Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Irodánk a személyes ügyintézést visszavonásig szünetelteti.
Otthoni munkavégzéssel dolgozunk, munkanapokon 9.00-17.00 óra között.

Nyaralás Montenegróban programokkal

                                                                                                             
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Akciós ár
Foglalás
2024.06.24
10/9
Félpanzió
274 900 Ft
274 900 Ft
Indulás
Nap / éj
Ellátás
Katalógus ár
Előfoglalásban
Foglalás
2024.08.23
10/9
Félpanzió
274 900 Ft
255 657 Ft
Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Az utazáshoz 3 hónapig érvényes kártya tipusú személyi igazolvány vagy útlevél szükséges!

Montenegró és Bosznia programunk: ITT található

Montenegró és Bosznia mandarinszürettel programunk: ITT található 

1. nap
Indulás reggel 5.00 órakor Budapestről. Folyamatos utazás rövid pihenőkkel Horvátországon és Bosznián keresztül Mosztárig. Ismerkedés a város nevezetességeivel: dzsámik, Öreg híd, bazár, ezt követően autentikus bosnyák vacsora, majd szálláshelyek elfoglalása Mostar környékén.

2. nap
Reggeli után továbbutazás Montenegróba a szálláshelyünkre, Budvára. Az olyan természeti szépségei mellett, mint a hajóval látogatható szigetek, pazar partszakaszok, Budva az ország legnagyobb tengerparti települése, a montenegrói turizmus nyüzsgő központja. Az óvárosa egy kicsi félszigeten fekszik, ahol keskeny sikátorok hangulatos terekhez érkeznek tele mesés éttermekkel és történelmi örökséggel, templomokkal. Nyaranta az óvárosban a kulturális élet is előtérbe kerül, hiszen számos szabadtéri koncertnek és előadásnak is otthont ad a budvai ’stari grad’. A város tengerparti szakasza 21 km hosszú, összesen 17 különböző kisebb-nagyobb stranddal. Szállásfoglalást követően közös felfedező sétára indulunk, majd vacsora a szálláson.

3. nap
Egész napos szabadprogram vagy fakultatív hajókirándulás a Kotori öbölben

Reggeli után körbehajózzuk a Kotori- öblöt. Elsőként a Szirti Madonna szigetet keressük fel, amely egy mesterséges sziget, zarándokhely, múzeum és egyedülálló ezüst plakett gyűjteményéről híres. Ezek után az öböl névadó városa, Kotor következik, mely tökéletesen megőrizte középkori jellegét. A monarchia egykori hadikikötője sokak számára a hírhedt matrózlázadással kapcsolódik össze. Városnézés idegenvezetéssel (Fegyverek tere, Szt. Trifun katedrális, Szt. Lukács templom), majd szabad program: kávézás, séta az óváros ódon falai között stb. Végül Perastot látogatjuk meg, a valamikori város-köztársaságot, ami ismert tengerészek, hajóskapitányok városa. Megtekintjük a Szt. Miklós katedrálist, majd lehetőség nyílik egy kis barangolásra az ódon házak között. Visszaúton elhajózunk Prčanj, Stoliv, Lepetane előtt, majd visszaérkezés a szállásra a késő délutáni órákban. Este vacsora a szállodában.

4. nap

Egész napos szabadprogram, strandolás.

5. nap
Egész napos szabadprogram vagy fakultatív kirándulás a Skadari tóhoz és Stari Barba

Egész napos kirándulás a Balkán legnagyobb tavához, a Skadari-tóhoz. A napot hajókázással, fürdőzéssel, közös halebéddel töltjük. Út közben érintjük a látványos Rijeka Crnojevicát, a ’montenegrói Dunakanyart’, és ellátogatunk az ország egyik legrégebben urbanizált településére, Stari Barba is. A színes, török kort idéző bazársoron átsétálva megérkezünk az egykori erődhöz, ahonnan pazar panoráma nyílik elénk a tenger felé. Meglátogatjuk az ország (és többek szerint Európa) legidősebb élő olajfáját is, ami több, mint 2000 éves, és a mai napig termő.

