Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most nyitva

Komarno és a Monostori erőd, a megelevenedő történelem

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Indulás reggel 7.30 Budapest, Hősök teréről. Folyamatos utazás egy rövid megállással. Először Szlovákiába, Komárnoba utazunk, ahol vezetőnk segítségével megismerhetjük a Komárnot körülvevő hatalmas bástyarendszer titkait, majd következő állomásunk a komárnoi vár. Egyedülállóan izgalmas séta az eddig lezárt, látogatók elől elkerített több hektáros területen. Különleges élmény felfedezni a félhomályos végeláthatatlan teremsorokat és a zegzugos folyosókat, a bonyolult rendszerben kialakított lőrésekkel és ágyúállásokkal tagolt bástyákat.
Következő állomásunk Martos községben lesz, mely a Nyitra és a Zsitva összefolyásánál fekszik 18 km-re Komáromtól. Földrajzi fekvése miatt a település el volt zárva a környező falvaktól, így Martoson a hagyományos népi kultúra számos eleme jó állapotban fennmaradt.  Ezután ebédelésre és vásárlásra nyílik lehetőség.
Visszatérve Komárnoba, sétával folytatjuk napunkat a város felújított főutcáján, mindeközben megismerkedünk Komárno történetével is. Felfedezzük a 45 ország jellegzetes építészetét felvonultató Európa udvart, a főteret a Klapka szoborral, a Tiszti pavilon épületegyüttesét és megismerkedünk a város szülötteivel: Lehárral és Jókaival.
Komárno után következik Komárom és a Monostori erőd, amely a Monarchia legerősebb katonai támaszpontja volt 200 ezer fős befogadó képességével. Az erődben barangolva megtekintjük a Lőoktató termet, az izgalmas földalatti külső- és belső kazamatarendszert, a világon egyedülálló 4000 m2-es pékséget - a „Kenyér-múzeumot", az itteni életet bemutató kiállítást, valamint a haditechnikai parkot. 

Késő délután hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.


A vár és erőd túrák időtartama: kb. 1,5 óra (kb. 2 km, részben szabadtéri útvonalon).
Látogatóknak javasolt felszerelés: az évszaknak megfelelő meleg túraöltözet, kényelmes cipő, zseblámpa.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Komárno és a Monostori erőd 2013. augusztus 11.

Soha nem gondoltam volna, hogy a történelmi regényekből ismert erődrendszer ennyire fantasztikus élményt ad. Főleg a magyar oldal, a Monostori erőd bejárása volt egyedülállóan izgalmas. (Minden iskolásnak kötelezővé tenném a megtekintését, hogy közelebb hozza a 48/49-es szabadságharc színtereit.)
Komarno városától sokkal kevesebbet vártam, ezért kellemesen csalódtam, hogy milyen sok látnivaló van. Jól esett hallani, hogy milyen sokan és szépen beszélnek magyarul. Az időbeosztással is elégedett volt mindenki, mindenre jutott elegendő idő. Remek volt a megrendelt három fogásos ebéd, nemcsak árban volt nyerő, de ízben is. Jól lakottan más színben a világ.
Amit még kiemelnék, hogy az út ára  rendkívül kedvező, hogy 4.500.-Ft-ot még a szerényebb költségvetésű családok is megengedhetnek maguknak és a külön fizetendő összegeknek az ár/értékaránya is kiváló. Mindkét oldalon az erődöt bemutató idegenvezetők magas színvonalú, igen részletes vezetést tartottak, amibe Komarnoban némi keserűség is vegyült. Az ismert okok miatt a vár felújítása csak a távoli jövőben várható és addig kevesebb a látogató, mint azt joggal megérdemelné. Azaz, ha nem a határon hanem 200 km-rel afelett lenne, akkor már jutott volna pénz a rekonstrukcióra.
Legalább még egy mondatot megérdemelnek a buszvezetők is, akik mindegyikéről elmondható, hogy nemcsak jól vezetett, de figyelmes és udvarias is volt. Mindez elvileg magától értetődő, holott egyáltalán nem az

Komárno és a Monostori erőd 2013. augusztus 11.

Izgalmas és változatos program a komáromi várlátogatás, ill. a monostori erőd megtekintése. Ajánlom mindazoknak, akik szeretik az elhagyott épületeket, titkos folyosókat, zegzúgos kazamatákat. :-) Pőthe Attila felkészültsége és kedvessége ismét elvarázsolt Bennünket. Zsuzsi néni vendégszeretete, történetei visszarepítettek Minket a múlt századba. Megelevenedett általuk a martosiak és komáromiak világa...ÉLŐ TÖRTÉNELEMÓRA RENDHAGYÓ MÓDON...:-)))
Bármikor szívesen megismételném ezt a kirándulást!
Kulcsár Sára

Komárno és a Monostori erőd 2013. július 21.

Tisztelt Cím!
Köszönöm azt a felemelő élményt, aminek részese lehetünk kisfiammal a 2013 07 21 Komárnói autóbusz kirándulás alkalmából.
Köszönjük a szervezést, a különböző idegenvezetőket és a vendéglátást.
Nagyon fáradtan és élményekben gazdagon értünk haza.
Köszönettel: Alexáné Valovics Gabriella.

Komárno és a Monostori erőd 2013. április 28.

Kedves Vivaldisok!
Nagyon köszönjük azt a felejthetetlen napot, melyet Komarnoban,Martoson és a Monostori erődben együtt tölthettünk.
A szervezés nagyon profi volt,az idegenvezetőnk Pőthe Attila kedves volt és felkészült.Készségesek a helyi vezetők is.
Az ebéd finom volt és bőséges.A pontos tájékoztatás következtében mindenki hozott zseblámpát és melegebb ruhát, így nem volt gond a kazamatákban sem.
Az idő remek volt, kellemesen elfáradtunk.Hazafelé már azon tanakodtunk, hová menjünk legközelebb, - természetesen a Vivaldival!
Köszönettel a Péterfy kórház koraszülött osztály nevében: Molnár Ildikó

Komarno és a Monostori erőd 2012. április 14.
Nagyon jól sikerült a tegnapi kirándulás.
Az idegenvezetőnk egy nagyon felkészült, széles tájékozottságu fiú volt.  A program pazar, Komárnó gyönyörü.

A Monostori Erődben és a túloldalon is nagyon melegszívü és nagy-tudásu tárlatveztőink voltak. A Jókai muzeum rendesen zárva volt, de a Vivaldis srác elintézte, hogy nekünk kinyitották, és még tárlatvezetést is tartott a hölgy.

Ajánlhatod másoknak is, nem fognak csalódni.

Én le vagyok nyügözve..

Nagy Évi