Vivaldi Travel
Négy évszakban utazunk

Utazás kereső

Keresés

Velencei karnevál (4 nap, 1 éjszaka)

Ajánlatkérés
Programleírás
Információk

Részletes programajánlat

Árakról, programköltségekről, biztosításról

1. nap:

Indulás Budapestről 20.00 órakor a Hősök teréről. Folyamatos utazás rövid szünetekkel Szlovénián át, éjszaka az autóbuszon.

2. nap:

Érkezés egy hosszabb technikai szünetet követően (kb. 1,5 óra - kávézási, reggelizési, felfrissülési lehetőség) a reggeli órákban Punta Sabbioniba. Behajózás Velencébe (külön fizetendő).
A behajózáshoz kétféle lehetőség közül választhatnak utasaink:
1. Transzfer behajózás a Szent Márk térre, melynek során a hajóból láthatunk néhány neveztességet: Arsenale – Lido – San Servolo sziget – Rakpart és rövid ismertetést kapunk a városról és a karneválról (ára: 15 Euro/fő, időtartama 45 perc)
2. Murano-Burano kirándulással egybekötött behajózás a Szent Márk térre, kiszállási lehetőség mindkét szigeten, Murano szigetén az Üveggyár megtekintése, Buranon séta a színes házacskák között és a hagyományos csipkeverés megtekintése. Természetesen itt is rövid ismertetést kapunk a városról és a karneválról. (ára: 30 Euro/fő, időtartama 3,5 óra)

Mindkét hajókirándulás után közös városnéző séta Velencében: Schiavoni rakpart - San Zaccaria templom - Börtön - Sóhajok hídja - Nemzeti könyvtár - Campanile - Prokurátori paloták - Szt. Márk Bazilika - Dózse palota. Séta Velence sétálóutcáján a Mercerién – Rialto – Piac. A nap további részében szabadprogram.

Délután fakultatív programlehetőségek az alábbiak szerint:
1. gondolázás Velence csatornáin, sikátorain a legtipikusabb közlekedési eszközzel. A program ára: 18 Euro/fő, 1 gondolában mindenképpen 6 főnek kell ülnie. Időtartam: 45 perc
2. vacsora egy tipikus, családias hangulatú olasz étteremben. A vacsora előételből, főételből és kávéból vagy desszertből áll. A vacsora ára: 16 Euro/fő
A két fakultatív program időben nem zárja ki egymást, tehát aki szeretne, mindkét programon részt tud venni.

Este a szálláshelyek elfoglalása Velence környékén.

3. nap:

A mai napon folytatjuk ismerkedésünket a lagúnák városával. Először behajózás Velencébe (külön fizetendő, hajójegy ára 15 Euro/fő), majd a városnéző séta folytatása: majd a városnéző séta folytatása: Santa Maria Formosa templom – San Giovanni e Paolo templom. Délután szabadprogram.

Ajánlatunk a nap további részére: Napoleon park - gyermekek karneválja, Szt. Márk tér - koncertsorozatok, pantomim előadások, jelmez szépségverseny. Campo San Paolo, San Silvestro – burattin előadások, koncertek, latin est.

Este fakultatív vacsorázási lehetőség egy tipikus olasz étteremben. A vacsora előételből, főételből és kávéból vagy desszertből áll. A vacsora ára: 16 Eur/fő.

Este hazautazás. Éjszaka az autóbuszon.

4. nap: Hazaérkezés a délelőtti órákban

A programváltoztatás jogát fenntartjuk.

FONTOS TUDNIVALÓK FOGLALÁS ELŐTT

Felszállási lehetőségek:
Autóbuszaink Budapestről a Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkolóból indulnak. Amennyiben olyan utazást választanak, amely a Dunántúl felé haladva (M1, M7 autópályák) hagyja el Magyarországot, lehetőséget biztosítunk Budapesten belül a budai oldalon történő felszállásra, illetve hazaérkezéskor leszállásra. Honlapunkon minden utazásunk esetében jelöljük azokat a lehetőségeket, mikor budai felszállást választhatnak. Foglaláskor, kérjük, válasszák ki, hol szeretnének felszállni az autóbuszra:
- Budapest Hősök tere, Műcsarnok mögötti autóbusz parkoló vagy
- Budapest, Móricz Zsigmond körtér/Villányi út (honlapunkon találják a felszállás pontos helyét térképen jelölve). Azokon az utazásokon, ahol az autóbusz a Hősök teréről nem a fent nevezett autóutakon/autópályákon hagyja el a várost (M3-as, 4-es út, M6-os), a budai felszállás nem lehetséges!
- Vidéki felszállási lehetőségekről, kérjük, érdeklődjenek! (Útjainknál jelöljük a fel- és leszállási helyeket, melyet foglaláskor kell kiválasztaniuk. Minden utazásunk esetében a rögzített lehetőségek közül választhatnak, mely az adott helyen, minden esetben útiránynak megfelelően történik.)
A felszállási helyek az indulást megelőző 7 napon belül már nem módosíthatóak! 