6. nap
Egész napos szabadprogram vagy félnapos fakultatív kirándulás a Kék Barlanghoz

Reggelit követően hajókirándulásra indulunk. Panorámaútvonalon érkezünk Žanjice beachre, ahol strandolással töltjük a napot. A kirándulás során csobbanunk a kristálytiszta vizű Kék barlangban és elhajózunk a Mamula sziget mellett is, ahol az Osztrák-Magyar Monarchia idejéről maradt erődítmény történetével ismerkedünk (kikötni már nem lehet, a szigeten luxusszálloda nyílt).

7. nap
Egész napos szabadprogram vagy félnapos fakultatív kirándulás Sveti Nikola szigetre

Strandolás az Adriai-tenger déli szakaszának legnagyobb szigetén. Hajóval érkezünk a budvai, kb 2 km hosszú Sveti Nikola szigetére. Buja növényzet, gazdag madárvilág, kristálytiszta víz és rejtett kis öblök várnak bennünket a kagyló alakú szigeten, ami tökéletes hely lesz a búvárkodásra és a nyugodt pihenésre. A szigetről hajóval térünk vissza Budvára.

8. nap
Egész napos szabadprogram vagy fakultatív kirándulás Petrovácra és Sveti Stefanra

Egész napos fürdőzés napja kirándulással egybekötve, indulás reggeli után Petrovácra és Sveti Stefanra. Délelőttöt a gazdagok szigetének tövében, a festői szépségű Sveti Stefan strandján töltjük. Délután a montenegrói tengerpart egyik csöndes gyöngyszemét, Petrovacot látogatjuk meg. A strandolás mellett hajókázásra is lesz lehetőség a búvárok egyik kedvenc merülési helyéhez, a parttól nem messze húzódó, Katic és Cveta Nedelja sziklaszirtekhez.

9. nap

Reggelit követően a budvai szállásunkat elhagyva hazafelé indulunk a Pazar montenegrói hegyeken keresztül Bosznia irányába. Út közben meglátogatjuk Montenegró és az egész Balkán legismertebb zarándokhelyét, az Ostrog kolostort, amely egy szinte függőleges sziklán helyezkedik el ámulatba ejtő magasságban. A bosnyák bárányvacsora utána az éjszakát Szarajevóban töltjük.

10. nap
Reggeli után ismerkedés Bosznia fővárosával, Szarajevóval. A város török negyede, a nyüzsgő életű Bascsarsija önmagában is teljes értékű attrakció. Ráadásul itt található a Balkán legjelentősebb és legimpozánsabb mecsete a Gazi Huszrev Bég dzsámi. Mielőtt továbbindulnánk, a Ferenc Ferdinánd elleni merénylet színhelyét is felkeressük. Kora délután indulás Budapestre. Érkezés a késő esti órákban.

A nevezetességek látogatása a helyi előírások betartása szerint lehetséges. 

Információk árakról, programköltségekről és biztosításról

Az ár tartalmazza: 
- utazás autóbusszal
- 9 éj szállás
- reggeli-vacsora ellátás
- VOX készülék
- idegenvezetés

Az ár nem tartalmazza: 
- útlemondási biztosítás (az út részvételi díjának 1,8 %-a)
- betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás 700 Ft/fő/nap
- belépőjegyek
- fakultatív programok
- idegenforgalmi adó: kb.1,5 Euro/fő/éj

Felárak:
- egyágyas felár (foglaláskor fizetendő): 90.000 Ft/fő
egyágyas felár társítással (foglaláskor fizetendő): 45.000 Ft/fő

Belépőjegyek, fakultatív programok, várható költségek:
(Helyszínen fizetendők a megadott pénznemben, készpénzben. Bankkártyás fizetésre nincs lehetőség.)

