minden problémát kezelni. Jól jöttek a helyi idegenvezetők is, hiszen így Csongornak sikerült egy balesetet szenvedett csoportársunk segítségére lenni, nem kellett mindenkinek arra várni, hogy őt a kórházban ellássák. A szállások tiszták, rendezettek voltak.
Az időjárásra sem lehettt panaszunk. Igazán szép élménnyel gazdagodtunk.
További jó munkát kíván : S-né dr. B. Edit

Montenegro és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei - 2015.09.15 - 20.

"Montenegró Bosznia a Balkán gyöngyszemei" 2015. szeptember 16-20-ig utazásról sok csodálatos élménnyel gazdagon tértünk haza. Idegenvezetőnk: Máté Csongor jól felkészült, jó humorú, akinek köszönhetően vidáman teltek napjaink.
Gépkocsivezetőnk: "Öcsi Bácsi" magabiztosan vezetett, biztosította nekünk a kényelmes, nyugodt utazást.
Köszönjük a Vivaldinak ezt a csodálatos programot, ismét nem csalódtunk Önökben, jövő évben is Önök utazási irodáját fogjuk választani.

Tisztelettel: Sz. Pál István

Montenegró és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2014. szeptember 9-14.

Kedves Vivaldi Travel!
Vasárnap este (9.14.) érkeztem haza a Montenegró-Bosznia körutazásról rengeteg új élménnyel, ismerettel gazdagodva. Ízelítőt kaphattunk ennek a két országnak (no meg Dubrovniknak) a szépséges tájaiból, kultúrjából, szokásaiból, gasztronómiájából. Mindezt köszönhettük tivati telepített idegenvezetőnknek, Csillának, a két zseniális buszsofőrnek, Attilának és Istvánnak és végül, de nem utolsósorban Máté Csongornak, idegenvezetőnknek, aki rengeteget tett azért, hogy ez alatt a rövid idő alatt minél többet megtudhassunk ezekről az országokról, végig szórakoztatott az úton és mindig segítségünkre volt, ha az utasoknak valamilyen problémája volt.
Máskor is szívesen utaznék velük és természetesen, már holnap visszamennék Montenegróba.
Üdvözlettel: F. Ágnes

Montenegró és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2013. szeptember 10-15.

Tegnap érkeztünk meg a montenegrói útról. Köszönjük az idegenvezető Mison Andrea és a sofőrök Zoli és Attila szakmailag kiváló, emberileg megértő, figyelmes, magas színvonalú munkáját.
Minden jót kívánunk nekik a továbbiakban!
Lukácsné Weiler Katalin és  Vazinay Mária
első, de nem utolsó „Vivaldis" utasok

Montenegró és Bosznia, a Balkán gyöngyszemei 2012. szeptember 11-16.
Tisztelt Vivaldi Travel!
2012. szeptember 11 és 16 között vettünk részt a Montenegró és Bosznia a Balkán gyöngyszemei utazáson.
A program jól szervezett, látnivalókban gazdag élményt nyújtott. A velünk utazó idegenvezető Mison Andrea, valamint a helyi idegenvezetőnk (Csilla - Montenegróban) maximális felkészültségükről valamint rugalmasságukról tettek tanúságot. Nemcsak a történelmi, hanem a helyi érdekességekre, szokásokra is felhívták a figyelmet.
A két Zoltán remekül vette a kanyarokat... :) Így nem okozott gondot a sok szerpentin - szám szerint 25! :) Aki ott volt tudja, miról írok...
Bár az időjárás nem volt kedvező (3 napig esett), a hangulatról a Vivaldi travel és az Adria tours közösen gondoskodott. Sok élménnyel gazdagodtunk! Köszönjük! :)
Üdvözlettel:Sipos Kinga és Sipos Istvánné
Montenegro és Bosznia 2011. augusztus 23-28.

Kedves Vivaldisok!

Szeretnénk Önöket tájékoztatni arról, hogy élmény volt számunkra az
utazás 2011. augusztus 23-2011. augusztus 28-ig a Montenegro-Bosznia
körutazásukon.
Köszönetet szeretnénk mondani Mison Andrea idegenvezetőnek a páratlan
helytállásáért és a két sofőrnek is. Javasolni szeretnénk, hogy az
ostrogi kolostor  látogatására  legalább 1 napot tervezzenek, mivel a
sok látogató miatt nehéz bejutni a kolostorba.

Jól éreztük magunkat: Kiss Béláné és Kiss Béla