Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

1065 Budapest, Révay u. 14.
Nyitva: Hétfő/Szerda: 9-18:30 h
Kedd/Csütörtök/Péntek: 9-17 h
Szombat: 9-13 h

Most nyitva

Komarno és a Monostori erőd, a megelevenedő történelem

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Indulás reggel 7.30 Budapest, Hősök teréről. Folyamatos utazás egy rövid megállással. Először Szlovákiába, Komárnoba utazunk, ahol vezetőnk segítségével megismerhetjük a Komárnot körülvevő hatalmas bástyarendszer titkait, majd következő állomásunk a komárnoi vár. Egyedülállóan izgalmas séta az eddig lezárt, látogatók elől elkerített több hektáros területen. Különleges élmény felfedezni a félhomályos végeláthatatlan teremsorokat és a zegzugos folyosókat, a bonyolult rendszerben kialakított lőrésekkel és ágyúállásokkal tagolt bástyákat.
Következő állomásunk Martos községben lesz, mely a Nyitra és a Zsitva összefolyásánál fekszik 18 km-re Komáromtól. Földrajzi fekvése miatt a település el volt zárva a környező falvaktól, így Martoson a hagyományos népi kultúra számos eleme jó állapotban fennmaradt.  Ezután ebédelésre és vásárlásra nyílik lehetőség.
Visszatérve Komárnoba, sétával folytatjuk napunkat a város felújított főutcáján, mindeközben megismerkedünk Komárno történetével is. Felfedezzük a 45 ország jellegzetes építészetét felvonultató Európa udvart, a főteret a Klapka szoborral, a Tiszti pavilon épületegyüttesét és megismerkedünk a város szülötteivel: Lehárral és Jókaival.
Komárno után következik Komárom és a Monostori erőd, amely a Monarchia legerősebb katonai támaszpontja volt 200 ezer fős befogadó képességével. Az erődben barangolva megtekintjük a Lőoktató termet, az izgalmas földalatti külső- és belső kazamatarendszert, a világon egyedülálló 4000 m2-es pékséget - a „Kenyér-múzeumot", az itteni életet bemutató kiállítást, valamint a haditechnikai parkot. 

Késő délután hazaindulás, érkezés Budapestre a késő esti órákban.


A vár és erőd túrák időtartama: kb. 1,5 óra (kb. 2 km, részben szabadtéri útvonalon).
Látogatóknak javasolt felszerelés: az évszaknak megfelelő meleg túraöltözet, kényelmes cipő, zseblámpa.

 

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve).
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! 
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 20 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5,5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 munkanapon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.

Cégünk a Colonnade Biztosító (korábban Atlasz Biztosító) szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 565 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Rólunk írták

Komárno és a Monostori erőd 2013. augusztus 11.

Soha nem gondoltam volna, hogy a történelmi regényekből ismert erődrendszer ennyire fantasztikus élményt ad. Főleg a magyar oldal, a Monostori erőd bejárása volt egyedülállóan izgalmas. (Minden iskolásnak kötelezővé tenném a megtekintését, hogy közelebb hozza a 48/49-es szabadságharc színtereit.)
Komarno városától sokkal kevesebbet vártam, ezért kellemesen csalódtam, hogy milyen sok látnivaló van. Jól esett hallani, hogy milyen sokan és szépen beszélnek magyarul. Az időbeosztással is elégedett volt mindenki, mindenre jutott elegendő idő. Remek volt a megrendelt három fogásos ebéd, nemcsak árban volt nyerő, de ízben is. Jól lakottan más színben a világ.
Amit még kiemelnék, hogy az út ára  rendkívül kedvező, hogy 4.500.-Ft-ot még a szerényebb költségvetésű családok is megengedhetnek maguknak és a külön fizetendő összegeknek az ár/értékaránya is kiváló. Mindkét oldalon az erődöt bemutató idegenvezetők magas színvonalú, igen részletes vezetést tartottak, amibe Komarnoban némi keserűség is vegyült. Az ismert okok miatt a vár felújítása csak a távoli jövőben várható és addig kevesebb a látogató, mint azt joggal megérdemelné. Azaz, ha nem a határon hanem 200 km-rel afelett lenne, akkor már jutott volna pénz a rekonstrukcióra.
Legalább még egy mondatot megérdemelnek a buszvezetők is, akik mindegyikéről elmondható, hogy nemcsak jól vezetett, de figyelmes és udvarias is volt. Mindez elvileg magától értetődő, holott egyáltalán nem az

Komárno és a Monostori erőd 2013. augusztus 11.

Izgalmas és változatos program a komáromi várlátogatás, ill. a monostori erőd megtekintése. Ajánlom mindazoknak, akik szeretik az elhagyott épületeket, titkos folyosókat, zegzúgos kazamatákat. :-) Pőthe Attila felkészültsége és kedvessége ismét elvarázsolt Bennünket. Zsuzsi néni vendégszeretete, történetei visszarepítettek Minket a múlt századba. Megelevenedett általuk a martosiak és komáromiak világa...ÉLŐ TÖRTÉNELEMÓRA RENDHAGYÓ MÓDON...:-)))
Bármikor szívesen megismételném ezt a kirándulást!
Kulcsár Sára

Komárno és a Monostori erőd 2013. július 21.

Tisztelt Cím!
Köszönöm azt a felemelő élményt, aminek részese lehetünk kisfiammal a 2013 07 21 Komárnói autóbusz kirándulás alkalmából.
Köszönjük a szervezést, a különböző idegenvezetőket és a vendéglátást.
Nagyon fáradtan és élményekben gazdagon értünk haza.
Köszönettel: Alexáné Valovics Gabriella.

Komárno és a Monostori erőd 2013. április 28.

Kedves Vivaldisok!
Nagyon köszönjük azt a felejthetetlen napot, melyet Komarnoban,Martoson és a Monostori erődben együtt tölthettünk.
A szervezés nagyon profi volt,az idegenvezetőnk Pőthe Attila kedves volt és felkészült.Készségesek a helyi vezetők is.
Az ebéd finom volt és bőséges.A pontos tájékoztatás következtében mindenki hozott zseblámpát és melegebb ruhát, így nem volt gond a kazamatákban sem.
Az idő remek volt, kellemesen elfáradtunk.Hazafelé már azon tanakodtunk, hová menjünk legközelebb, - természetesen a Vivaldival!
Köszönettel a Péterfy kórház koraszülött osztály nevében: Molnár Ildikó

Komarno és a Monostori erőd 2012. április 14.
Nagyon jól sikerült a tegnapi kirándulás.
Az idegenvezetőnk egy nagyon felkészült, széles tájékozottságu fiú volt.  A program pazar, Komárnó gyönyörü.

A Monostori Erődben és a túloldalon is nagyon melegszívü és nagy-tudásu tárlatveztőink voltak. A Jókai muzeum rendesen zárva volt, de a Vivaldis srác elintézte, hogy nekünk kinyitották, és még tárlatvezetést is tartott a hölgy.

Ajánlhatod másoknak is, nem fognak csalódni.

Én le vagyok nyügözve..

Nagy Évi