Hajókirándulás a Kotor-i öbölben:                 kb. 45 Euro/fő
Kirándulás Petrovácra és Sveti Stefanra kb. 25 Euro/fő 
Kirándulás a Skadari tóhoz és Stari Barbakb. 55 Euro/fő
Kirándulás a Kék Barlanghozkb. 40 Euro/fő
Kirándulás Sveti Nikola szigetrekb. 10 Euro/fő
Ostrog kolostorkb. 10 Euro/fő

Az árak bizonyos esetekben nem csak a belépőjegyeket, hanem a járulékos költségeket is tartalmazzák (foglalási díj, helyi idegenvezető, szervezési költség). Azokban az esetekben, ahol a múzeum, nevezetesség vagy város kötelezően előírja a helyi idegenvezető alkalmazását, az külön, a belépőjeggyel együtt fizetendő a programokon való részvétel arányában.

A fakultatív programok min. 20 fő részvételével indulnak.
Az utazás min. 35 fő részvételével indul.

A programok sorrendje az időjárás, a nyitva tartások és a foglalások függvényében változhat. 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Az aktuális beutazási feltételekről kérjük foglalás és elutazás előtt is tájékozódjon a Konzuli Szolgálat honlapján:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/europa-utazasi-tanacsok

Felszállási lehetőségek:

Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti területről indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest, Hősök tere, OlofPalme sétány, Műjégpálya és Műcsarnok közötti terület
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út. Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Szobatípus:
Útjaink foglalásakor lehetőség van a preferált szobatípus kiválasztására. 2 ágyas szoba foglalása esetén a külön ágyas / franciaágyas igényt minden esetben jelezzük a szálláshelynek, de a szobaelosztásokat a szállodák, panziók végzik, így ezek teljesítéséért nem tudunk felelősséget vállalni. Sok esetben a franciaágyas szoba 2 külön matracot jelent egy kereben, vagy 2 egymás melletti ágyat. 

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.8%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden külföldi programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 700 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Nyaralás Montenegróban programokkal 2023.augusztus 25-szeptember 3.

Tisztelt Vivaldi Travel! 
Az utazás jól szervezett, élménydús volt. A jól sikerült nyaralás, köszönhető az idegenvezetőnek Máté Csongornak is, aki Bosznia és Montenegro természeti, történelmi és gasztronomiai élményeit elénk tárta, jó humorral fűszererezve.
Sikerült minden programot az időjárásnak megfelelően leszerveznie, így minden kirándulás és hajózás megvaslósult! A Kotori öböl egy csodálatos táj, (45 éve jártam gyerekként Kotorban) jó volt újra látni. Itt Csilla is velünk volt, mint helyi idegenvezető. A Budvai Riviéra - t hajóval körbeutaztuk
Csodálatos tájakon jártunk, Kék barlang, Bar, Petrovac, Sveti Stefan, Rijeka Canyon, Skadari tó, Ostrog kolostor. Megismerkedtünk Mostar és Szarajevó múltjával, történelmével.
Andrásnak a buszsofőrnek külön köszönet a biztonságos vezetést a közvetlenséget, és a segítőkészséget! Nagyon szépen köszönöm ezt a fantasztikus nyaralást! Már most visszautaznék Montenegróba.
Köszönet a Vivaldi Travel teljes csapatának a szervezésért! Egy törzsutasuk. Szné E.Noémi

Nyaralás Montenegróban programokkal 2023.augusztus 25-szeptember 3.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Montenegróban indultunk Máté Csongor kíséretében 2023. 08.25. napján. Köszönetet szeretnénk mondani a csodás utazásért a tartalmas programokért a gyönyörű helyekért, ahová nem jutottunk volna el az utazási iroda nélkül. Minden volt ami szem szájnak ingere. Mesébe illő tájak, vizek mentén haladtunk!. Hálásak vagyunk  a felkészült "mindent is tudó", vérprofi, idegenvezetőnek nem kisebbítve ezzel buszvezetőnk érdemeit sem. Szállás, ellátás minősége kiváló volt. Utazás alatt valóban kikapcsolódtunk, megfeledkezhettünk hétköznapi gondjainról!
Köszönjük az élményt, nagyszerűen éreztük magunkat Üdvözlettel egy újabb utazás reményében Marcsi, Zsuzsi, Györgyi