Ülőhelyek:
Az autóbuszon fix ülőhelyet nem értékesítünk! Az autóbuszt a jelentkezések és a befizetések sorrendjében töltjük, az első soroktól kezdve hátrafelé. Az autóbusz első soraiban az idegenvezető és 2 gépkocsivezető esetén, a gépkocsivezető kap elhelyezést. Utas kéréseket a rendelkezésre álló szabad helyek függvényében igyekszünk teljesíteni. Autóbuszaink méretét a csoport létszámához igazítjuk, mely eredményezheti az ülőhelyek változását. Az ülőhelyek kiosztására vonatkozóan reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

Útlemondási biztosítás: Az árak (részvételi díjak) nem tartalmazzák az útlemondási biztosítást. Minden több napos utazásunk esetén kötelező a biztosítás megkötése.
A biztosítás utazásképtelenség esetére érvényes. (Ha az utas saját vagy vele együtt utazó társa, közeli hozzátartozója háziorvos, szakorvos által igazolt utazásképtelensége (betegség, baleset, haláleset) miatt vagy más igazolható ok (katonai szolgálatra behívás, lakás kirablása, természeti csapás) miatt nem tud részt venni az utazáson a biztosító a felmerült költségeket 10 % önrész levonásával az utasnak megtéríti.) A biztosítás díja több napos utazsok esetében: Alapdíj/Részvételi díj 1.5%-a (jelentkezéskor kötelezően fizetendő), egynapos útjaink esetében a részvételi díj 5% (jelentkezéskor választható).

A kiváltó ok felmerülésétől számítva lehetőleg azonnal, maximum 2 napon belül írásban kell értesíteni az irodát. Amennyiben az irodát később értesítik, a kötbér összege magasabb lehet, viszont a biztosító az orvosi papírok vagy egyéb igazolások dátuma szerint fizet kártérítést.

Baleset- betegség- poggyász biztosítás: Érvényes utas-biztosítással minden programunkon résztvevő utasunknak rendelkeznie szükséges. A külföldön segítséget nyújtó biztosítási kártyát indulás előtt idegenvezetőink ellenőrzik az autóbuszon. Minden utasunk saját felelősségére dönt az utasbiztosításról. Biztosítás hiányában irodánk személyes asszisztenciát nem tud nyújtani a bajba jutottnak (erre hivatott a biztosító Assistance Szolgálata). Továbbá sok esetben bebizonyosodott, hogy jó, ha rendelkezünk az úgynevezett EU kártyával is. Ez azonban nem elegendő nagyon sok esetben. A bankkártyákhoz tartozó biztosítások esetében is célszerű meggyőződni utazás előtt a következőkről:
- rendelkezik-e segítségnyújtó asszisztenciával abban az országban, ahová utazni készülünk, 
- milyen összeghatárig nyújt fedezet baj esetén,
- kötődik-e valamilyen feltétel a biztosítás érvényesítéséhez, aktiválásához (pl.: bankkártya használata az adott országban a biztosítási esemény előtt, az utazás időtartama alatt). Amennyiben nincs erre vonatkozóan kiterjedt szolgáltatás, akkor egy káresemény esetén nagyobb költségek merülhetnek fel, melyet az Utazónak kell megfizetnie.
Cégünk az Európai Utazási Biztosító Zrt. szolgáltatását közvetíti. A biztosítás díja minden programunk esetében: 560 Ft/fő/nap. A biztosítási szerződés honlapunkon elérhető.

VOX készülék: A városnézések során annak érdekében, hogy az idegenvezetés nagy létszámú csoportok esetén is jól hallható legyen mindenki számára, fülhallgatós készülékeket alkalmazunk. A készülék elvesztéséből, nem rendeltetésszerű használatából eredő hibáért, illetve okozott kárért irodánk nem vállal felelősséget. Ezen esetekben a készüléket biztosító cég 50 €-ot számít fel a megrongált, illetve elvesztett készülékekért. Ennek költsége a készüléket használót terheli, melyet ezen esetek felmerülésekor idegenvezetőnknek szükséges megfizetnie.

Túra programjaink: Kínálatunkban évről évre növekszik azon útjaink száma, amelyek a természet szépségeit mutatják be és aktív kikapcsolódást tesznek lehetővé. Ezen útjaink fokozati besorolása megfontolt, a terepet jól ismerő túravezetők által történt. Ezeknél az utaknál fontos, hogy mindenki korlátait ismerve, saját felelősségére vesz részt az adott túrán. Szív- és érrendszeri, valamint mozgásszervi megbetegedésben szenvedőknek ezeket az utakat nem ajánljuk. A megfelelő túraöltözet alapfeltétele a túrán való részvételnek. Kérjük jelentkezés előtt, minden esetben figyelmesen olvassák el túravezetőnk ajánlását honlapunkon!

Árakról, programköltségekről, biztosításról

Nézze meg további ajánlatainkat!

Rólunk írták

Velencei karnevál 4 nap, 1 éj 2015. február 13-16.

Tisztelt Vivaldi Travel!
Mivel az Outlook-kal gondjaim vannak, chat-ablakot nem találtam a honlapjukon, ezért ilyen formában írnék visszajelzést az útról, ha már idegenvezetőnk biztatott rá. :)
Csodálatos 2 napot tölthettünk Velencében az Önök jóvoltából, (Febr. 13-16.), amiért nagyon hálásak vagyunk. :) Kissé fárasztó volt ugyan a sok séta és élmény miatt, de ez kellemes fáradtság volt, és cseppet sem bántuk. Profi szervezés volt, melyből kiemelném az előre megszervezett állomásokat, programokat, vendéglátóhelyet és szállodát. Minden gördülékenyen és simán zajlott. A szállás kitűnő volt, az étterem... ízlés dolga. ;) Nagyon sokat lendített ezen a gördülékenységen, hogy idegenvezetőnk mindent előre és pontosan elmondott, többször is akár, úgyhogy minden szükséges információ a rendelkezésünkre állt, amit mi igyekeztünk a menetrend pontos betartásával meghálálni.
Külön pozitívum volt számunkra idegenvezetőnk, Horváth Zoltán "vezetési stílusa". Kedves, közvetlen, baráti, humoros személyisége sokat adott hozzá az élményekhez, amit nyilvánvaló "Velence (illetve Itália)-szeretetével", mély tudásanyagával fűszerezett. Mindig fel lehetett hívni, és mindig segítőkész válaszokat és hozzáállást kaptunk tőle. Öröm olyan embereket látni, akik azért csinálják, amit csinálnak, mert szeretik is azt. :)
A javítandó dolgok közé annyit írnék be esetleg, hogy a buszoknál figyelni kéne arra, hogy minden utasnak elegendő helye legyen. Nem érdemes plusz 2-3 ülést bezsúfolni, mert az elégedetlen utas többet visz el, mint amennyit az esetleges plusz 1-3 fő hozhat. Ugyanis, ha minden hely foglalt lett volna, szinte lehetetlen lett volna akár ülni, nemhogy aludni, (egy 10 órás úton!) pihenni azon a helyen, ahol ülést foglaltak nekünk. (5-10 centi volt mindössze a lábaimnak, miközben 190 cm magas vagyok) Így, hogy volt két szabad hely, valahogy megoldottam, de nem tudtam a párom mellett ülni.
Javasolnám még, ha lehetséges, hogy egy picit részletesebb térképet adjanak, bár a jelenlegi arra jó volt, hogy elvesszünk Velencében. :) És ha van esetleg olyan hely, amit tudnak javasolni, esetleg előre "leboltolni" a 10 órás szabadprogram alatt, ahová pl. szombaton be tudtunk volna ülni 2-3 óránként melegedni, az is sokat javított volna a közérzetünkön.
Mindezek mellett az út csodálatos volt, és nagyon köszönjük!
Üdvözlettel:
D. Pál és N. Ildikó

Velencei karnevál 4 nap, 1 éj 2015. február 13-16.

Kedves Vivaldi Travel!
Tegnap reggel, azaz február 16.-án érkeztünk haza az Önök által szervezett Velencei Karneválról..és még mindig a hatása alatt vagyunk! :) Nagyon jól éreztük magunkat, amihez az idegenvezetőnk, Horváth Zoltán profi munkája nagyban hozzájárult!
Úgy mesélt, hogy az nem volt unalmas, sokat nevettünk vele és imádtuk, ahogy az esernyőt tartotta! ;) A sofőrjeink csak úgy repítettek minket és kedvesek, udvariasak voltak.
Tervezünk egy krakkói utazást is, csakis Önökkel!
Köszönünk mindent, Velencét eddig is szerettük, de Vivaldi Travelnek köszönhetően most csak jobban elmélyült ez a szerelem..
További jó munkát kívánva, üdvözlettel: Adrienn és Tamás Tatabányáról

Velencei karnevál 4 nap, 1 éj 2015. február 6-9.

Kedves Vivaldi Travel!
Nagyon szépen köszönjük a remek utat!
Febr. 6-9.-i szervezett Velencei karnevál 4 napos szolgáltatását vettük igénybe...
Csak dicsérni tudjuk a hétvégét.....kényelmes, super busz, remek sofőrökkel és igen!!! Mison Andi őrületesen jó fej, minden szépet megmutatott Nekünk Velencében, sok érdekességet mesélt! Profi, segítőkész, intelligens ő az idegenvezetők GYÖNGYE számunkra!!!Ezek után csak Vele fogunk utazni..mindenhová :)
Köszönjük szépen a felejthetetlen hétvégét!
Üdv, puszi: T. Gina, S. Melinda

Velencei karnevál 4 nap, 1 éj 2013. február 8-11.

Kedves Eszter,
A hétvégét Velencében töltöttük Veled.
A szárnyaid alatt nagyon jól éreztük magunkat , köszönjük a szép , emlékezetes karnevált.
Külön köszönetet érdemelnek a profi buszvezetők is.
Köszönünk mindent.
Amanda és Attila